Beszámolók


1.Január
24.Január

Subject: köszönet
Date: Tue, 24 Jan 2006 13:11:05 +0100 (CET)
From: ***@freemail.hu
To: patzauer@hu.inter.net

Tisztelt Alapitvány!

Köszönjük, hogy fiam Dániel számára elérhetővé tették, hogy egy régi vágya teljhesüljön és megkapta Önöktöl a nagykijelzőjü telefont. Nagy örömet szereztek vele.

Külön köszönet az ajándék felajánlójának Kiss Editnek, aki önzetlenül segitett.

Szeretettel: Dániel és édesanyja


21.Január

Timinek igencsak kerekre nyílt a szeme, mikor meglátta, hogy egy játék babakocsi közeledik felé, benne egy nagy csomaggal. Miután a csomag is kibontásra került, boldogan vette birtokba a benne lévő babát és a babakocsit. Büszkén tologatta a folyóson, mikor az egyik nővérke megkérdezte, hogy belefeküdhet-e. Timi csodálkozva végigmérte, majd határozottan kijelentette: "Hát Te bele sem férsz!" Ezen mindannyian nagyon jót nevettünk.
Búcsúzáskor még megjegyezte, hogy máskor is jöhetek és ne felejtsek el ajándékot hozni.
Timi! Ígérem nem fogom elfelejteni!

Újfalusi Ildikó
2005.01.17.


13.Január

Amikor megérkeztünk a Szent László kórházba, Réka (9) édesanyja azt mondta, hogy kislánya éppen aludni szeretett volna, de ő kérte, hogy várjon még egy kicsit, amit Réka nem igazán tudott mire vélni.

Aztán amikor édesanyja bevitte neki a steril szobába a szépen becsomagolt ajándékot - egy igazi digitális fényképezőgépet - és kibontotta, igencsak tágra nyílt Réka szeme.

Sajnos hallani nem hallottuk, hogy mit mondott (nekünk a szobán kívül kellett maradnunk) de a szobaajtó üvegén keresztül látszott, hogy jókora meglepetés volt számára rájönni, hogy kívánsága teljesült. Szívből kívánjuk, hogy a fényképezőgép használata nyújtotta örömök pozitív irányba befolyásolják Réka állapotát.

Joó Gabriella és Boér Tamás
önkéntes segítők
2006.01.05.


13.Január

Klári kérése egy számítógép volt. Születésnapjára szerette volna megkapni, így aztán nagy volt a meglepetése december 22-én, mert a Csodalámpa nem várt a jeles januári napig, a kívánság teljesítésével.
Kívánjuk legyen sok öröme benne.

Kőszegi Judit
2006.01.02.


13.Január

Nagyon korán kellett kelnie Andreának 2005. December 2-án, hogy Szentesről időben felérjen Budapestre, a Bumeráng Stúdiójába, ahol már várta Bochkor Gábor és Boross Lajos. A Bumeráng aznapi adását anyukájával és apukájával a stúdióból, sőt a műsorvezetők asztalánál ülve követhette végig Andrea, aki szüleivel együtt egy igazán jó hangulatú délelőttöt töltött el Budapesten! Ahogy mondták, a barátok, rokonok, de még a kórházból az orvosok és nővérek is tudták, hogy az aznapi Bumeráng mitől különleges, így mindanynian a Sláger Rádiót hallgatták!

Köszönjük az önzetlen segítséget Bochkor Gábornak, Boross Lajosnak, és nem utolsósorban Baji Anitának, aki a kívánság szervezésében és lebonyolításában a segítségünkre volt! Mielőbbi teljes gyógyulást kívánunk Andreának!

Kiss Viktor és Kissné Horváth Anita kívánságkoordinátorok
2005.12.05.


13.Január

Nagy László a Barcelona kézilabdacsapatának játékosa, ő Magyarország Mr Kézilabda címének tulajdonosa egy évig, s Dávid új barátja, levelezőpartnere. Dávid imád ugyanis kézilabdázni, betegsége miatt viszont most csak a kispadról nézheti a meccseket. Ezért el is vittük, kívánsága alapján, a debreceni Főnix Csarnokba az EON Kézilabdagálára, ahol személyesen volt módja kedvencét élőben, egyenesben és pályán látni, beszélgetni vele és e-mail címet cserélni. Így a Csodalámpa által Nagy Laci és Dávid között egy szép barátság kialakulása indult az útjára.

Csinády Rita
kívánságkoordinátor
2006.01.02.

A kívánság utóélete

Jó napot kívánok!!!

Dávid vagyok és szeretném megköszöni a Lehetőséget, hogy ott
lehettem Debrecenben a Kézilabdagálán!! :)))))) Nagyon tetszett és élveztem!
Külön Köszönet Csinády Ritának!! Mivel nagyon sokat segített és
elkalauzolt minket Debrecenbe és a gálán is !!!

Nagyon szépen köszönünk mindent!!!!

Dávid és anyukája


10.Január

Alexandra (13) a TV-ben látott egy Romeó és Júlia előadást, ahol Romeót egy francia színész, Grégori Baquet játszotta. A Csodalámpát nagymamája keste meg, hogy súlyos beteg unokája szeretne egy dedikált képet kapni kedvenc színészétől.
Mitja Rietbrock svájci TV riporter és fotós barátunk sietett a segítségünkre, és alig három nap alatt kiderítette az egyik legnagyobb francia produceri iroda, a Louvain Productions vezetőjének telefonszámát... Némi magyarázat és több e-mail váltás után - Alexandra állapota akkor már gyorsan romlott - telefaxon kapott a kislány egy dedikált képet. Egy postán küldött "igazi" kép már elkésett volna...

Patzauer Gábor
2005.10.15.


