Beszámolók


1.Január
27.Március


Tifanit nagyon sokáig kezelték Miskolcon a GYEK-ben. Az volt a vágya, hogyha majd meggyógyul és már otthon lesz a három testvérével, legyen az udvarukon egy játszótér: hinta, csúszda és mászófal. Tifani kívánsága is eljutott a Csodalámpa Dzsinnjéhez...

Eljött a várva várt nap, hogy a kislány hazatérhetett a kórházból, s ezzel majdnem egy időben teljesült a kívánsága is. Nagy volt a meglepetés és az öröm, amikor Tifani és testvérei megpillantották a színes hintákat, csúszdát és mászófalat. A gyerekek nagy boldogan ki is próbáltak mindent!

Kedves Tifani!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban.




Köszönjük a UNHCR Global Service Centre és magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Járdánháza, 2017. március 17.

27.Március



Kinga 14 éves, Erdélyben él a családjával. Hosszú ideje "vendégeskedik" az édesanyjával Magyarországon, Budakeszin, az édesanyja testvérénél és az ő családjánál, amikor nem a kórházban kezelik éppen. Iskolát is váltania kellett az egy éve kiderült betegség következtében. A család átmenetileg kettészakadt, Kinga édesapja és 8 éves kishúga Erdélyben maradtak.

Kingától és édesanyjától tanítást kaptunk optimizmusból! Támogatóink, Robi és Barbara két kislányukat, Hannát és Lucát is bevonták a kívánságteljesítésbe, Balatonszárszóról utaztak Budakeszire együtt. A család nagy szeretettel fogadott minket, kb. 80 percet beszélgettünk, közben Robi beüzemelte Kinga ajándékát, a Samsung Smart tévét. A fotókat még az izgalom feszültségében készítettük, majd oldott, vidám és őszinte beszélgetés következett.

Minden közreműködő embernek köszönöm, hogy a mai élmények részese lehettem! Kívánjuk, hogy a család mielőbb hazatérhessen, és Kinga teljesen meggyógyuljon!



Köszönjük Balogh Róbertnek és Póka Barbarának, kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Kinga álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budakeszi, 2017.03.18.

27.Március



Dorottya 15 éves, országos bajnok kajak egyesben és négyesben! Bízunk benne, hogy a betegsége felett is győzni fog!

Éppen németet tanult, amikor megérkeztünk a budapesti, Tűzoltó utcai Gyermekklinikára, nem tudta, hogy aznap teljesül a kívánsága, az édesanyja titokban tartotta a meglepetést!

Nagyon mosolygós, vidám kamasz lányt ismertünk meg Dorottya személyében. Jó volt vele beszélgetni! Ismét többet kaptunk, mint adtunk!



Köszönjük Bruckner Zoltánnak és Bruckner Adriennek, kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Dorottya álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.22.

27.Március


Dani 9 éves, súlyosan beteg kisfiú, aki ma kezelésre jött a klinikára. Még a folyosón várakoztak, amikor kolléganőmmel együtt odavittük a meglepetést a számára. Dani izgatottan bontogatta a kis csomagot, és máris beüzemelte a telefont, nagyon boldog volt!

Mivel sokszor van kórházban, és hosszú időt tölt benn, a kapcsolattartás miatt is nagy szüksége volt erre a készülékre, és az unalmas óráit is feldobja majd az okostelefon segítségével.


Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. ismételt támogatását!


Dócziné Magdi és Tatár Ágnes
kívánság-koordinátorok
Szeged, 2017.03.23.

27.Március



Áronnal és édesanyjával egy szombati nap reggelén találkoztunk a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. Áron nem tudta, mivel édesanyja szándékosan nem mondta el neki, hogy ma megy hozzá a dzsinn Cseh Norbert személyében, így a meglepetéssel váratlanul érkeztünk! Nagyon szép élmény volt Norbival együtt átélni Áron örömét!

Ki is csomagoltuk a vágyott XBOX One-t, Áron alaposan megnézegette a konzolt, és beszélgettek Norbival a Sniper Elite 4 és Far Cry 4 játékokról is!

Bátorítom a támogatókat, hogy legyenek jelen a kívánságteljesítéskor, hogy átélhessék egy gyermek örömét! Engem - Ádám örömén felül - az édesanya öröme és Norbi meghatottsága is megérintett. Köszönöm, hogy részese lehettem az élménynek!



