Beszámolók


1.Január
30.DecemberZsófi kívánságteljesítésére egy egész iskola fogott össze és sétált egy hatalmasat a Margitszigeten szeptember 27.-én. Az Eötvös József Gimnázium diákjai az iskola napokra hívták meg a nagylányt, hogy ott lepjék meg őt a fehér mini iPad-del.

Zsófi nagyon örült az ajándéknak és annak is, hogy ennyi gyerek vette körül őt a belvárosi patinás épületben egy szombati napon.

A kívánságteljesítés nagyon jól sikerül, minden résztvevő számára emlékezetes marad az a pár óra.
Köszönjük az Eötvös József Gimnázium munkatársainak és diákjainak, hogy megrendezték és részt vettek a

„Séta a beteg gyermekek álmaiért” rendezvényen, és teljesítették Zsófi kívánságát!Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.10.26.


30.December

Zord, télies délutánon látogattuk meg Tamást otthonában. A kórházi kezelései, melyeket a közelmúltban kapott, nagyon megviselték.

Érkezésünk azonban mosolyt csalt az arcára, mivel azzal a meseszerű, de mégis valósággal szembesült, hogy kívánsága teljesült és egy szuper laptop gazdájává vált.

Puskás Imre régiós menedzser a céget és kollégáit képviselte ezen a személyes találkozáson. Hihetetlen örömet szereztek ennek a kamasz fiúnak!!
Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását!
Ligetváriné Márti
kívánság-koordinátor
Ajka, 2013.11.25.


30.DecemberMira rózsaszín biciklit szeretett volna. Futóbiciklivel már nagyon ügyesen közlekedett, amit már szinte ki is nőtt, ezért kért nagylányos kerékpárt.

Támogatóink segítségével sikerült rövid időn belül megtalálni a gyönyörű rózsaszín biciklit.

A kívánság teljesítésekor a kislány sajnos az intenzív osztályra került, de engedélyt kaptunk, hogy átadhassuk neki a biciklit. Először kissé megszeppent Mira, de gyorsan feloldódott, felvette a sisakot, a bicikli kosarába beleültette a babáját.

Aznap még nem, de az elkövetkező napokban biztos ki is próbálja a kétkerekűt.
Köszönjük az RSM DTM munkatársainak, hogy a karácsonyi sütivásár és a

tombola segítségével megvalósították Mira álmát!!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2013.12.18.


30.December

Kristóf csodajárgánya már napok óta a garázsban várta, hogy új tulajdonosa birtokba vegye. Amikor a kezelés véget ért, és Kristófot hazaengedték a kórházból, titokban azonnal szervezni kezdtük édesapjával az ajándék átadását.

Másnapra már sikerült is összehozni a találkozót. Édesapja kicsomagolta a quadot, feltöltötte az akkumulátort, és a négykerekű útra készen várta Kristófot. Sajnos a találkozó délutánján nagyon hideg volt, de ennek ellenére Kristóf boldogan vette birtokba első komoly, saját járművét, és tett vele néhány kört az udvaron.

Nagyon örült az ajándéknak és már tervezgette, hogy ha kicsit jobb idő lesz, milyen sokat fog autózni.

Kívánok neked Kristóf sok-sok vidám, balesetmentes kilométert!
Köszönjük magántámogatóink, Vértes Eszter, Ádám és Miklós felajánlását!!

Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Hajdúszoboszló, 2013.12.02.


30.DecemberIván kívánsága az alapítványtól egy laptop volt, amit Pestre utazása előtti napon sikerült átadni neki.

Nagy volt az öröme, hogy a hosszú kórházi tartózkodás alatt lesz mivel elfoglalnia magát és tanulni. Apukájával rögtön birtokba vették és vidáman próbálgatták.

Használatához sok örömöt és jó egészséget kívánunk!
Köszönjük az Ernst and Young Tanácsadó Kft. támogatását.
Lengyel Dóra
kívánság-koordinátor
Pécs, 2013.12.02.


23.December

Bence kívánsága egy laptop volt, amit támogatóink segítségének köszönhetően sikerült közvetlenül Karácsony elött teljesíteni.

Bence hetente két alkalommal a Bókay u-i klinika vese osztályán művese kezelést kap.
Szeretjük a meglepetéseket... úgy gondoltuk, hogy a kezelés közben Bence öröme csak még nagyobb lesz.

