Beszámolók


1.Január
31.Augusztus



Beszélgetéseink alatt kiderült, hogy minden álma egy LCD TV, mert 6 testvérével együtt a nagyszülei nevelik, és nincs tévéjük.

Amikor felhívtam telefonon, hogy érdeklődjek, hogyléte felől, és kérjem a nagypapáját a telefonhoz, nem lehetett előle eltitkolni, hogy nemsokára övé a várva várt LCD televízió!

Reméljük, sok izgalmas percet tudsz majd a tv. előtt eltölteni!!




A kívánságot a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány támogatásával teljesítettük







Kónyáné Tímea, Törökné Zita
kívánság-koordinátorok
2011.06.24.

31.Augusztus


Tamás alapítványunktól egy Wii játékgépet kért. Édesanyja elmondta, hogy Tamás már nagyon izgatottan várta a játékot, és nap, mint nap megkérdezte, hogy mikorra várható.

Nagyon meglepődött, és örült, hogy ilyen gyorsan elérkezett a nagy nap, és izgatottan nyitotta ki a játékot tartalmazó nehéz dobozt. Részletesen szemügyre vette és mondta, hogy alig várja, hogy haza érjenek és végre kipróbálhassa!

Természetesen a gép mellé játékokat is kapott, így önfeledten tud majd játszani vele, és elfelejtheti, ha csak egy kis időre is a betegségét.




Köszönjük T. Attilának a támogatást, az ő segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg egy újabb csoda.





Barabás Réka
kívánság-koordinátor
2011.08.04

31.Augusztus


Norbi egy DVD lejátszót szeretett volna, a Dóra a felfedező című filmmel együtt. A kívánságát Dr. Tesics György adományozó segítségével teljesítettük, aki részt vett az átadáson.

Norbi nagyon boldog volt, megígértük, hogy a kért filmet később megkapja, hiszen csak most fog megjelenni, de megrendelte az alapítvány, és amint megkapjuk, postázzuk is nyomban a címére.

Tesics doktor úr elbeszélgetett Norbival, mint férfi a férfival és mind a ketten kicsit el is érzékenyültek az átadás során.




A kívánság Dr.Tesics György és az AAA Klinikák Dent Kft. támogatásával teljesült. Köszönjük!











Dr. Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.06.30.

31.Augusztus

Martina 17 éves nagylány, aki szerette volna, ha neki is van jogosítványa.

Kívánsága még tavaly érkezett hozzánk, de azt kérte tőlünk, hogy idén tavasszal kezdhesse el a tanfolyamot.

Martina szorgalmasan járt a tanfolyamra, vizsgái elsőre sikerültek. Már csak egy vizsga van hátra és Martina boldog jogosítvány-tulajdonos lesz.




Szeretnénk megköszönni Horváth János oktatónak,

hogy már sokadik alkalommal járult hozzá munkájával a kívánságteljesítéshez.






Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2011. július 25.





31.Augusztus



A Tatabányán élő Liliána kívánsága egy asztali számítógép volt. Liliána szülei és testvérei körében vehette át ajándékát.

Már nagyon várta a Csodalámpás ajándékot, erről tanúskodott az üresen álló számítógépasztal. Nagyon boldog volt az ajándék láttán, aminek összeállításának feladata édesapjára hárult. A didergős júliusi délután igazán szívet melengetőre sikerült!

Kívánjuk, hogy nagyon sokáig használd a számítógépet kedves Liliána!

Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!



Pál Melinda
kívánság-koordinátor
Tatabánya, 2011. július 29.

30.Augusztus


Emília 3 éves kicsi lány, hosszú gyógykezelés után a héten térhetett végre haza szülei, testvérei közé.

Kis betegtársa Ferike, kapott a Csodalámpától egy akkumulátoros kis" csodaautót, ami még magától megy is" - így mondta Emília. Ő is nagyon szeretett volna olyat, de nem kék színben, amilyet Ferike kapott, hanem "olyan lányosat, rózsaszínben, vagy pirosban."

S a csoda ismét megtörtént! Mert amikor Emília hazament a kórházból otthon várta Őt a piros kis csodaautó, ami még megy is, vezetni is lehet, s még dudál is!
Nagy volt az öröm! Mindenki örült. Emília az autónak, mi pedig Emília örömének!!




