Beszámolók


5.Április

15 éves vagy. Van egy álmod. Egy álom, mely meghatározó lesz egész életedre. Olyan élmény, amit soha senki nem vehet el tőled. Bepillantást nyersz a múltba, megéled a jelent és egy kicsit megismered azt a jövőt, amit néha elképzelni sem lehet.

Valahogyan így lehetnek a gondolatok Anna fejében, aki szülei sugallatára lehetőséget kapott, hogy egy nagyon különleges programon vehessen részt.
A Csodalámpa megkereste az Országos Széchényi Könyvtár Főigazgató helyettesét, aki végtelenül segítőkész volt és kedves kollégáival együtt egy fantasztikus napot szervezett meg a fiatal lánynak. Mindent láthatott, amit mások nem, a Budai Várban található hatalmas épületben. Kezében tartott XVI. századi könyveket, lapozott 28 kg súlyú hatalmas könyvet, belelátott a könyvtár hatalmas raktárába és az ott folyó munkába.

Belepillanthatott a papíröntés technikájába, majd egy kicsit kitanulta a könyvborító aranyozás mesterségét. Diavetítés, Joseph Haydn kézirata, kottája majd a digitalizáció különleges eszközei mind-mind elképesztő élményekkel gazdagította a - fiatal kora ellenére nagyon értékes - gondolatait.

Végül, de nem utolsó sorban egy fantasztikus interaktív kiállításon megtudta, hogy hol NEM szavalta el Petőfi Sándor a Magyar Nemzeti Dalt. Vajon sokan tudják ezt Annán kívül?

/ 4





Köszönjük Gerencsér Juditnak, hogy megszervezte ezt a csodálatos napot. Köszönjük a Főigazgató Úrnak, valamint a résztvevő kedves munkatársaknak, hogy ilyen hatalmas örömet és tudást adtak át Annának.


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022. 04.02.

Archívum



Belépés