Bence nagyon boldog volt amikor meglátta a laptop-ot. Semmiképpen nem számított rá, hogy egy ilyen gyönyörű nagy gépet kap.

Korábban sokat beszélgettünk Vele arról, mit is kívánjon és régebben szó volt arról is, hogy egy dobfelszerelést szeretne, de késöbb rájött arra, hogy a laptop-nak nagyobb hasznát veszi a betegsége miatt.

Gyógyulást kívánunk és reméljük, hogy sok boldogságot fog okozni a vadonat új számítógép.


Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.december 20.

Köszönjük az XpatLoop, a legnagyobb hazai xpat szervezet tagjainak és vezetőinek,

hogy a Budapest Bonfire Night Party for Charity rendezvényen gyűjtött adományok

révén teljesülhetett Bence kívánsága.


19.December

Ábris a kezelőorvosától hallott arról, hogy a Csodalámpa nem csak a mesében létezik: ha tényleg nagyon szeretne valamit, akkor az valóra vállhat és még a lámpát sem kell megdörzsölnie...
És karácsony előtt néhány nappal Ábris számára a mese valósággá vált.

Nem lehet erről az estéről mást írni: elég csak ránézni a képekre...Köszönet érte mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a mese valóra válljon.
És köszönöm Nektek, hogy ott lehettem.


Dobó Gábor
kívánság-koordinátor
Dunakeszi, 2013.12.18.

Ábris nevében is köszönjük a HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Marriott Hotel Budapest támogatását.


12.DecemberJános nagyon jó tanuló, bár sokat hiányzik az iskolából, megpróbál mindent bepótolni és így haladni a többiekkel. Éppen azért, hogy a kórházban töltött idő alatt is tudjon tanulni, egy laptopot kért az alapítványtól.

Az álmát úgy tudtuk megvalósítani, hogy a népszerű, jótékonysági Kívánságkonyha program keretében, a Quintiles Magyarország Kft. munkatársai részt vettek a Corinthia Hotel Budapest látványkonyháján szervezett főzőesten. A vendégeket Dőry Gábor a hotel kommunikációs igazgatója fogadta, majd a támogató cég munkatársaival közösen átadtuk Jánosnak a laptopot, melyet a nagyfiú izgatottan azonnal ki is bontott. Hozzáértően forgatta, majd gondosan visszacsomagolta, hogy majd kicsit később, otthon végre használhassa.

Vendéglátóink ezután körbevezették a kis csapatot a szállodában, majd a várva várt menükészítés következett. Mint minden eddig alkalommal, most is nagyon izgalmasan telt a főzőest, a résztvevők érdeklődéssel hallgatták a két séf, az ázsiai Yang és Bolyki Péter magyarázó mondatait, miközben elkészítették együtt a finom ételeket - ázsiai marhahús salátával, roston sült kacsa, édes burgonyával, shimeji gombával és szecsuani bors mártással, desszertként pedig a lúdláb krém-, melyet a főzés befejezéseként együtt fogyasztottak el.

Ezen az estén mindenki gazdagabb lett valamivel, János egy laptoppal, a program résztvevői pedig egy nagyon jó érzéssel, hogy ismét segíthettek egy beteg gyermeknek
Köszönjük a Quintiles Magyarország Kft.vezetése, az adományt összegyűjtő munkatársak és a

Corinthia Hotel Budapest közös támogatását, hiszen összefogásukkal teljesülhetett János kívánsága.


Felkai Márta
Budapest, 2013. október 18.


11.December

Petra szeret biciklizni, ezért kért a Csodalámpától egy piros (lányos) biciklit.

Támogatónk segítségével nagyon gyorsan sikerült Petra kívánságát teljesíteni. Egy igazi lányos bicajt kapott, ráadásként egy dizájnos sisakkal is meglepte a támogató a kislányt.

A kora esti órában érkeztünk a családhoz, Petra nagyon meglepődött, hogy kívánsága ilyen rövid időn belül teljesült.