Köszönjük Cseh Norbertnek, kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Áron álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.18.

27.Március


Ádám egy kezelésre érkezett a szüleivel és nővéreivel Budapestre, az I-es számú Gyermekklinikára. Először egy benzines quadot szeretett volna, ám az állapota miatt másik kívánságot kellett választania, egy XBOX One boldog tulajdonosa lett…

Nos, sok örömben volt már részem a kívánságteljesítések során, de Ádám öröme olyan őszintén túláradó volt, amely nagyon magával ragadott! Köszönöm Ádám édesanyjának, hogy fotókon is megörökítette ezeket a pillanatokat! Örülök, hogy az egész család elkísérte Ádámot a kezelésre, így együtt osztozhattunk Ádám örömében!

Kívánom Ádámnak, hogy maradjon ilyen vidám, jókedvű és természetesen: legyen egészséges!



Köszönjük Dr.Kósa L. Adolf és Dr.Kósáné Ladvánszki Rita kedves támogatóinknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Ádám álma valóra válhatott!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2017.03.16.

21.Március



Egy 16 éves nagylány álmodott egy Samsung okostelefonról, amely sok-sok csodára képes. Ezt így megfogalmazva Tőle hallottam... Betegsége és a kezelések gyakorisága hosszú kórházi tartózkodásra kényszerítik, ezért ebből az egyhangúságból egy „csodamasina” segítségével szeretne kitörni.

Ezt meghallva ismét segítségünkre sietett Gábriel Péter úr, kedves régi támogatónk, akivel március 13-án sikerült az álmot valóra váltani.

Dzseni elragadtatása és öröme az ajándékozásnál határtalan volt, jó volt ezt vele átélni!! Gyorsan, mielőbbi gyógyulást kívánva, magára hagytuk “új barátjával”.


Köszönjük Gábriel Péter úr segítségét!


Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest,2017. március 13.

20.Március

Anna imád fényképezni. Éles szemmel fedezi fel az izgalmas, mások számára fel sem tűnő apróságokat, mint egy fura alakú festékfoltot a falon...
És persze mint minden tinédzser otthonosan mozog a neten, tartja a kapcsolatot telefonon a barátaival...

Nos, ha ezt a két dolgot összerakjuk, nem volt meglepő Anna kívánsága: egy az átlagnál fényképezésre "sokkal alkalmasabb" Samsung Galaxy S7 mobiltelefont kért a Csodalámpától.

Az ajándék átadását a kívánságot támogató Deutsche Wirtschaftclub - Ungarn 25. évfordulós ünnepségére terveztük, azonban a betegség közbeszólt, Anna sajnos belázasodott - az egynapos felülvizsgálat helyett egy hetet kellett a kórházban töltenie.

Az átadásra így végül néhány nappal később, a Heim Pál Kórházban került sor, sajnos támogatóink részvétele nélkül.

Anna keze kicsit zsibbadt a betegség utóhatásaként, ujjai kicsit nehezen mozogtak, de azért hamar sikerült kibontania a nevére szóló csomagolópapírból a telefont rejtő kis fekete dobozt.

- Ez az, pont erre gondoltam, köszönöm! - mondta mosolyogva és még a nap is kisütött Anna örömét látva.

/ 3



Miközben Anna a telefonnal ismerkedett, édesanyjával beszélgettem pár szót, meséltem a DWC-ről és a kedves és segítőkész tagságról, a közösen teljesített kívánságokról.

Anna búcsúzáskor felajánlotta, hogy otthonról ír néhány köszönő sort támogatónknak, amit közben meg is kaptunk:


Kedves Ügyvéd Úr!

Elnézést, amiért ilyen későn, de szeretném megköszönni a telefont. Nagyon tetszik, minden funkciója kiváló!
A kameráját sokat használom, mert van olyan beállítása is, amit más telefon nem tud.
Már jók az eredményeim, nem kell további kezelés.
Üdvözlettel:

B*** Anna

Lieber Herr Rechtsanwalt!

Entschuldigen Sie, dass ich so spät schreibe, ich möchte mich bei Ihnen für das Telefon bedanken.
Es gefällt mir sehr, alle seine Funktionen sind toll!
Ich nütze viel seine Kamera, da sie solche Einstellungen hat, was andere Telefone nicht.
Meine Ergebnisse sind gut, ich brauche weitere Behandlungen momentan nicht.

