Beszámolók


1.Január
30.Június

Attila kívánsága egy okostelefon volt, amellyel tarthatja a kapcsolatot családjával, barátaival a kórházi kezelések ideje alatt, valamint játékra, zenehallgatásra, filmnézésre, internetezésre is kíváló. Pont ilyen készüléket kapott, és nagyon boldog volt!


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Attila kívánsága teljesülhetett!


Nagyné Szabó Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2021.05.14.

29.Június

/ 4





Patrik 11 éves kiskamasz, aki nagyon megilletődve érkezett Balatonkeresztúrra, a sétarepülés helyszínére. Ez volt ugyanis a kívánsága: repülni a Balaton felett. Amikor meglátta a kisrepülőt még egy kicsit félt, de aztán bátran beült a gépbe és integetett várakozó családjának.
Szuper kört mentek és Patrik szó szerint repkedett a boldogságtól! 😊


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását,
segítségükkel egy újabb gyermek álma vált valóra!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Balatonkeresztúr, 2021.06.27

29.Június


A 13 éves Attila 4 testvérével él együtt egy Somogy megyei kis faluban. Nagyon szereti a focit, de betegsége miatt nem játszhat úgy, mint egészséges társai. Álma egy X-box volt, amin a FIFA játékkal legalább közelebb engedheti magához kedvenc sportját. A csodalámpa teljesítette kívánságát, a fiú boldog volt és hálás. Támogatónak, alapítványnak mindig öröm, amikor a gyerekek boldogok. Így volt ez most is. Köszönjük!

Köszönjük a PannErgy Nyrt. támogatását!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Gadács, 2021. 06.27.

27.Június

/ 9





A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette.
Ma a varázslatos Bobóországba utaztunk, hogy meglátogassuk Dávidot, akinek az volt a kívánsága, hogy itt tölthessen el pár napot családjával. Nagyon vidám és boldog család várt bennünket. A kérdésre, hogy hogy tetszik, szinte egyszerre válaszoltak, hogy nagyon. Na és mi tetszik a legjobban? Testvérével együtt mondták gyorsan és határozottan, minden. Dávid sorolta a játékokat, a kerti játszóteret, szobájukat és persze a medencét. Csak úgy sugárzott belőle az elégedettség.
Csodálatos dolog, hogy végre kedvére csobbanhat a medencében, hiszen ezt korábban nem tehette a betegsége miatt. Reméljük a rengeteg élmény olyan sok erőt ad majd neki, hogy elfelejti a nehéz napokat és segíti további gyógyulását!
Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek és családja arcára!


Köszönjük a Kolping Hotel Spa & Family Resort ismételt támogatását, hogy segítettek valóra váltani egy újabb kívánságot, és a felejthetetlen élményeket, amit a család is kapott!


Végh Tünde és Szabó László
kívánság-koordinátorok
Alsópáhok, 2021.06.21.

22.Június



Natasa egy nagyon édes, pici lány. Sajnos eddig is sok időt töltött már kórházban, de most a következő kezelése miatt több hétig is bent lesz.

Egy tabletet kért a Csodalámpától, amin majd meséket fog nézni és játszhat a kedvenc játékaival. Ehhez a kívánságához kapott tőlünk még egy unikornisos tokot is, aminek szintén nagyon örült és rögtön magához szorította. 🥰

Gyors gyógyulást kívánunk a pici Natasának!


Köszönjük, hogy a Schneider Electric segítségével teljesíthettük Natasa kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.06.18.

22.Június


Mózes hosszú ideje van kórházban, napközben sokat játszik édesanyja telefonján. Amikor megkérdezte tőle a Csodalámpa Dzsinnje, mit szeretne, rögtön tudta, hogy egy laptopnak igazán nagyon tudna örülni, mert akkor nem kellene elkérnie anyukájától a telefont, ráadásul sokkal nagyobb képernyőn láthatná a játékokat.

Mózi egy fárasztó gyógytornán volt túl, amikor megérkeztünk hozzá. Szeme rögtön felcsillant, mikor meglátta a piros csodalámpás szatyrot, benne egy dobozzal. Izgatottan bontottuk ki a laptopot, és persze azonnal be is üzemeltük, hogy mielőbb kipróbálhassa rajta kedvenc játékait.