Bár most a kezelések miatt nem pattanhat nyeregbe, de amint ezt lehetővé teszi a betegsége, elmegy az új biciklijével kirándulni.
Köszönjük az Ecometalex Környezetvédelmi és Hulladékkereskedelmi Kft.támogatását!
A kívánságteljesítésében segítségünkre volt a 4Sport Kft. is.
Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Celldömölk, 2013.11.29.


11.DecemberEgy novemberi napon, amikor délután elcsendesedett az osztály, hatalmas doboz ajándék érkezett a LEGO gyártól Nórikának.

Alig vártam, hogy beléphessek a kórterembe. Hátam mögé dugtam az ajándékot,- de nem sikerült,- így amikor beléptem a szobába, Nórika arcán a jellegzetes huncut vigyor elárulta, hogy észrevette miért is jöttem. Átadtam a hatalmas Duplo Állatkertet, és ő óvatosan, megilletődött arccal kezdte kipakolni az állatokat.

Mindig meghat, amikor nézem a gyerekeket, ahogy lassan egyre felszabadultabban játszanak, és a vidámság fűszerezi a kórterem hangulatát.
Köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. támogatását!

Russayné Szabolcsik Ildikó
kívánság-koordinátor
Pécs, 2013.11.21.


11.DecemberA 17 éves Istvánnal Kecskemét egyik meghitt kávézójában találkoztunk. István az anyukájával érkezett a megbeszélt időpontban. Tudta, hogy mit kap ajándékba, mégis határtalan volt az öröme, amikor Károly Balázs úr, a Provident képviselője átadta neki a gyönyörű laptopot.

Sokat beszélgettünk, István mesélt a terveiről, vágyairól, továbbtanulási lehetőségeiről, a barátaival való kapcsolatáról. Azt is elmesélte, hogy nehéz volt felvállalnia a betegségét, pedig a környezete megértően fogadta.

Kellemes hangulatban, szeretetteljes légkörben telt az a délután, jó ismerősökként búcsúztunk, jó egészséget és sok sikert kívánva Istvánnak.
Köszönjük a Provident Pénzügyi Zrt. támogatását!


Zsombori Erzsébet
kívánság-koordinátor
Kecskemét, 2013.11.21.


10.December


Fecó szerencsére már jól van, s csak kontrollra jár vissza a Szt. László Kórházba.

Egy ilyen délelőtt lepte meg a Csodalámpa dzsinnje a kisfiút, aki semmit sem sejtett az ajándékozásról. Hatalmas szemeit még nagyobbra nyitotta mikor meglátta kezemben az óriási csomagot.

Fecó örömmel vette át az Xbox 360 játékkonzolt, s türelmetlenül várta, hogy a doktor bácsi megvizsgálja, hogy minél előbb kipróbálhassa otthon az új gépet a hozzá járó programokkal.

Kívánom, hogy sok vidám percet szerezzen Fecónak ez a remek játék.Köszönjük Pasku Ferenc magántámogatónk felajánlását!!Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.12.02.


9.December

Krisztián kívánsága az volt, hogy megnézhessen egy Real Madrid meccset. Elmesélte, hogy már 3 éves kora óta nagy Real szurkoló, falujukban klubbot is alakítottak barátaival.

Mivel még nem utazott repülőn, ezért nagyon izgult, de a repülőút kellemesen telt. Péntek este érkeztünk Madridba, ahol a repülőtéren már várt Teschler Mónika, aki segítette a madridi tartózkodásunkat, programjainkat.

Szombat reggel napsütésre ébredtünk, de elég csípős volt az idő. Délelőtt megnéztük sok – sok nevezetességét a spanyol fővárosnak. Megtudtuk, hogy a Thyssen-Bornemisza Múzeum oldalára magyarul van kiírva Liszt Ferenc neve. Felkerestük a Puerta del Solt, ami tőlünk 5 percre volt. Ez a tér a külföldiek kedvenc találkahelye. Itt van a maci-szobor az eperfával, ami Madrid jelképe, és amit már első este megnéztünk karácsonyi fénypompájában is. Az egyik járdán megtaláltuk a nulla km-kő jelet is. Majd egy kis délutáni pihenés következett.
Este kezdődött a várva várt mérkőzés, amit Krisztiánnál jobban senki sem várt. Mónika férje és nagyobbik fia, Diego kísért el minket az esti meccsre. Már kora délután a stadion körül gyülekeztek az árusok, ahol Real Madrid-os mezt, sálakat és egyéb ajándékokat lehetett vásárolni.