Mit freundlichen Grüssen,

Anna

Anna nevében is köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Deutsche Wirtschaftsclub Ungarn tagjainak és Dr. Arne Gobert úrnak a támogatást!



Patzauer Gábor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2016.03.01.

9.Március

Az 5 éves Lili régi ismerősnek számít Csodalámpás berkekben. Mostani kívánsága egy emeletes Barbie ház volt, amit a Baán testvérek jóvoltából hamar teljesített is a Csodalámpa.

Alighogy megérkezett a csomag, Miklós és Tibor nekiláttak a házépítésnek. Az eredmény egy három szintes, többfunkciós babaház, melyet külön furgonnal tudtak csak Lilinek elszállítani. Nagyra is kerekedett bizony kis betegünk és húgának, Majácskának szeme, mikor a fiúk beállítottak az első emeleti lakásba egy komplett családi házzal. A négy kis szorgos kéz pillanatok alatt berendezte a házat a hozzá tartozó bútorokkal, majd megérkeztek a „lakók” is. Hamar felfedeztük, hogy a lámpa világít, a zongora szól, sőt még énekelni is hallhattuk a lányokat.

Kedves Lili! Szívből kívánjuk, hogy sokáig maradj meg kisgyereknek és felnőttként is őrizd meg a játék örömét.



Külön köszönet Baán Miklósnak és Tibornak sokszori és önzetlen támogatásukért.


Erdős Réka
kívánság-koordinátor
Győr, 2017.március 1.


9.Március



Kornélia egy nagyon csendes, aranyos kislány. Nehezen tudta eldönteni, mit is szeretne kérni a Csodalámpától. Édesapja megszerettette vele a legózást, ezért esett Korni választása egy olyan legóra, amiből robotokat lehet építeni… ez a Mindstorms lego.

Kornéliát hosszú ideig kezelték Miskolcon a GYEK-ben, de most már csak gondozásra kell visszajárnia.
Egy ilyen "gondozós napon" kapta meg az ajándékát, nagy volt az öröme, amikor kibontotta a csomagot.
A kislány kívánságának teljesítését jól időzítettük, mert a névnapja előtti napon vált valóra álma.


Köszönjük Juhász-Bánházi Marika és Juhász László kedves támogatónknak az adományát és az alaszkai Iditarod szánhúzó kutyák versenyén egyedüli magyarként résztvevő Balogh Ottónak, hogy Kornélia álma valóra válhatott!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017. február 28.


9.Március


Flóra, amikor először beszélgettünk a Csodalámpáról, kicsit meglepődve kérdezte:
-Én is kérhetek??

A második beszélgetésünkkor már nagyon határozott volt, egyből mondta nekem, hogy ő egy rózsaszín hercegnős ágyat szeretne. Egyik nap nagy meglepetés érte, amikor hazaért iskolából. Nem is gondolták anyukájával, hogy ilyen hamar teljesül a kívánsága.

Amikor meglátta az ágyat és rajta a kedvenc hercegnőit, felkiáltott:
- Anya, nézd, rajta van Aranyhaj is!!!

Legyen nagyon sok békés álmod a kedvenc Hercegnőid között!


Köszönjük kedves magántámogatónk, Venczel Nóra segítségét!


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
Szendrő, 2017.03.06

9.Március


Bence gyermekkórházunk"vendége"volt hosszabb ideig, és itt ismerkedett meg a Csodalámpa Alapítvánnyal. Nagy boldogság volt számára, hogy lehet egy kívánsága, ilyenről még nem hallott! A nagyfiú jövőre középiskolában fogja tanulni a számítástechnikát, így egy laptop volt a kívánsága.

Mit sem sejtve megérkezett a következő konzultációra, nem értette miért kell újra feljönnie az osztályra, mikor erről szó sem volt korábban. Az édesanyja titokban tartotta előtte az ajándékozást, hogy nagy legyen a meglepetés.

Bence öröme óriási volt! Izgatottan bontotta ki a csomagot, a gépet nagy örömmel vette birtokba. Az egész család nagyon boldog volt, Bencével együtt hálásan köszönik a támogatónak és a Csodalámpának a laptopot!




Köszönjük a Festo Automatika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ismételt támogatását!



Pintérné Gál Anna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2017.02.27.

Archívum



Belépés