Köszönjünk két magántámogatónk felajánlását, amelynek segítségével a kislány álmát teljesíthettük!





Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2011. augusztus.22.

26.Augusztus





Tibi a Csodalámpától egy laptop-ot kért, amire már régóta vágyott. Tibi jelenleg kezelés alatt áll, és a laptop segítségével tudja tartani a kapcsolatot a barátaival, valamint a tanulásban is segítségére lesz.

Egy délelőtt a klinikán a kezelése alatt leptem meg az ajándékával, aminek nagyon örült és alig várta, hogy töltőre tegye és mihamarabb használhassa.

Kívánjuk Tibi, hogy sok örömöd legyen a laptop használatakor!

Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft segítségét!






Miholetz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen,2011.08.04.

26.Augusztus



Ricsi kérése az alapítványtól egy speciális BMX kerékpár, mivel barátaival ezt a sportot űzik Szentesen.

Kezelése még mindig tart a nagyfiúnak, de a két kezelés közti szünetben érte a nagy meglepetés, hogy egy keddi napon otthon meglátogatták a Márkus testvérek és az egyikük kisfia.

Ők, a felajánlók személyesen vitték el Ricsinek a kerékpárt. Gyorsan összebarátkoztak a fiúk és nagyot beszélgettek.

A jó hangulatú kívánságteljesítés után támogatóink hazaindultak Hatvanba, azzal a jóleső érzéssel, hogy immár sokadszorra tudtak örömet szerezni egy „csodalámpás” gyermeknek




Köszönjük a Ro-No Kft., Márkus Róbert és Márkus Norbert rendszeres segítségét!










Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Szentes, 2011. augusztus 23.

26.Augusztus


István kívánsága egy saját laptop volt, hogy a kezelések alatt a klinikán el tudja magát foglalni és tarthassa osztálytársaival a kapcsolatot.

Egy délelőtti napon kontrollra érkezett, amikor sikerült meglepnem a kívánt masinával. Meglepetésként érte, amikor átadtam, hirtelen szóhoz sem tudott jutni, a mosolya viszont mindent elárult.

Használd egészséggel István a laptopod és kívánjuk, legyen benne sok örömöd!


Köszönjük a KPMG Tanácsadó Kft-nek, hogy ismét mosolyt varázsolhattunk egy gyermek arcára!






Miholetz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2011. 08. 03.

25.Augusztus





Amikor először találkoztam Józsival, még nagyon nehezen mozgott, és kicsit bizonytalan volt a kívánságát illetően. Több minden felmerült, de a végén mindig visszatért a laptopra. Ahogy szépen erősödött, az autóbaleset utáni igen súlyos állapotából, a kívánság is biztossá vált, csakis egy laptop az, ami igazán örömet szerezne.

Aztán elérkezett a nagy nap, amikor ismét találkoztunk. Én korábban érkeztem a rehabilitációs osztályra, Józsi óriási mosollyal üdvözölt, amikor megérkeztek a gyámjával. Csodálatos volt látni, milyen biztosan jár, és a korábban mozdulatlan kezét is szépen, bár még lassan tudja használni. Nem igazán bőbeszédű nagyfiú, de a mosolya beszélt helyette!

Minden gyönyörű volt azon a computeren, a színe, a felszereltsége, a programok, szóval minden. És ez az ő sajátja! Azonnal beüzemeltük a laptopot (egy kis segítséggel), kapott e-mail címet, és a még nem elég ügyes kezével is próbálkozott. És sikerült! Józsi sok- sok köszönettel és apró ajándékkal kedveskedett a Csodalámpának egy „ceruzavirág” formájában.

Maradj ilyen mosolygós, és gyógyulj mielőbb te kedves Józsi, segítse a felépülésedet ez a kis masina és a sok szeretet, amit képvisel!




Köszönjük a KMPG segítségét, mellyel hozzájárult Józsi álmának megvalósulásához!







/ 3






Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011. augusztus 1.