20:00-kor kezdődött a rangadó, de már 19:00-kor be lehetett menni bámészkodni, mivel a Santiago Bernabeu Stadion kívül-belül csodálatos látvány.
A Real Madrid hazai pályán nyert, Krisztián nagyon élvezte a mérkőzést, közvetíthette nekem - mint laikusnak - az egész 90 percet.

A mérkőzés után megnéztük Plaza de Cibeles-t, talán Madrid legszebb terét, amit láthattunk nappal és az esti fényében is többször, mert a szállásunk nem volt messze a tértől.


Vasárnap már ismét izgalommal keltünk, mert ezen a napon indultunk Santiago Bernabeu Stadionba túrára. Csodálatos volt, megtekintettük a múzeumot, rengeteg kép, plakát, video volt. Láttuk Puskás focicipőjét is. Az összes eddig nyert kupát megnéztük, és az arcképcsarnokot is. Utána megnézhettük a VIP páholyt és lementünk a kispadhoz is. Végül a játékos lejárón keresztül az öltözőbe jutottunk. Utána a sajtószobában fotóztunk, és végül utolsó állomásként a háromszintes Real Madrid áruházba érkeztünk.

/ 5Késő délutánig tartott ez a program, de még nem fejeződött be a napunk, mert tovább mentünk a város nevezetességeit megnézni: pl. egy szoborcsoportot, ami nagyon megtetszett Krisztiánnak. A téren, a szökőkút mellett, középen áll Miguel de Cervantes, spanyol író és költő emlékműve: Rocinantén lovagló Don Quiote mellett a szamaragoló Sancho Panza halad.
Madridban van egy pályaudvar, Atocha pályaudvar, Madrid pálmaháza, ahol a váróterem fedett részében üvegházszerű teret alakítottak ki. Egy 4000 négyzetméteres trópusi kert található ebben a szép építményben. Különös lakói a teknősök, akik lustán hevernek a tóban.

Sajnos elérkezett az utolsó, hétfői napunk is Madridban, ami ismét nem volt pihenés, mert még mindig volt mit megnézzünk! Ellátogattunk a Királyi Palotához, majd megnéztük a bikaviadal arénát - Plaza de Toros de Las Ventast - a világ legnagyobb bikaviadal arénáját, ami 25000 ülőhellyel rendelkezik.

Fáradtan, de élményekkel és boldogsággal gazdagon ültünk fel a repülőgépre, ahol Krisztián elmondta nekem, hogy neki annyira megtetszett a város és az egész spanyol légkör, hogy ha befejezte tanulmányait itt szeretne élni. Ha nem is sikerül, akkor minden egyes pillanat és kép a szívében és a fejében megmarad örökre!
Így legyen!!

Krisztián és családja nevében köszönjük szépen az ERSTE Biztosítónak és Krisztián kérését az ADHAT-Vonalon 250 Ft-os hívásokkal támogatóknak, hogy létrejöhetett ez az utazás, és köszönjük a Madridban élő Teschler Mónikának és családjának is önzetlen segítségét.


Kónyáné Tímea
kívánság-koordinátor
2013. december

6.DecemberKristóf egy mosolygós, megfontolt, igazi kis kamasz fiú. aki nagyon szereti az internetes játékokat, és ha már az internet előtt ül, játék közben - netán helyette is- nagyon szeret zenét hallgatni. Mivel a fiúcska komolyan érdeklődik a műszaki újdonságok iránt, így a dzsinntől is valami igazán különleges dolgot kért a számítógépéhez: RAZER egeret és fejhallgatót.

A dzsinn szinte repítette az ajándékot a Tűzoltó utcai kórházba, a támogató FGSZ képviselőjével Illés Csaba úrral együtt nagyon siettek, hogy Kristófot meglephessék, még mielőtt szüleivel haza indul a kórházból.

Azt hiszem valóban sikerült igazi meglepetést szerezni a fiúnak, hisz mikor megtudta és meglátta, hogy a megálmodott "egérkét" és az oly nagyon áhított fejhallgatót valóban elhozta a dzsinn, akkor gyönyörű szemeivel először ösztönszerűen szüleire nézett mintha azt kérdezte volna: ez igaz?
Igen, kicsi Kristóf, igaz, a dzsinn teljesítette a kívánságodat, hisz sok jó ember van, akik egymással összefogva, a mesebeli dzsinn képében váltják valóra a gyermekek álmát.