Köszönjük a Thermal Hotel Visegrádnak vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek köszönhetően Mózes álma is valóra válhatott!


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. június 16.

22.Június


Tavaly ősszel IBD betegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Több, mint 50 napot töltöttem már kórházban és nagyon sok gyógyszert is kell szednem. A legjobban az hiányzott, hogy sehova és semmilyen programra nem tudtam elmenni, nem sportolhattam és suliba se járhattam. A Heim Pál kórházban egyik nap a főnővér a Csodalámpa Alapítvány képviseletében megkérdezte tőlem, hogy ha lenne egy kívánságom, mit kérnék. Mindenképpen élményt szerettem volna a sok rossz dolog után, így jutott eszembe, hogy nagyon szívesen megnézném a Magyar Labdarúgó Válogatottat az egyik EB meccsen, ráadásul Budapest is megkapta pár meccs rendezési jogát. Nem is hittem, hogy a kívánságom tényleg teljesülhet, de szerencsére vannak még csodák.

Nagyon köszönöm a Csodalámpa Alapítványnak, a kórház dolgozóinak és Csányi Sándor úrnak, az MLSZ elnökének, hogy valóra váltották a kívánságom!


Ez pedig az élménybeszámolóm:

Június 15-én Magyarország Portugália ellen játszott, nagyon vártam már a meccset. Amikor bementünk a Puskás stadionba, nem győztem csodálni ezt a hatalmas arénát. Még soha nem láttam ekkora stadiont belülről. 18 órakor kezdődött a mérkőzés. A portugálok jobban játszottak, de a magyarok nagyon jól kivédekezték a támadásaikat. Közelről láthattam a híres Ronaldot is játszani. A hangulat szuper volt, több, mint 60 ezer ember egyszerre szurkolt a Magyar Válogatottnak. Amikor a magyarok lőttek egy gólt, akkor az egész stadion tombolt, kár, hogy végül lesnek ítélték a gólt és nem adták meg. Ezután a magyar csapat nagyon szétesett, így az utolsó 10 percben 3 gólt is kaptunk. De én így is nagyon büszke voltam a magyarokra.

/ 5





Június 19-én is élőben nézhettem a Magyarország és Franciaország közötti meccset. Még nagyobb izgalommal vártam ezt a meccset, mert a franciáknál rengeteg sztárjátékos van, akiket most élőben is láthattam, de féltem is, hogy nagyon kikapunk a világbajnok francia válogatottól. A stadionba nagyon hamar sikerült beérni, ezért még több idő maradt körbejárni az egész arénát és gyönyörködni a látványban. Láttam bemelegíteni is a játékosokat. A meccs 15 órakor kezdődött, nagyon meleg volt, több ivószünetet is kellett tartani. A magyarok megint nagyon jól védekeztek, viszont a franciák sok veszélyes támadást vezettek.

Végül mégis mi szereztük meg az első gólt. Elmondhatatlanul jó érzés volt, hogy végre érvényes gólt lőttünk! Én még ekkora tapsvihart, tombolást, ordítást sosem hallottam, hullámzott a stadionban a rengeteg magyar zászló! Reménykedtünk benne, hogy innen megnyerjük a mérkőzést. Végül a második félidőben a franciák kiegyenlítettek, de a vezetést nem tudta már egyik csapat sem megszerezni. Nagyon szép teljesítményt nyújtott a Magyar Válogatott mindkét meccsen. Az összes játékos nagyon odatette magát és Gulácsi Péter szuperül kivédett pár veszélyes lövést.

Életem egyik legnagyobb élménye volt, hogy kint lehettem ezeken a meccseken és kicsit feledtetni tudták velem a betegségem is. Köszönöm!
Kornél

18.Június


Zétény 3 éves, kedves, örökmozgó kisfiú. Három fiú van a családban, Zéti a középső. Nagyobb testvérével szinte egész nap kint szeret játszani a nagy, füves udvaron. Ezért nem is volt kérdés, hogy Zéti milyen Csodalámpás ajándéknak örülne a legjobban. Egy fa kerti játszótérnek.