19.Augusztus

A feleségemmel közösen vállaltuk Istvánka kívánságának a megvalósítását, baráti társaságunk közreműködésével, segítségével.

Úgy gondoltuk, a sok kórházi kezelés között jót tesz majd, ha kedvenc meséit nézheti, és közben elfelejtkezhet a betegségéről.

A gondolatot tett követte, összegyűlt az összeg a kívánság teljesítésére, és egy héten belül megvalósult az álom.

Megvásároltuk a hordozható DVD lejátszót, és mellé sok-sok mese DVD-t.
A feleségemmel felkerekedtünk, és 2011. augusztus 18-án meglátogattuk Istvánkát, a miskolci kórház gyermekosztályán, ahol éppen egy műtétre várt. Erre a további kezelések miatt volt szükség.

Nagymamája fogadott bennünket, és a kicsi nem is sejtette, hogy miféle meglepetésben lesz része.

A bemutatkozás után, mikor megtudta, hogy honnan és miért érkeztünk, az örömtől és a meglepetéstől egy kissé megilletődött, de aztán lassan felengedett, és büszkén fogta a kezébe a hordozható DVD-t.
Igen keveset tudtunk vele beszélgetni, mert a fotózás közben megjelent a nővér, hogy előbbre hozták a műtétet egy órával, és menni kell a műtőbe.

Elköszöntünk és gyógyulást kívántunk Istvánnak.
A nagymamával még beszélgettünk egy darabig, és megegyeztünk, hogy keresni fogjuk egymást.

Alig múlt el néhány óra, csörgött a telefon, és a nagymama segítséget kért a mese lejátszásához. Átadta a telefont Istvánkának, aki még egyszer nagyon köszönte nekünk, hogy ilyen nagy örömöt, és boldogságot okoztunk neki.

Mi is nagyon örültünk, és még egyszer sok sikert kívántunk a gyógyulásához.

Bodacz Zsolt és felesége, Ildikó
kívánság-koordinátorok
Miskolc, 2011.08.18.

Istvánka példája is mutatja, hogy sok ember összefogásával nagy dolgok történhetnek.

Köszönjük a baráti társaság minden tagjának a támogatást!!


18.Augusztus

Tamás egy fantasztikus kisfiú, aki mozgás,- és kommunikációban való korlátozottsága miatt kérte a laptopot, amely így nem csak a világra nyit egy kaput számára, hanem megadja a mobilitás lehetőségét is.

Örömét többször is megosztotta velem a laptop átadása után, édesanyja segítségével sok mindent mesélt a hétköznapjairól.
A speciális iskolában ahova jár, a csoportjában a legjobb és legszorgalmasabb diák, szívesen részt vesz az iskolai énekkarban és minden iskolai műsorban. Nagyon szereti a természetfilmeket, és amikor kisöccse nem a rajzfilm csatornákat nézi, szívesen kapcsolja a tévét humoros beszélgetős műsorokra is.

Most, hogy megkapta a laptopját, megígérte édesanyjának, hogy mostantól már ő is kimegy velük a kertbe, és a családi programokon is szívesen részt vesz, ha magával viheti új szerzeményét is.

Tamás, kívánjuk, hogy nagyon sokáig szerezzen örömet neked a laptop!



Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Hajdúhadház, 2011.08.06.





Köszönjük a KPMG segítségét, mellyel hozzájárult Tamás álmának megvalósulásához!




18.Augusztus

Ricsi vágya az volt, hogy búvárkodhasson a tengerben és szétnézhessen, milyen is az élet odalenn.
A kívánságára rátalált Sára, aki elhatározta, hogy családjával megvalósítja ezt az szép álmot.

Sára és apukája fogadott minket Senj (régi magyar nevén Zengg) falujában nagy szeretettel, és segített nekünk megtalálni szállásunkat. A szálláson a kipakolás után rögtön előkerültek a fürdőruhák, és indultunk a tengerhez.
A gyönyörű kis öböl mindenkinek nagyon tetszett, és Ricsi, aki először volt tengeren, huncut szemekkel ízlelgette a sós vizet.

Másnap került sor a merülésre. Nagy segítségére volt a beöltözésnél Sára, a kívánság egyik teljesítője, akivel Ricsi barátságot kötött. Ottlétünk alatt sokszor beszélgettek és úsztak együtt a tengerben.