Kristóf izgalomtól kicsit remegő kézzel bontotta ki dobozából az igazán "áramvonalas" egeret és a világ legjobb hangzású fejhallgatóját. Végre mi is megtudhattuk, hogy mitől is hívják lézer egérnek ezt a gyönyörű, vezeték nélküli fekete csodát. Ha valaki még nem tudná, elárulom, hogy ez a csoda mikropontosságú görgőkerékkel rendelkezik és igazán csúcsminőségű navigációs élményt nyújt, sokkal gyorsabban és könnyebben "szörfözhet" vele Kristóf a neten, mint egy csupasz, szürke "bajuszossal".

Kívánunk nagyon jó egészséget és sok-sok örömteli órát egérke és a fejhallgató társaságában.
Köszönjük a Földgázszállító Zrt. támogatását, segítségükkel sikerült

Kristóf arcára boldog mosolyt varázsolni.
Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2013.december 04.

<i/>

5.December

Zsófi Kalocsáról utazott fel Nagykovácsiba, hogy a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola gimnazistái teljesíthessék kívánságát.

A színpadra egy helyes fiatal kis hölgy ment fel, aki laptopot kért, mivel számítástechnikai speciális osztályba jár, és az ottani feladatokat ezen a gépen meg tudja majd oldani. Mindezek mellett a barátokkal való kapcsolattartás és a szórakozás is könnyebben megy a laptopon.

A diákok, már az ebédlőben nagy szeretettel és kedvesen fogadták őt , és kalauzolták végig az iskolán. Utolsó állomásként a színháztermet mutatták meg, ahol kis műsor keretében adták át a diákok neki az ajándékot.

Nagyon tetszett Zsófinak és apukájának az iskola, és a szervezés, ezúton is köszönik a diákoknak, a tanároknak és az alapítvány munkatársainak, hogy kívánsága ily módon teljesült.

Zófi nevében is köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, tanáraiknak és szüleiknek a támogatást!


Lengyel Andrea, Patzauer Éva és Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátorok
Nagykovácsi 2013. november 20.


5.December

A 14 éves Soma legnagyobb álma egy igazi, ACER Aspire laptop volt. Soma igen régen vágyott erre a gépre, hiszen ez nagyban megkönnyítené tanulását, barátaival és az iskolával való kapcsolattartást.

Amikor a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola tanáraitól és diákjaitól meghívást kapott 2013. november 20-i találkozójukra, még nem is sejtette, mi is a meghívás igazi indítéka. Azt hitte, hogy a diákok csak azért szeretnének találkozni vele, hogy megismerjék, megtudják, miért is ez a kívánsága.

Soma nagyon kedves, érdeklődő, nyitott nagyfiú. A kezdeti pár perces elfogódottsága igen hamar megszűnt, amikor meglátta a sok mosolygó arcot.
Marc Lavoie tanár úr és a diákönkormányzat képviselői meleg szavakkal köszöntötték, az egész ünnepséget a színpadról nézhette végig.

/ 3A találkozó fénypontja az volt, amikor a felsős diákok nevében hárman átadták a csodaszép laptopot. Soma mosolyát látva a gyerekek szeretetük jeléül kezükkel szívet formázva álltak fel.
Az átadási ünnepség után finom ebédet és süteményt is kaptunk, ezután Soma rögtön beüzemelhette a laptopot. Alig akart elszakadni tőle...

Reméljük, hogy a laptop sok örömteli órát szerez majd Neked!


Soma nevében is köszönjük az American International School of Budapest diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak a támogatást!

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
Nagykovácsi, 2013.11.20.5.December

A kívánságteljesítés napján már korán reggel egyeztettem Natália Édesanyjával az érkezésükről, mivel izgatottan vártam a találkozást Natival.

Elsőként Ő lépett be a Tűzoltó utcai Gyermekklinika egyik onkológiai osztályának ajtaján, rögtön utána az Édesanyja. Bemutatkoztunk, kicsit összeismerkedtünk, majd rátértem a kívánságra.

