Beszámolók


1.Január
30.Május

Zoli kívánsága egy laptop volt. Többek között azért is, mert régi számítógépén már csak nehézkesen ment kedvenc focis játéka. Persze, a tanulás is élvezetesebb egy szép, új laptopon!

Határtalan volt a kisfiú öröme, amikor megérkezett hozzá a Csodalámpa ajándéka. Mi pedig boldogan olvastuk nekünk írt köszönő sorait:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány!
Nagyon szépen köszönöm a laptopot, már régóta szerettem volna ilyet. Nagy hasznomra fog válni a továbbtanulásban is.
Nagyon hálás vagyok az Alapítványnak, hogy álmomat valóra váltották.
Zoli”

Kedves Zoli, használd örömmel a laptopot, és gyógyulj meg minél előbb!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft.támogatását, mellyel valóra válthattuk Zoli álmát.
Külön köszönjük a Lenovo Technology B.V. segítségét, hogy jelentős kedvezménnyel kaphattuk meg ezt a szuper gépet.



Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Alattyán, 2020. 05.12.

30.Május

Beni egy aranyos, vidám kisfiú, aki szeret sokat kint lenni a szabadban és játszani a friss levegőn. Szerencsére kertes házban laknak, így ez nem jelent problémát. Vágya az volt, ha a játékban elfárad, akkor se kelljen a házba bemenni lefeküdni, hanem egy kényelmes hintaágyban pihenhessen, aludhasson a jó levegőn.

Egy szép napon Beniék házához nagy csomagot szállítottak. A kisfiú arca felragyogott, amikor megtudta, hogy az ő ajándéka érkezett meg a Csodalámpától. Izgatottan vett részt a csomag kibontásában, majd ügyesen segített apukájának összeszerelni a hintaágyat. Amint készen lettek a nagy munkával, nyomban birtokba is vette az ágyat. Nagyon élvezte a hintázást, ki sem akart belőle szállni!

Köszönjük a Slendy pékség felhívására indított Csodabogarak jótékony tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Beni álma.

Kedves Beni, kívánunk Neked jó egészséget, teljen sok örömöd ajándékunkban!

Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Nagytarcsa, 2020. 05.22.

26.Május


Zsombinak nincs testvére, egyedüli gyermek, hobbija a fotózás. Van egy profi fényképezőgépe, ami valahogy mindig éppen nála van. Ezért nem is volt meglepő, hogy a Csodalámpától kért kívánság valahogy a fotózással kapcsolatos.

18. születésnapja után nem sokkal megérkezett a várt meglepetés: egy különleges objektív.

A kialakult vírus helyzet miatt a szüleivel megbeszéltem, hogy sajnos nem tudjuk kórházon belül megoldani az átadást.
Így hát kitaláltuk, hogy egy parkolóban találkozunk Zsomborral. Édesapja azt mondta neki, hogy csak találkozik ott valakivel...

Zsombi tudomásul vette, nem kérdezősködött. Még akkor sem sejtett semmit, amikor engem meglátott.
Nagyon örült, hatalmas volt a boldogság ott a parkolóban. Egészen véletlenül a fényképezőgépe is ott volt. Csinált is pár képet.

Nagyon szépen köszöni, hogy valóra váltották az egyik nagy álmát. Minden jót kíván a Csodalámpa csapatának és a kívánsága teljesítőjének. Remélem, ezzel elindul ennek a nagyszerű fiatalembernek a fotós karrierje, mert piszkosul ügyes, kreatív és hatalmas tehetség!

Zsombor nevében is hálásan köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Mellow Mood Hotels segítségét!

Nagy Edina
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2020.05.14.


26.Május

Nóri szeret utazni, kirándulni, zenélni. Eredeti kívánsága a Csodalámpától külföldi utazást lett volna, amit a jelenlegi vírusos helyzet teljesen kilátástalanná tett számára.

Nóri 10 éve tanul komolyan gitározni. Így nem is csoda, hogy kívánságának "b" verziójaként egy elektromos gitárt választott. Amikor kiderült, hogy régi nagy vágya válhat valóra, Tanárjával egyeztetett, hogy milyen gitár lenne számára a legmegfelelőbb.