A víz alatti szabályokról, felszerelésről és egyéb hasznos tudnivalókról tájékoztatást kaptak a gyerekek, és utána indulhatott a vízre-szállás.

Kis félelemmel és nagy izgalommal volt Ricsi is és szülei is, akik a partról izgulták végig a nagy eseményt. Megkönnyebbültek, amikor közel fél óra elteltével újra megpillanthatták gyermeküket.

A víz alatti világról és élményekről lelkes beszámolót hallhattunk Ricsitől, nagy kék szeme csak úgy csillogott.

Másnap újra merültek, bár kisebb technikai nehézségek adódtak, de az élmény ismét feledhetetlen volt.

Ezúton is köszönjük azt a négy csodálatos szép napot, amit a GALATHEA Búvárközpont felajánlásának köszönhetően Ricsi Senj-ben tölthetett. Talán még szebb és fantasztikusabb, hogy ezúttal egy gyermek ajándékozott meg egy csodalámpás gyermeket egy feledhetetlen élménnyel.




Lengyel Andrea
kívánság-koordinátor
Senj, 2011.07.09.





Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!








18.Augusztus

Meglepetésként érkeztem a támogatónkkal együtt a Madarász utcai gyermekkórházba, ahol Patrik éppen kontroll vizsgálaton vett részt.
Ezek a vizsgálatok nem voltak túl kellemesek, és Patriknak sok órát kellett ott töltenie, ezért is volt jó, hogy a kívánsága ott teljesült.

Mintha megérezte volna a "fiatalember", hogy ez a csütörtöki nap kicsit más lesz mint a többi, mert éppen aznap reggel emlegette szüleinek a régen várt X-Box gépet, amit a Csodalámpától kért.

Doboz még nem került olyan gyorsan kibontásra, mint amikor támogatónk átadta a kisfiúnak az ajándékot, és azonnal elő is került minden tartozék a dobozból. Sajnos kipróbálni nem sikerült, azonban otthon már remélhetőleg használatba került gyorsan a játék.

Így teljesüljön minden kívánságod Patrik ahogyan ez, és kívánunk neked gyors gyógyulást!

Köszönjük T.A. úrnak, támogatónknak, hogy ismét hozzájárult egy gyermek kívánságának teljesüléséhez.

Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.08.04.

18.Augusztus




Meleg augusztusi nyári napon mentem teljesíteni Máté kívánságát.

Máté, hogy elviselhetőbbé tegye a kórházban eltöltött napokat, egy laptopot kért alapítványunktól.
A 14 éves nagyfiú először bizonytalanul, megszeppenve vette át a laptopot, és vette szemügyre. Nagyon örült neki, hiszen most már játszani,internetezni is fog tudni a hosszú kezelések alatt.

Öröm volt látni, hogy egy újabb kívánság teljesült, és egy újabb gyermek álmát váltottuk valóra!

Máté nevében is köszönjük a KMPG adományát és támogatását.

Barabás Réka
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.08.03.


18.Augusztus

Krisztofer már régóta szeretett volna egy LCD TV-t. Mikor először találkoztunk, már akkor azt mondta, hogy tv-t szeretne.

Megbeszéltük, hogy azért még gondolkodik egy kicsit a kívánságról, de mikor legközelebb találkoztunk, akkor is ennél a kívánságnál maradt.
Sajnos amikor nem lehet az udvaron játszani, sétálni, akkor a tv nyit ablakot a világra Krisztofernek.

A tv készülék Budapestről "utazott" Szombathelyre és két nap múlva már átadásra is került.

Krisztofer és családja nevében is hálásan köszönjük a Marko Dentál Fogászatnak, hogy Krisztofer kívánsága teljesülhetett.

Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Szombathely, 2011. augusztus 1.

18.Augusztus

Bogi a Csodalámpától egy hordozható DVD lejátszó kért.

Jelenleg kórházban fekszik, és a kiságyban feküdve nem látja a tv-t így nem tud mesét nézni, amit pedig nagyon szeret.