"A tablet van benne?" – kérdezte mosolyogva és láthatóan örömmel.

Kibontottuk a csomagot, Nati megcsodálta, megnézte a vágyott tabletet. Sokkal tovább nem volt időnk nézegetni, mert Natit szólították a vizsgálatok. Gondosan elcsomagoltuk, Ő pedig amint lehetett, visszajött ’a nagy kincs’ mellé.

Örülök, hogy láthattam Nati örömét!


Köszönjük Balogh Ádámnak és Somogyi Péternek, hogy támogatta Natália kérését!


Kiss Edit
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.12.03.

5.December

Laura kerti játszóházat kért a Csodalámpa Alapítványtól.

Mire a rosszul kitáblázott utakkal megbirkóztunk, és megérkeztünk Lauráékhoz, a Földgázszállító Zrt. Kecskeméti Földgázszállító Üzemének két munkatársa már a helyszínen várt bennünket.
Kisvártatva a játszóház is megérkezett. Összeszerelték és felállították a házikót, és a boldog tulajdonos már birtokba is vehette.

Bár hamarosan folytatódnak a kislány kórházi kezelései, de ezen túl Laura amikor otthon van, önfeledt játékkal töltheti az idejét.

Köszönjük a Földgázszállító Zrt. minden munkatársának, hogy Laurának ilyen szép meglepetést szereztek!!


Tatár Ágnes és Zámbori Andrea
kívánság-koordinátorok
Mezőkovácsháza, 2013.11.23.


5.December

Gabika 5 èves mindig mosolygòs kisfiù. Reggel mèg nem tudta,hogy ez a nap különleges nap lesz a szàmàra. 11 òrakor èrkeztek meg az adomànyozók. Az ajàndèk àtadàsànak a helyszìnéül a jàtszòszobàt vàlasztottam. Gabika örömmel jött velem a szobàba, hisz nagyon szeret jàtszani ès szìnezni. Főleg Pòkembert!!

Amikor meglàtta az elektromos gokartot egyből felcsillant a szeme. Gyorsan elsajàtìtotta a vezetèsi technikàt, ès vidàman vègig masírozott az osztàlyon. A mai napon hazamehetett, ìgy otthon tovàbb gyakorolhat.

Köszönjük Czeglédiné Boda Anikó családjának a felajànlàst!


Bobkò Stella ès Szilàgyi Krisztina
kìvànság-koordinàtorok
Debrecen,2013.11.11.

5.December

Benjamin kívánsága egy X-box volt, melyet az Amerikai iskola diákjai adtak át Részére. Az évente megrendezett Walk the Wish séta kapcsán valósulhatott ez meg. Az iskola három diákjai volt megtisztelve azzal, hogy találkozhattak Benjaminnal. Nagyon meglepődött és örült, hogy ilyen sokan érkeztünk hozzá. A gyerekek beszélgetésük alatt az X-box-ot is összerakták, beállították, így Benjamin este ki is próbálta. Az átadásról a gyerekek egy kis dokumentum filmet is forgattak.

Reméljük, hogy egy örök élmény marad ez a találkozás mind Benjamin és az iskolai tanulói számára.


Sok egészséget és Boldogságot kívánunk Benjamin!

Beregi Georgina
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.11.19.

Benjámin nevében is köszönjük a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola diákjainak, szüleiknek és a tanáraiknak a támogatást.
3.December

Vilhelmina kérése a Csodalámpától egy ágy és egy íróasztal volt, mert jövőre már iskolás lesz.
Furcsa volt, hogy ebéd után édesanyja már viszi haza az óvodából, kérdezte is, azért mennek előbb haza, mert megjött a kívánsága. De édesanyja még ekkor sem árult el semmit!

A szobába belépve a kislány nagyon meglepődött, amikor meglátta az ágyat és alatta az íróasztalt. Mosolyogva nézett rám, és az ismeretlen látogatótól kérdezte, ez az ő ágya? Örömmel mondtam, hogy igen és most már lesz saját íróasztala, ahol további szép rajzait készítheti.

Apai segítséggel mindjárt felmászott az ágyra és nagy mosollyal birtokba is vette.


Köszönjük a Papp családnak, hogy teljesítették Vilhelmina kívánságát!