Egy csodaszép kékszínű Epiphone hangszerre esett a választás. Nagyon örült, hogy valóra válhat a nagy álom. Egy igazi elektromos gitár, amit egy nagyon kedves budapesti csapat indított útjára, személyes szívből jövő jókívánságuk kíséretében. Így vált Nóri egy boldog hangszer-tulajdonossá, akinek mostantól büszkesége, egy fantasztikus Les Paul gitár.

A Csodalámpa Alapítvány hálásan köszöni az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását, mellyel valóra válhatott Nóri álma.
Külön köszönetünk a Mezzoforte Hangszeráruház Csámpai Károly vezette csapatának, hogy a hangszert kedvezményesen vásárolhattuk meg.



Bobkó Stella és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Sárospatak, 2020.05.19.


26.Május

Amikor Diával beszélgettem, hogy mi a hobbija, mit szeret csinálni szabadidejében, milyen társasjátékai vannak otthon, s mit csináljunk a kórházi kezelései alatt, akkor Ő először megkérdezte tőlem, hogy nekem volt e Nintendóm?
Elmondtam, hogy nekem nem volt, de a fiamnak igen, és nagyon jókat játszottunk vele.

Na, és akkor jött Dia meséje, hogy a szüleinek is volt, s milyen jókat játszottak ők is a Lujis és Marióval. A kislány szemei ragyogtak a boldogságtól, ahogy mesélte szülei történetét. Dia azt is elmondta, hogy minden vágya az, hogy neki is legyen. A szülei játéka, már elromlott, most már biztosan nem is lehet ilyen úgymond retró Nintendót kapni. Dia arca elkomolyodott és a szája sírásra görbült. Így nem volt többé kérdés, hogy mi is legyen a Csodalámpás ajándéka.

Az egyik kezelés alkalmával Dia és apukája már épp hazafelé készülődött, amikor a postás hozott egy csomagot. Kértem a kislányt, hogy segítsen kibontani a csomagot. Ő nagyon szívesen kezdett segédkezni, s közben megkérdezte kié ez a csomag, s mi van benne?

Én mondtam, hogy akár az övé is lehet! Amikor meglátta a dobozban a Nintendót, szeme kikerekedett s egy pillanatra eláll a szava! Először el sem hitte, hogy tényleg az övé! Amikor felfogta, hogy valóban az ő kívánsága van a csomagban ugrándozni kezdetett, nagyokat sikongatott, és örömében elsírta magát! Nem csak ő, hanem mi is...

Gyereket ennyire örülni talán még sosem láttam életemben!

Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, így segítségükkel vidámságot vihettünk és óriási örömet okozhattunk Diának!

Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 11.


22.Május



Tamás egy vidám természetű, sportot kedvelő nagyfiú, aki edzőként képzeli el jövőjét. Céljának megvalósítása érdekében szorgalmasan tanul, és természetesen sportol is, ahogy betegsége engedi.

Régóta vágyott egy profi kerékpárra, melyet városban és terepen is egyaránt használhat. Többszöri egyeztetés után egy igazán vagány mountain bike-ra esett választása.

A vírusveszély miatt sajnos személyesen nem láthattuk Tamás örömét, amint átveszi és kipróbálja új biciklijét, de telefonon elmondta, nagy boldogságot szereztünk neki, és hálásan köszöni alapítványunk és a támogató segítségét.

Tamás, jó sportolást, használd egészséggel az új kerékpárt!


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását, nagy örömet szereztek Tamásnak!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2020.05.08.

22.Május


Szabolcs egy komoly fiú, aki matematika-fizika-informatika emeltszintű képzésére jár, valamint versenyszerűen sakkozik. Kívánsága egy olyan számítógép volt, melyet a tanulásban és a sakkozásban is jól tud használni. Sokat egyeztettünk, kerestük a legjobb megoldást.

Végül Szabolcs megkapta az áhított számítógépet, mi pedig meghatódva olvastuk hozzánk írt levelét, mely minden kétséget kizárva arról tanúskodik, ajándékunkkal valóban nagy örömet szereztünk neki.