Csúszdával, mászófallal, hintával, homokozóval. Zétény álma egy szép nyári délután valóra is vált! A két testvér nagy örömmel vette birtokba a játékokat! Az egyik pillanatban még a mászófalon másztak, aztán már csúsztak is le a szép kék csúszdán. Pár pillanattal később meg négy szempár kandikált ki a kis toronyból, s már újra csúsztak is lefelé a kisfiúk. Aztán ügyesen hajtották magukat a hintán, s a homokozót is kipróbálták.

A legkisebb tesó a babakocsiból vágyakozó tekintettel nézte, ahogy a két bátyja ide-oda szaladgálva, visongva, nevetgélve játszik. Jó volt látni, mennyire boldog a két gyerek! A Csodalámpa játszótere most is a legjobb helyre került!




Köszönjük magántámogatóink segítségét, közösen egy újabb kisgyerek arcára varázsolhattunk mosolyt!


Tatárné Zsuzsi, Adorján László
kívánság koordinátorok
Alsódobsza, 2021. június 04.

18.Június



A 13. születésnapját két nappal korábban ünneplő Józsefnek édesanyja aznap reggel mondta meg, hogy késő délután érkezik "a Csodalámpa".

Az egész nap nagy várakozásban telt, tudtam meg Józsi édesanyjától, amikor Budapestről indulva telefonáltam és egyeztettünk a GPS szerint várható érkezésemről.

És tényleg! Józsi a nappali ágyon ült, kezét összekulcsolva, csendben várakozott. Miután bemutatkoztam és engedélyt kaptam a fotózásra, átadtam a vágyott ajándékot. Józsi izgatottan és izgulva bontotta ki, és fokozatosan egyre szélesebb mosoly jelent meg az arcán.
Hálás vagyok, hogy láthattam az örömét és gyermeke örömét látva szintén boldog édesanyjáét is!

Biztos vagyok benne, hogy Józsinak aznap estére, de még másnapra is igen sok örömteli elfoglaltsága akadt a telefon saját ízlése szerinti beállításával! :)


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!


Kiss Edit
kívánság koordinátor
Tarnaörs, 2021.06.11.

18.Június


Dominik már kevesebbet tartózkodik az osztályon. Amikor bent van, szívesen részt vesz a közös foglalkozásokon, de igazán egyedül szeret internetes játékokat játszani. Így nem volt számomra meglepő, hogy a kérése egy tablet volt.

A kisfiú vérvételre jött, és csodálkozott, amikor az udvarról behívtam a váróba. Talán kicsit megszeppent. Azután átadtam neki egy piros csodalámpás labdát. Nagyon örült, köszönte. Megkérdeztem tőle: „Örülsz az ajándéknak?” „Igen, nagyon köszönöm!”- felelte, még akkor sem gondolva arra, hogy ezzel még csak az elején járunk az ajándékozásnak.

-„Van ám még itt valami nagyobb meglepetés is számodra!”
-„Tényleg?” -kérdezte.
Akkor elővettem a tabletes dobozt, mire ő: „Jaj, de jó!”
Óvatosan letette a székre és, bontogatni kezdte. „Milyen szép!”

Köszönjük Csodalámpa, hogy ismét boldogabbá tetted egy beteg gyermek napját!


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását!


Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.06.16.

17.Június

Betegségéből adódóan Zsombi sajnos mozgásában erősen korlátozott, ezért valami olyan használati eszközt szeretett volna, ami a kényelmét, pihenését szolgálja. A választás így esett egy fészekhintára, melyet udvarukra varázsolt a Csodalámpa Dzsinnje, hogy szép időben, a jó levegőn abban hintázhasson, pihenhessen Zsombi.


Köszönjük a MAVIR ZRt. ismételt támogatását!


Gárdos Erika
kívánság-koordinátor
Salgótarján, 2021. 06.13.

15.Június



Zoli egy Playstationt és hozzá tartozó játékokat kért a Csodalámpától. Zolit és kedves családját egy szép, napsütéses szombaton látogatta meg a Csodalámpa különítmény:)

Egy profi játékos fogadott minket, reméljük, azóta sikerült feltölteni/kipróbálni a játékot, és örömöt is leltél benne Zoli!

Minden jót kívánunk neked is és családodnak is!


Köszönjük a Gloster Infokommunikációs Nyrt. támogatását,
segítségükkel teljesíthettük Zoli kívánságát!


Márkus Mónika
kívánság-koordinátor
Ráckeve, 2021.05.29.