Szabó László
kívánság-koordinátor
Dombóvár, 2013. november 28.


2.December

Találkozásunk a 7 éves Sanyikával egy kicsit nehezen indult. Izgatottsága miatt nehezen tudtuk a figyelmét magunkra vonni, ami valószínűleg abból adódott, hogy váratlanul leptük meg. Hirtelen sok bácsi és néni sürgölődött körülötte, ami az ő csendes világát felkavarta. Anyukája segített ajándéka kiválasztásában, hiszen jól tudta, egyetlen gyermekének milyen nagy szüksége van a korához illő bútorokra. Az új szekrénysor révén a tanulás és persze a játék is majd jobban fog menni.

Sajnáltuk, hogy félénksége miatt nem láthattuk, amikor Sanyika vidáman birtokba vette új bútorait, de biztosra vesszük, hogy nagyon nagy szüksége lesz rá, és remélhetőleg sok örömöt lel bennük.

Köszönjük az Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola támogatását!


Dr. Magyar Judit és Alaginé Enikő
kívánság-koordinátorok
Kállósemjén, 2013. 11.22.2.December

A kis Renáta nagyon szeret kerékpározni. Elmesélte, hogy szüleivel és tesójával gyakran mennek igazi túrára a nagyihoz, de hát ő az egyetlen a családban, aki háromkerekű bringával pedálozik a sorban - mindig valahol középen. Úgy gondolta, komoly ovis hölgyként már elég lenne a két kerék is, hisz azzal gyorsabban tekerhet, talán még "csoportvezetői" helyet is elérhet a családi sorban. Ezért aztán Reni egy igazi csajos, Hello Kitty-s kétkerekű kerékpárt kért a dzsinntől, természetesen teljes menetfelszereléssel: csengővel és kosárral együtt.

A dzsinn nagyon hamar rátalált Reni titkos álmára, hisz ismeri a hölgyeket, és tudja hol kell keresni az ilyen "áramvonalas", elegáns bicikli csodákat... akadályt nem ismerve, gyorsan be is farolt vele a Tűzoltó utcai kórházba.
Mire támogatónkkal,Válint Zitával beértünk a kórházba, a rózsaszín csoda már ott várta kis gazdáját teljes díszben - a kórterem rejtett zugában.
Reni éppen egy nagyon fontos játékkal volt elfoglalva, és mikor meglátott minket nem is sejtette, hogy hamarosan nyeregbe fog pattanni. Amint elkezdtünk beszélgetni a Csodalámpáról, a dzsinnek megsúgott kéréséről, lassan letette kezéből a játékot és hatalmas szemei különös csillogása elárulta, már gyanít valamit. Megfogtuk kezecskéjét és bevezettük a kuckóba, ahol rámosolygott Hello Kitty - mindkét kerekével, kosárkával, csengővel és ráadásként egy túratáskával, amiben majd az uzsonnát és a napi elmaradhatatlan kincseket viheti az oviba.

Már csak a nélkülözhetetlen rózsaszín pedálokat kellett felszerelni, ebben Zita volt az izgatott csöppség segítségére. Miután a megálmodott csoda teljes pompájában csillogott, Reni felpattant a bringára és kipróbálta a csengőt, ami igencsak határozott hangerővel jelezte, hogy mindenki térjen ki a hatalmas iramban száguldani készülő jármű útjából.
Aztán egyszer csak Reni hirtelen leszállt a bicikliről, elballagott az ágyához és mintegy bocsánat kérően magához ölelte imádott kutyusát, odament vele "Kittyhez", beültette a kosárba, szeretettel megsimogatta, eligazította farkincáját és csak ennyit mondott: Füles nélkül nem megyek sehova!

Aztán ismét felült a bringára, kihúzta magát, boldogan elmosolyodott és látszott rajta, képzeletben már szeretett nagyikája háza felé teker, és odaérve hatalmasat csengetve jelzi, hogy megérkezett - mégpedig kétkerekűvel és természetesen Füles kutyussal együtt!

Kicsi Reni, szívből kívánjuk Neked, hogy jó egészségben, sok-sok kilométert bringázzál ezzel a gyönyörű rózsaszín csodával.


Köszönjük Válint Zita és dr. Harron Tünde felajánlását!

Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013.november 29.


ArchívumBelépés