Íme, a nagyfiú levele:

„Kedves Csodalámpa!
Nagyon szépen köszönöm a számítógépet. Amikor szóltak a szüleim, hogy folyamatban van a kívánságom teljesítése, el sem hittem, hogy valóra fog válni. Most meg, amikor megkaptam, az örömöm leírhatatlan! Nagyon hálás vagyok az alapítványnak, hogy az álmomat valóra váltották!

Nagyon nagy hasznomra fog válni a tanulásban és a sakkozásban. A képek és a videók szerkesztésénél nagyon sokat fog segíteni a nagy sebesség. A játék élménye is nagyon sokat fog nőni ennek köszönhetően. Kívánok a munkájukhoz sok siker, jó egészséget és minél több támogatót!

Köszönöm szépen!
Szabolcs”

Kedves Szabolcs, kívánunk Neked jó egészséget, sok sikert a tanulásban és a sakkban!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Mártély, 2020.05.15.

22.Május


Ricsi egy nagyon kedves, csendes kisfiú. Szeret a levegőn lenni, focizni, de a netes játékokkal is szívesen tölti az idejét. Aggódott, hogy a kórházi kezelések alatt szobafogság vár rá, és unatkozni fog. Szeretett volna olyan elfoglaltságot találni, amit a kórházban vagy otthon, egyedül vagy apukájával is lehet játszani.

Ricsi fejébenem egyszer csak meg született a válasz arra a kérdésemre, hogy mit szeretne kérni a Csodalámpától. Így tudtam meg, hogy Ricsi régi álma egy Xbox természetesen a FiFA 2020, és Minecraft játékkal. Egyik délután nagy doboz érkezett az osztályra, telis tele volt ajándékkal. Volt a csomagban kicsi és nagy póló, kulacsok, rengeteg levonó, képek, kulcstartók, s természetesen ott lapult a nagy álom. Xbox játék és két kontroller, hogy Ricsi ne csak egyedül játsszon.

Igazi meglepetés volt ez a kisfiúnak, csillogott a szeme a boldogságtól, amikor bontogatta a csomagot, és szedte ki az ajándékokat. Apukájának természetesen azonnal be kellett üzemelni a játékot. Ricsi azt mondta, hogy egész éjszaka játszani fog, és az ajándékokkal a pólóban akar aludni!


Köszönjük a Csodabogarak jótékonysági oldalunkon adományozó Comprel Számítástechnikai és Kommunikációs Bt-nek, a Farkas Istvánnak és családjának, Madzig Csabának, valamint magántámogatóinknak, hogy összefogásukkal valóra válhatott Ricsi álma.


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 8.

22.Május


Kornél nagyon vidám kis legény. Szeret fiús játékokkal játszani. Imádja az autókat nézni és használni. Autókázni jó móka, de a mozgásban is nagy szabadságot ad számára.

Pont, úgy ahogy a felnőttek teszik, Kornél kiszemelt magának egy szép piros Mercedes járgányt. Ez lett az álma, a nagy kívánság a Csodalámpától. Azt gondolom, hogy a felnőttek nem tudnak ilyen türelemmel várni, mint ahogyan ez a kedves kisfiú kivárta, hogy teljesüljön az álma.

Igazi nagy meglepetés volt, mikor végre kipróbálhatta, mehetett vele és járathatta az új családtagot. Nem titkolta örömét és boldogságát, hangüzenetben és fotóval tudatta és köszönte meg, hogy megérkezett a nagy piros beülős Mercedes elektromos kisautója.


Köszönjük a Slendy jótékony felhívás Csodabogarak tortaaukció szervezőjének, Ojtó Szabolcsnak és a rendezvény kapcsán az adományozó cégeknek, hogy összefogásukkal teljesülhetett Kornél álma.

Az adományozó cégek névsora megtekinthető az alábbi linken:

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/195


Icsó Klára és Major Kriszti
kívánság-koordinátorok
Zalagyömörő, 2020.05.15.

22.Május



Ákos jeles tanuló és sok időt tölt a számítógép előtt. Egyrészt tanulás céljából, másrészt hobbija, a videojátékok miatt. Nagyon szeretett volna komolyabb videojátékokkal is játszani, de a gépe már régi, nem futnak rajta ezek a programok. Kívánsága az volt, turbózzuk fel számítógépét, hadd vívhassa rajta kedvenc csatáit.