15.Június


Niko egy örökmozgó kisfiú, aki nagyon szereti a rajzfilmeket. A Csodalámpától egy TV-t kért, amin nagy képernyőn nézheti kedvenc meséit.

Az egyik kezelése után, a kórházból hazafelé tartva találkoztunk vele. Az autóban elaludt és délutáni szunyókálásából ébredt, így tényleg meglepetés volt számára, amikor hirtelen előtte termett a saját vadonatúj tévéje.


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. támogatását, segítségükkel valósíthattuk meg Niko kívánságát!


Ivády Éva
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.06.09.

15.Június



Dani jelenleg a Gyermekklinikán fekszik, már hosszú hetek óta. Sajnos kb. 10 éve küzd ezzel a betegségével, hol rosszabbul, hol kevésbé rosszul van tőle. Június közepén egy nagy műtét elé néz.

Dani már gimnazista. Minden nehézsége, küzdelme ellenére komoly tervei vannak a jövőre nézve. Érdekli az informatika, a videojátékok és a filmkészítés. Videó vágást szeretne tanulni. Évek múlva vágóként vagy operatőrként szeretne dolgozni.

Ennek az álmának a megvalósításában segít a teljesült kívánsága, egy laptop.


Köszönjük magántámogatónknak, hogy Dani kívánsága is teljesülhetett!


Bernhardtné Kati
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.06.10.

15.Június



A 16 éves Attila egy laptopot kért a Csodalámpa dzsinnjétől, mert a hosszas klinikai kezelések, az iskolai tanulások miatt nagyon szeretett volna egy eszközt a kapcsolattartásra.

A klinikai zárlat megszüntetése után sikerült találkoznom Attilával személyesen. Amikor meglátta a csodalámpás emblémás piros szatyrot a kikandikáló dobozzal, tudta, hogy ez csak az ő laptopja lehet. Boldog mosollyal köszönte meg. Megígérte, hogy a szórakozás mellett a tanulás is fontos lesz a használat során.

Attilának mielőbbi gyógyulást kívántam!


Köszönjük a CHARITIES AID FOUNDATION OF AMERICA támogatását!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.06.09.

7.Június



Maja egy nagyon kedves, életrevaló kislány, aki egyszer csak beteg lett és műszív kezelésre szorult. Nagyon ügyesen vette az akadályokat és kitartó munkával, most már otthon tölti napjait. Régóta vágyott egy Notebookra, amit szerencsére a dzsinn tudott is neki teljesíteni.

Az ambuláns vizsgálatok után szolt neki édesanyja, hogy jöjjenek egy pillanatra fel, mert papírokat kell aláírnia. Aztán lassan leesett Majának, hogy mi is történik és azonnal sírva fakadt, szerencsénkre örömében.🥰

Nagyon örült az ajándéknak és hálásan köszöni a dzsinnek és mindenkinek, aki segítette őt abban, hogy teljesüljön a kívánsága.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Thomas Mann Gymnasium-Deutsche Schule Budapest
tanárainak, diákjainak és szüleiknek a segítséget!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021.06.01.

7.Június



Dominik nagyon szeret zenét hallgatni. Mivel látássérült, egy nagy kijelzős tabletet kért.

A beüzemelés után rögtön meg is hallgatta kedvenc zenéjét.


Köszönjük a Henkel Magyarország Kft. támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2021.05.24.

6.Június


Niko a héten bent tartózkodott az osztályon. Nyitott, barátkozó, okos fiú, aki könnyen beszédbe elegyedik másokkal. Közös foglalkozáson kézműveskedett, közben érdeklődött tudok-e már valamit a kívánságáról. Sajnos, nem tudtam neki olyan választ adni, amit szeretett volna, de lelkesen folytatta a munkát.
Miután visszakisértem a szobájába, a kolléganőm hozta a csomagot. Visszaléptem Nikohoz, hogy még szeretnék vele beszélni...ekkor elővettem a Csodalámpától kapott ajándékot.
Olyan történt, amit Nikonál még nem tapasztaltam: elakadt a szava!
Csak nézte a dobozt, majd engem... Amikor átvette, izgatottan bontogatta az ajándékot, és lassan megtalálta a szavakat! Köszönjük Csodalámpa!