Bogit a kezelése alatt leptem meg ajándékával.
Szomorkás hangulatban találtam, mert kötőhártya gyulladása van, de amint meglátta és kibontotta az ajándékát, máris jobb kedvre derült.

Használd egészséggel az ajándékod Bogi, és nézz rajta sok mesét!

Köszönjük a Marko Dentál Fogászat támogatását!

Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
2011.07.26.

17.Augusztus

Péter nagyon kedves, nyitott fiú, akinek az életéből legjobban egy laptop hiányzott, amin keresztül, tőle távol élő testvéreivel, barátaival kapcsolatot tud tartani.

Azt beszéltük meg az édesanyjával, hogy nem mondja meg előre az érkezésünket, maradjon meglepetés.
Mindezek ellenére, mint aki megérezte, hogy már tervbe van véve az időpont, 2 nappal az érkezésünk előtt telefonált, nincs-e hír még a laptopról...

Amikor meglátott a lakásban, és bemutatkoztam, hogy a Csodalámpa Alapítványtól érkeztem, akkor a kezemre nézett, és várakozó hangon, csak annyit kérdezett, hogy "és az a kezében, az mi?"

Reméljük, hogy mindig ennyi öröme lesz az ajándékban, mint ezen a délutánon...

A kívánságot a KMPG támogatásával teljesítettük. Péter nevében is köszönjük!

Márk Judit
kívánság-koordinátor
Ajka,2011.08.01.


17.Augusztus

Bodacz Zsolt vagyok, aki felvállalta András kívánságának a megvalósítását, egy baráti társaság együttes közreműködésével.

A feleségemmel közösen vállaltuk, hogy megszervezzük András kívánságának a teljesítését.
Azért döntöttünk András kívánsága mellett, mert a kórházban és az otthoni lábadozásban a sporttól el volt zárva, és a mozgás élményét és örömét szerettük volna visszaadni neki.

Az ajándékot T. Attila barátommal közösen vittük el Andrásnak egy kora délután.

Megérkezésünkkor, András még nem tudott semmit, a szobájában játszott on-line a barátaival az interneten.
Az édesanya fogadott bennünket, és csak nehezen akarta elhinni, hogy valóra vált András álma, és itt van a kerékpár.

Míg kivettük a kocsiból és használatra kész állapotba hoztuk, addigra valamilyen égi sugallatra András előkerült a szobájából és boldogan vette tudomásul, hogy mi azért vagyunk ott, mert teljesítjük a kívánságát. Az első pillanatokban még hihetetlennek tűnt számára, hogy az udvaron látható kerékpár az övé, de mondtuk neki, hogy nyugodtan próbálja ki, milyen érzés rajta ülni, és hajtani.

Tudtam, hogy jó helyre került a masina, mert segít neki testének a megerősítésében, a lábizmainak a regenerálódásában. Ezek után hagytuk, hogy a barátaival hosszabb távon is kipróbálhassa a kerékpárt, elköszöntünk tőlük, és gyógyulást, valamint jó egészséget kívántunk neki.

Köszönjük barátainknak, hogy összefogásuk eredményeként egy újabb gyermek álmát tudtuk valóra váltani!

Bodacz Zsolt és T. Attila
kívánság-koordinátorok
Kocsord, 2011.08.10.

16.Augusztus

Amikor megérkeztem a debreceni házhoz, már javában tartott a játszótér felállítása, amit Dávid és testvérei izgatott figyelemmel kísértek. Bár ez a figyelem megoszlott a játszótér és három kicsi kutya között, végül is győzött a hinta. Ahogyan már használhatóvá vált a játéknak ez a része, nem törődve avval, hogy még a játszótér csúszda része szerelés alatt volt, a hintázás már megkezdődött.

Testvériesen megosztoztak a két hintán, Dáviddal hol egyik, hol másik testvére hintázott. Még mielőtt megunták volna, elkészült a csúszda is, így indulhatott a csúszás. A tűző nyári nap hamar megmutatta a fiúknak, hogy mire figyeljenek játék közbe, ezért hamarosan felkerültek a hosszú nadrágok is az esetleges fájdalmas lecsúszások ellen.