Alapítványunk egy új videokártyával lepte meg Ákost, így álma egy-kettőre valóra válhatott. Apukája segítségével beszerelték, majd kipróbálták, és a nagyfiú örömmel tapasztalta, hogy régi gépén remekül játszhat a legújabb videojátékokkal is, ráadásul sokkal nagyobb felbontásban, mint amelyre előzőleg gondolt.

Ákos, jó egészséget és jó szórakozást kívánunk!




Köszönjük az E.ON Hungária Zrt. támogatását!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.04.02.

12.Május

Gergő komoly 16 éves fiatalember. Saját szavaival élve „szeretném a tanulmányaimat folytatni az alatt az idő alatt is, amíg kórházban kell lennem”.

No és persze a barátokkal, osztálytársakkal, rokonokkal is jó lenne valahogy a kapcsolatot tartani, és hát a netes játékokkal is nagyon jó lenne, ez alatt az idő alatt játszani - morfondírozott tovább Gergő.
Nagyon jó lenne egy laptop - mondta, amikor megkérdeztem tőle, mit szeretne kérni a Csodalámpától.

Kis idő elteltével megérkezett Gergő kívánsága. A kamasz fiú annyira örült a laptopnak, hogy egész nap csak mosolygott. Jó volt látni, mennyire boldog. Végül is mostantól egy elegáns laptop büszke tulajdonosa.

Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, melynek segítségével valóra válhatott egy komoly fiatalember kívánsága!



Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. május 7.

8.Május


Zille Zselyke, ahogy Édesanyja mondja, mindenki kis Mangója még csak 3 éves. Nagyon szeret a testvéreivel játszani. Kedvenc időtöltése a hintázás, csúszdázás és a homokozás.

Kis Mangó bánatára, hiába is jön a jó idő, ebben a vírusos időszakban nem lehet a nagy játszóteret használni, pedig a fájdalmas kezelések után, ez az időtöltés mindig kedvére való volt. Ezért lenne számára óriási élmény egy kis otthoni játszótér, így született meg Zille nagy vágya.

Egyik délután kopácsolás, jövésmenés, volt az udvaron, valami nagydolog volt készülőben. Ahogy épült a játszótér, úgy nőtt a kislány öröme. Önfeledt boldogság, igazi otthoni tér, homokozó, hinta, csúszda és játék a testvérekkel.

Szülők, az alábbi kedves sorokkal küldték el a fotókat Zille örömteli pillanatáról:

„Nagyon hálásak vagyunk önöknek, hogy a pici lányunknak ilyen örömet szereztek a kegyetlen és fájdalmas hónapok után!”

Minden jót kívánunk, és nagyon szépen köszönjük!




Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Győr, 2020.05.01.

8.Május


A Makláron élő Rikardóéknak szép nagy udvaruk van. A kisfiúnak nincs testvére, egyedüli gyerek a családban. Sokat van az udvaron ott szokott játszani. Szerette volna, hogy saját kis játszótere legyen.

Azt kérte a Csodalámpától, ha lehet, hogy kaphasson egy szép játszót, amiben kis házikó, csúszda, 2 hinta, és mászó fal is van. Nagy volt a meglepetés, amikor begördült az udvarra egy nagy autó, tetején a rengetek fával és a sok játékkal. Természetesen Rikardo azonnal segíteni akart a pakolásban és az összeszerelésben! Amikor készen lett az építmény, ki sem akart szállni a hintából! Búcsúzóul azért megmutatta, milyen ügyesen csúszik le a csúszdán.

Akkora öröm és boldogság régen volt látható a kisfiú arcán, mint mikor birtokba vette a saját kis játszóját.




Köszönjük a Liferay Hungary Kft. támogatását, segítségükkel újból örömet okozhattuk!


Tatárné Zsuzsi
kívánság-koordinátor
Maklár, 2020.04.30.

8.Május



Márk már régebben kinézett egy kanapét, melyet szeretett volna szobájába. Így nem is gondolkozott sokat, amikor megtudta, hogy kívánhat valamit a Csodalámpa Alapítványtól.