6.Január

Zsolt agytumorral harcol, és a kezelések immunrendszerrel kapcsolatos mellékhatásai miatt nemigen mehet emberek közé.
12.21-én éppen felülvizsgálaton volt a miskolci klinikán, ahol meglepetés várta őt és szüleit: teljesült a kívánsága.
Zsolt egy PC-t kért a Csodalámpától, tanuláshoz, játékhoz és persze a világgal való kapcsolattartáshoz is.

Giákné B. Judit
koordinátor
2005.12.21.


Köszönjük a segítségét!


6.Január

Martinnak ma nagyon korán kellett kelnie. Már hozzászokott, hogy havonta felutaznak Sárvárról Budapestre, hogy a korábban elvégzett súlyos műtét eredményét ellenőrizzék. A mai kontrollra nemcsak édesapja kísérte el, hanem édesanyja és húga is vele jöttek. Martin még nem tudta, hogy ma teljesül az egy hónapja "óhajtott-sóhajtott" kívánsága. Kalózos legót kért, mert abból nagy hajót lehet összerakni, no meg tengeri csatákat vívni - persze, csak képzeletben. Amikor Martin meglátta a nagy dobozt, már sejtette, hogy megvan az annyira áhított lego.

Aztán Martin édesanyja egy csomagot adott át, amiben mézeskalács figurák és egy angyalka volt. Ezzel a kedves figyelmességgel kívánt a család az Alapítványnak kellemes ünnepeket és eredményes, boldog új évet.

Joó Gabriella
2005. december 20.


6.Január

A kívánság utóélete

Anett egyik tavaszi budapesti tartózkodása idején a Mammut üzletközpont egyik

éttermében meglátta Pély Barnát és Galambos Dorinát. Akkor nem mert odamenni hozzájuk, hogy autogramot kérjen. Azóta beteg lett, megoperálták, és édesanyja jóvoltából a Csodalámpa is tudomást szerzett arról, hogy Anett szíve vágya, hogy találkozhasson kedvenceivel.

2006. január 6-án (nem véletlenül) ismét a Mammutban jártak. Édesanyja kérdésére Anett bevallotta, hogy most már oda merne menni Barna és Dorina asztalához egy autogrammért. De erre nem volt szükség, hiszen nem sokkal a vallomás után, már a sztár-pár lakásának ajtajánál csöngettünk. Később egy füzet is előkerült az aláírások számára.

Anett édesanyja elmesélte, hogy leánya rajongása egy unalmas nyári autóúton kezdődött, amikor a kocsiban a United Együttes zenéjét hallgatták. Később a Megasztár produkció műsorsorozatával erősödött rajongása Pély Barna és Dorina iránt.

Barna elmondta, hogy ez az első alkalom, hogy egyetlen személy szeretne vele találkozni. Ezt sokkal jobbnak, közvetlenebbnek tartja, mint amikor egy szervezet kéri fel vendégeskedésre. Ettől eleinte izgatott is volt Dorinával együtt, de hamar feloldódott mindenki. Anettnak nagy élmény volt, hogy segédkezhetett a ház asszonyának a konyhában, és együtt készítették el a kávét.

Anett a következő héten mehet ismét iskolába fél év kihagyása után. Lesz miről mesélnie társainak...

Köszönjük a vendéglátást!

Sulija Anikó
Piacsek István
2006-1-6

 

A kívánság utóélete

Kedves Anikó!

Szeretnék még egyszer köszönetet mondani neked és a Csodalámpának, hogy lehetővé tettétek Anett álmának beteljesülését.

Igaz, elég szótlan volt a Pély Barnáéknál eltöltött órákban, de amint magunk maradtunk, csak úgy dőlt belőle a sok élmény! Úton hazafelé természetesen az énekesektől kapott CD-ket hallgattuk, majd amikor hazaértünk és Anett aludni ment, "Maci" abban a kegyben részesült, hogy "Zsuzsi" Anett imádott babája mellett, aki eddig mindenhova, még a műtőbe is elkísérte, megkapta a főhelyet az ágyban. Természetesen azóta is a macival a kezében jár-kel a lakásban!

Kívánom nektek, hogy minnél több kisgyerek álmát tudjátok teljesíteni a jövőben! Ha segítségetekre lehetünk, keressetek bármikor.

Szívből jövő köszönettel
Anikó (Anett édesanyja)

Debrecen, 2006.01.07.

A kívánság utóélete; 2006. szeptember 9.


A Vasúttörténeti Parkban találkoztunk Anettal és édesanyjával:


5.Január

Sokat kellett várni a találkozóra, de végül 2005. tavaszán eljutottunk a budapesti kislány otthonába. Niki szereti az állatokat, a Csodalámpásoktól halacskákat kért, és egy akváriumot. Nagyon örült a kis halaknak, és bátyjával egyből nekiláttak az akvárium összeszerelésének.

Reméljük, hogy azóta is sok örömöt szereztünk az ajándékkal Nikinek és családjának !

Márkus Mónika
2005.06.03.


2.Január

Barbara kívánsága az volt, hogy találkozhasson kedvenc magyar együttesével, a Zanzibár zenekarral. Karácsony és Szilveszter között félúton, december 28-án jött létre a koncerttel egybekötött találkozó. A fantasztikus koncert előtt Barbinak lehetősége nyílt, hogy az együttes tagjaival az öltözőben beszélgethessen egy órát. Nagyon jó volt a hangulat, Rita, a Zanzibár énekesnője beavatta Barbit a fellépések rejtelmeibe, a fejhallgató működésébe és még elmesélt néhány, koncert közben megtörtént, bakit is.

Nagyon köszönjük az együttesnek, hogy Barbi számára felejthetetlenné tették ezt az estét.

Dudás Péter
kívánságkoordinátor
2006.01.02.


Archívum



Belépés