Beszámolók


1.Január
31.Március


Viki egy digitális fényképezőgépre vágyott, nem is akármilyenre, hanem piros színűre. Megdörzsöltük a lámpást és a dzsinn - mint oly sok gyermek vágyát már eddig - ezt is teljesítette.

Édesanyjával hipp-hopp megszerveztük a találkozót, és még azon a napon délután elvittük Vikinek az ajándékot. A kedves, csinos ifjú hölgy örömmel bontogatta a csomagot, és azonnal beüzemelte a gépet.

Egy nagyon kedves családot ismerhettünk meg és egy kellemes délutánt töltöttünk el velük.

Kedves Viki! Kívánunk Neked jó egészséget és sok-sok fotózni valót!



Palásti Ildikó
kívánság-koordinátor
Berettyóújfalu, 2009. 02. 27.

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Viktória nevében is köszönjük!

31.Március

Sikerült a "konspiráció"!

Márk az utolsó pillanatig nem tudta, hogy nem csak egy kontrollvizsgálatra kell bemennie a Madarászba, hanem teljesül a kívánsága!

A 16 éves fiatalember régóta vágyott egy laptopra, aminek segítségével könnyedén tarthatja majd a kapcsolatot a barátaival és a családjával.

Az orvosok mellett egy csinos fiatal lány is várta, a Csodalámpa Alapítvány ügyeletes dzsinnje, kezében a laptoppal!


Szandtner Györgyi és Sarnyai Eszter
kívánság-koordinátorok
2009.02.25.

31.Március

Levente álma egy dzsip volt, olyan, amivel anyukájának tud segíteni a bevásárlásban, illetve, unokatestvérét is tudja szállítani majd.

Igen, egy igazi kis lovaggal van dolgunk! Ezért is kapott ilyen komoly, férfias ajándékot a Csodalámpától.

Március 15-én 10 órakor Levente rácsodálkozott a váratlan ajándékra és 10 percig szava sem volt. Aztán megbátorodott, beült vadonatúj járgányába, és nagy nehézségek árán lehetett csak álló helyzetben fotót készíteni róla.




A kívánságot a segítségével teljesítettük.

Levente nevében is köszönjük!

Fülöp György és Kárpi Ilona
kívánságkoordinátor
Bakonypölöske, 2009.03.15.

31.Március

A várva várt Nintendo-t egy péntek délután vittük be a Tűzoltó utcai kórházba, ahová Dávid kezelésre jött fel.

Természetesen azonnal tudta, miért álltunk meg mellette, és nagyon izgatott lett. A dobozból előkerült a Nintendo, és Dávid szakértő módjára azonnal "munkára fogta". Persze majd otthon tanulmányozni kell, hogy miket is tud ez a valóságos kis "csodagép", de a bejelentkezés, adatok felvétele, sőt, a géphez adott játék kipróbálása (egy virtuális kutyanevelés) rögtön megtörtént.

Ettől kezdve azonban Dávid nem volt túlságosan kommunikatív kedvében, boldogan vetette bele magát a játékba, mi pedig kisurrantunk a kórteremből - visszavonultunk, ahogy egy jólnevelt "dzsinn"-től ez elvárható, ha teljesítette a kívánságot.


Köszönjük a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatását a kívánság teljesítésében!








Titkos Rita ésFlandera Tünde
kívánság-koordinátorok
2009.02.20.

31.Március


Alex csendes kisfiú. Életének 9 évéből sok időt töltött már kórházban. Nemcsak nálunk, hanem az ország más kórházában is.

Elmondta, hogy sok gyereknek volt számítógépe, de mindenki külön kórteremben volt, így neki nemigen nyílt lehetősége bemenni és játszani más gyerek számítógépén.

Ezért ő is nagyon szeretett volna egy saját számítógépet, amit ma meg is kapott!

Kettős öröm volt, mert Alex a mai napon hosszú idő után először hagyhatta el a kórházat, valamint még a várva várt számítógépet is megkapta és hazavihette, hogy otthon kedvére játsszon a feltelepített játékokkal.

Kedves Alex! Nagyon megérdemled ezt a számítógépet, hiszen olyan ügyesen és hősiesen csináltad végig a nehéz és hosszantartó kórházi kezeléseket!




Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2009. március 11.

30.Március


Dani egyik kedvenc együttese a Tankcsapda zenekar!

De ő nem csak hallgatja a zenéjüket, hanem maga is gitározik, ezért régóta arra vágyott, hogy ugyanolyan hangszere legyen, mint a fiúknak.

Az ajándék átadásánál mosolygós arccal bontotta ki a tokba zárt csodát, egy fekete színű Epiphone Thunderbird basszusgitárt, és a hozzá tartozó erősítőt. A zenekartól pedig ígéretet kaptunk, hogy hamarosan Dani Debrecenben személyesen találkozhat példaképeivel!



Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
2009.03.17.





A kívánságot a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány támogatásával teljesítettük. Bence nevében is köszönjük.







From: ****** Dániel
Sent: Wednesday, March 25, 2009 10:05 PM
To: info@csodalampa.hu
Subject: fényképek

Kedves Joli!

Megküldöm a gitárról készült fényképeket, és ez úton is nagyon szépen köszönöm az alapítványnak, hogy megkaphattam álmaim gitárját.

Köszönettel:
:::::::::::::::Dániel



Köszönöm szépen a képeket, és ezt a délutánt is amit a Tankcsapdával tölthettem, életre szóló élmény volt számomra, csakúgy, mint maga a gitár.