Rögtön tudta, mit kér. Igaz, kicsit várni kellett rá, de annál nagyobb volt az öröm, amikor megérkezett. Márknak nagyon tetszik az új kanapé, mely amellett, hogy kényelmes, egyben dísze is lett szobájának.




Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Dávid álma is teljesülhetett!


Áchim Boglárka és Molnár Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2020. 03.12.

8.Május



Kolos egy okos TV-t kért alapítványunktól, melyhez játékkonzol is csatlakoztatható. Izgatottan várta, mikor érkezik meg ajándéka, szerette volna minél előbb kipróbálni a játékokat szép nagy képernyőn.

Szerdán délután érkezett a futár Kolosék házához. A kisfiú büszkén vette át ajándékát és boldogan bontotta ki a hatalmas dobozt.

Nagyon tetszett neki az új TV, melyet természetesen azonnal be is kellett üzemelni. Fantasztikus élmény lesz ezen játszani, filmet nézni!

Reméljük, kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg!


Köszönjük a VakVarjú Étterem vezetőinek és dolgozóinak támogatását, melynek köszönhetően sikerült Kolosnak örömet szereznünk!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Dunaharaszti, 2020.04.22.

8.Május


Dávid egy különleges, komoly kisfiú, aki a csillagászat iránt érdeklődik. Vágya egy olyan távcső volt, amellyel kedvére vizsgálhatja az éjszakai égboltot, és nagy felfedezéseket tehet a csillagok világában.

A kisfiú éppen pár napos kezelésen tartózkodott a Madarász utcai kórházban, amikor az áhított távcső megérkezett lakására. Nem is sejtette, milyen meglepetés vár rá otthon!

A jelenlegi vírusveszély miatt sajnos nem lehettünk jelen az ajándék átadásánál, de a kisfiú édesanyja a következőkben számolt be róla:

„Kedves Csodalámpa Alapítvány! Ma végre hazajöhettünk a kórházból. Dávid nem tudta, hogy megjött az ajándék Önöktől, nagyon nagy volt a meglepetés és az öröm. Nagyon várja, hogy sötét legyen, és ki tudja próbálni a távcsövet.

Nem tudunk elég hálásak lenni Önöknek, hogy ekkora örömet okoztak Dávidnak, és hogy ebben a nehéz, embert próbáló időben ismét önfeledt boldogságot, örömöt láttunk kisfiunk arcán.”

Dávid, kívánjuk, hogy használd egészséggel a távcsövet, és tegyél nagy felfedezéseket!


Köszönjük a Kühne+Nagel Kft. és a Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt támogatását, akik segítségével Dávid álmát válthattuk valóra!

Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.04.24.

8.Május


Alíz kívánsága egy saját okostelefon volt, hogy ne kelljen mindig édesanyjáét kölcsönkérni, amikor használni szeretné.

A vírusveszély miatt nem adhattuk át személyesen a kislány ajándékát, de minden bizonnyal nagyon örült neki, hiszen az alábbi kedves üzenetet küldte nekünk:

„Köszönjük szépen, megkaptuk a mai nap a telefont, melyen immár a meséket nézhetem végkimerülésig és nem kell Anyától ellopnom :) ”

Alíz, használd egészséggel az új telefont!


Köszönjük a Batschka Stiftung és a Lurdy Ház támogatását, mely segítségével valóra válhatott Alíz kívánsága!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.05.07.

8.Május


Alexander imád legózni, így nem meglepő, hogy ilyen játékot kért alapítványunktól. Amikor megtudta, hogy az alapítvány teljesíti egy kívánságát, nagyon boldog lett. Izgatottan sorolta, hogy kocsi, emberek, garázs, emeletes ház feltétlen legyen a játékban.

Mondtuk Alexandernek, hogy pár napot biztosan várni kell, amíg az ajándéka megérkezik, ennek ellenére naponta megkérdezte, hogy megjött e már. Így hatalmas volt az öröm, amikor a két doboz óriási LEGO-t megkapta. Boldogan bontogatta és pakolta a rengeteg tartozékot. Mondta, ahogy kiveszik a branült máris nekilát a munkának, felépíti a házat és a garázst.

Alexander, örömteli játékot és mielőbb gyógyulást kívánunk!


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest ismételt támogatását!


Nagy Andrea és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2020.04.30.

Archívum



Belépés