Köszönjük magántámogatónknak, hogy ismét teljesülhetett egy beteg gyermek kívánsága!


Russay Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2021.04.30.

6.Június


Ági telefonja a klinikai bennfekvés alatt elromlott. Nagyon szomorú volt, mivel telefonjával tudott szüleivel, testvéreivel kapcsolatot tartani.
Kezelőorvosa szólt nekem, hogy biztos örülne, ha kaphatna egy új mobilt. És így is lett.
A kislány kíváncsian nézett ránk, amikor nagy mosollyal beléptünk a kórterembe. Mikor kiderült a látogatásunk célja, utána már Ági is mosolygott örömében, boldogságában.
Nagyon örült a telefonnak, rögtön üzembe is helyezte és jelezte szüleinek, hogy most már hívhatják a számán, mert van hozzá működő készüléke.


Köszönjük a Nu Skin Eastern Europe Kft. ismételt támogatását, segítségükkel teljesülhetett Ági kívánsága!


Nagy Andrea
kívánság-koordinátor
Szeged, 2021.06.01.

4.Június



Robi sok-sok évet töltött már kórházban. Egy laptopot kért a Csodalámpától, mert az övét a kishúgának ajándékozta névnapjára. A hosszú, kórházban töltött időszakban nagy segítségére lesz egy laptop, amit a tanuláshoz és szórakozáshoz is egyaránt tud majd használni.

A megbeszélt időpontnál korábban sikerült átadni a kórházban Robi kívánságát, így valóban meglepetést tudtunk neki szerezni.


Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Robi kívánságát!


Bagó György és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. május 31.

4.Június

Mohamednek rendszeresen kell kezelésre járnia, így sok időt tölt kórházban.
Magántanuló egy 8 osztályos gimnáziumban, a történelem és a politika érdekli. Tanulmányaihoz egy laptopot kért a Csodalámpától.
Sikerült meglepnünk őt a kórházban, mert nem számított arra, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.


Köszönjük a MAVIR ZRt. támogatását, segítségükkel teljesíthettük Mohamed kívánságát!


Miholecz Judit és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021. 06.04.

4.Június



Nemrég a Csodalámpa ismét valóra váltotta egy fiatal álmát.

Attila egy vagány fiatal, aki jártas a média világában. Otthonosan mozog a különböző közösségi platformokon, szívesen készít videókat. Ezért úgy döntött, hogy egy laptopot kér, amit nem csak hobbi célokra fog használni, hanem a tanulás során is :)

Ezzel a laptoppal óriási meglepetést szereztünk Attilának. Kívánjuk, hogy egészséggel használja!


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesülhetett Attila kívánsága!


Áchim Boglárka Flóra
kívánság-koordinátor
Budapest, 2021. május 18.

4.Június



Lajos, fiatal kora ellenére, nagy szakértelemmel indította el első saját laptopját. Látszott, hogy már alig várja, hogy egyedül maradjon vele és igazán kipróbálhassa. A tanuláshoz is szüksége van rá és persze szeret játszani.

Azért nem fog vele egész nap a szobában ülni, hiszen imád focizni az iskolában is, és otthon a kertben fiatalabb testvérével.

Kedves Lajos, reméljük sok örömöd leled majd benne!


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Salgótarján, 2021. június 02.

4.Június



Esmeralda boldogan, de kicsit megilletődve fogadta kívánságát, a nagyképernyős televíziót. Elsősorban meséket néz, de szívesen követi az Exatlon sorozatot is. Szülei szerint, amíg tart az iskola, a tévézés csak a tanulás után jöhet, de hamarosan kezdődik a nyári szünet. 🥰


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. ismételt támogatását!


Horvai András
kívánság-koordinátor
Salgótarján, 2021. június 02.

4.Június



Boglárka nagyon szereti a lovakat, nemrég elkezdett lovagolni tanulni. A kórházi kezelések miatt azonban erre nincs mindig lehetősége.

A Csodalámpától egy laptopot kért, amin távolról is bekapcsolódhat a tanulásba, amikor épp a kórházban van. Mosolyogva vette át első laptopját, aminek természetesen nagyon örült.


Köszönjük magántámogatóinknak, hogy teljesíthettük Boglárka kívánságát!


Farkas Andrea és Ivády Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2021.05.21.

Archívum



Belépés