Még egyszer köszönöm az alapítvány dolgozóinak ezt a csodálatos ajándékot!

:::::::::::::::Köszönettel: Dani


10.Március

A zalakarosi Gábor számára a kezelés elején sikerült teljesíteni a kívánságot. A hatéves Gáborka egy DVD lejátszót, - vagy, ahogy ő nevezte - egy "mesefilm lejátszót" szeretett volna kapni.

Nagyon nagy volt az öröme, amikor kézhez kapta a készüléket. Nagyon boldogok voltak szülei is, hiszen ők tudták igazán, hogy a kezelés nehéz napjaiban milyen kikapcsolódást jelent majd Gábornak a "mese lejátszó".

S öröm volt a Csodalámpa számára is, hiszen - többszöri egyeztetés után - talán a legjobb pillanatot sikerült elcsípni Gábor kívánságának teljesítésére.


Tomaj Ildikó
Kívánságkoordinátor
2009.03.03.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Gábor nevében is köszönjük!

10.Március


Bence nagyon szeretett volna egy X-BOX játékot, mert az egyik barátjánál látott és játszott is ilyen játékkal. De nem hitte volna, hogy neki is lehet egyszer egy ilyen "csuda jó "játéka. Ez csak egy álom volt számára.

És az álom ma valóra vált, a Csodalámpa teljesítette Bencus kívánságát.

A kisfiúnak kipirult az arcocskája, és csillogtak a nagy szemei, amikor kórházi szobájába léptem, s ő megpillantotta kezemben a nagy dobozt. Jó volt látni, mennyire meglepődött és mekkora boldogságot okoztunk neki.

Kedves Bence!

Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ebben a "csuda jó" játékban!




Tatárné Csonka Zsuzsanna
régióvezető
Miskolc, 2009. február. 19.

5.Március


Emese 4 éve gitározik, ezért nem csoda, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől is egy gitárt kért, nem is akármilyet: egy akusztikus gitárra vágyott, hiszen ahogy ő mondta nekem, eddig csak egy "rongyos"kis gitárja volt, amivel kórházi tartózkodása alatt néha játszott a kicsiknek, hogy együtt felejthessék a nehéz napokat.

Emese szerencsére már túl van a kezeléseken, iskolába is járhat, folytathatja a gitárórákat is, így már csak a nagy meglepetés volt hátra: a gitárórákhoz új, komoly gitár "illik".

Nos, irány Szentendre, ahol Emese lakik. A mosolygós, "csupaszem", csinos nagylány bizony alig akarta elhinni, hogy a bejáratnál eldugott fekete tokban vágyálma lapul. Óvatosan vette ki a gitárt és megsimogatta finom kis ujjaival, majd csillogó szemekkel annyit mondott:


-...ez gyönyörű!


Aztán első meglepetéséből magához térve profi gitárosként kicsit még behangolta a hangszert, és máris szólhatott a lágy, kellemes gitárzene.
Miután Emese elárulta, hogy néha ő maga is szerez zenét, megkértem, ha egyszer kedve lesz, gondoljon a Csodalámpára is. Szívesen hallanánk a Csodalámpának írt dallamokat.

Addig is kívánjuk neked, hogy gitároddal, a belőle "varázsolható" zenével nagyon sok örömöt szerezzél önmagadnak, családodnak és barátaidnak egyaránt!


A kívánságteljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük az Budapesti Angol Nemzetközi Iskola diákjainak!



Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
2009. február 28.

4.Március

Niki az elmúlt időszakban elég sok időt töltött kórházban, nagyon hiányzott neki a családja, különösen az édesanyjával folytatott beszélgetések.

Mosolyogva vette a kezébe a laptopját, ügyesen próbálgatta.

Kívánjuk, még sok örömöd legyen ebben a masinában!


Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
2009.02.19.

4.Március


Emese 4 éves, de korát meghazudtoló módon ügyesen bánik a hangszerekkel, talán azért, mert az egész család zenél. Ilyen előzmények után mit is kérhetett volna a csodalámpa dzsinnjétől, mint egy szintetizátort?

Ezt a kérést meghallotta a Kakics család, ők már tudták milyen jó ajándékot kapni a Csodalámpától, hiszen az ő nagylányuk így örülhetett ősszel egy laptopnak, de most azt szerették volna átélni, milyen jó dolog ADNI!!

Nekünk nem volt más dolgunk, csak összehozni a két családot.

Emese öröme határtalan volt. Köszönjük a Kakics család felajánlását, mindkét „csodalámpás” kislánynak sok boldog percet kívánunk az új ajándékokkal!




Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
2009.01.25.

Nagyon szépen köszönjük a közreműködést, külön köszönet a Kakics családnak, akik a felajánlást tették. Emesének igazán nagy örömet szereztek, minden nap szorgalmasan zenél és énekel.

További minden jót kívánunk a Csodalámpa munkatársainak!

***** Marianna és Emese

4.Március


Cintia nagyon kedveli a számítógépes játékokat, így a Csodalámpától egy PS 3-at kért.

Közeledtek már a karácsonyi ünnepek, úgy gondolta, csak a fa alatt érheti majd kellemes meglepetés, de ez nem így történt, a Ro-No Kft felajánlásából előbb is érkezett ajándék.

13-án, szombaton Márkus Róbert és testvére becsengetett Cintiáékhoz a várva várt ajándékkal, nagy örömet szerezve ennek a kicsi lánynak


Köszönjük a felajánlást!!


Bakonyi Joli
Kívánság-koordinátor
2008.12.13.

Archívum



Belépés