/ 3



Amikor eljöttem, már teljes kapacitással működött a házi játszótér, és ha az időjárás is kegyes lesz a gyerekekhez, még nagyon sokáig használhatják ezen a nyáron. Dávid, kívánunk neked minél hamarabbi gyógyulást, és hogy nagyon sokáig használd ezt a játszóteret!

Köszönjük a Sláger Angyal Alapítványnak, hogy segítségével megvalósult Dávid álma.

Mocsonoky Andrea
kívánság-koordinátor
Debrecen,2011.08.06.


16.Augusztus

Augusztus 12-e nagy nap volt egy pici lány életében.
Valóra vált ugyanis Cintia kívánsága: saját, csodaszép, piros trambulint kapott a Csodalámpától, amin annyit ugrálhat, amennyit csak akar. Anyukájától, Dolorestől megtudtam, hogy a fertőzésveszély miatt Cintia egyelőre nem mehet közösségbe, így csak az otthoni játékok körét tudják bővíteni. A trambulin pedig igen hasznos eszköz, használata a kislány esetében orvosi szempontból is javallt, az ugrálás ugyanis elősegíti a kezelések miatt megrövidült bokaszalagok nyújtását.

Az új játék átadását igazi csapatmunka előzte meg, melyben a kislány családja, valamint egy kedves kolléganőm és a párja voltak a segítségemre. A nagymama átvitte Cintiát és bátyját a nagynénihez, mi pedig, Dolores, Anikó, Isti és jómagam, nekiláttunk a trambulin darabjait rejtő nehéz doboz felbontásának, majd a derűs hangulatú szerelésnek - a szlovák nyelvű útmutató segítségével. Később a nagypapa is csatlakozott hozzánk, és bizony, el is kélt a négy erős férfikéz a hat női mellett. Már kezdett sötétedni, amikor elkészültünk, és kíváncsian vártuk, mit szól majd Cintia a meglepetéshez.

/ 3



Kicsit megilletődve, óvatosan lépkedett felénk a kislány, s beletelt egy kis időbe, mire elhitte, hogy ezt a szép, új játékot, amely a játszóvár mellett kapott helyet, valóban neki állítottuk fel. Eleinte rálépni sem nagyon mert a kifeszített vászonra, de miután anyukája is bemászott mellé, megjött a bátorsága. Végül, ahogyan az a fotókon is látszik, egészen sötétedésig ugrándozott, bukfencezett, egyre felszabadultabban, boldogan kacarászva. Kívánom neked, kicsi lány, hogy leld sok örömed az új kerti játékban!

Köszönet magántámogatónknak, Szabadics Zoltánnak a segítségért!

Köszönet Hrabovszky Anikónak, kedvesének, Kocza Istvánnak, valamint Cintia családjának, hogy munkájukkal hozzájárultak e kívánság teljesítéséhez.

Lakatos Edina
Kívánság-koordinátor
Tab, 2011. augusztus 12.

12.Augusztus





Érkezésünkkor egy csendes, hatalmas udvar várt minket tele gyermekjátékokkal, azonban a gazdáját még nem láttuk. Majd hamarosan megérkezett édesanyjával, s hatalmas szemeivel barátságosan nézett ránk.

Tina egy közvetlen, barátságos kislány, aki az első pillanatban mégis mintha megilletődött volna, amikor meglátta az ajándékát. Mintha nem hitt volna a szemének, hogy beteljesült a kívánsága. A következő percben azonban már a motoron ült és segítség nélkül tudta, hogy melyik gomb mire is való rajta.

Fiúkat megszégyenítő ügyességgel, félelem nélkül motorozott egész idő alatt a kertben, amíg ott voltunk náluk. Már azt tervezte, hogy a nagymamájához is az új motorjával megy, s hogy az utcán majd a gyorsabb programot használja.

Sok boldog pillanatot és mosolyt csalt az arcunkra aranyos szófordulataival, s az arcán látható őszinte gyermeki örömével. Búcsúzáskor útravalóul még egy jó tanáccsal is ellátott minket,– „öreg motorosként”-, hogy vigyázzunk a piros lámpánál.




Köszönjük Baán Miklós és Baán Tibor felajánlók segítségét!






Erdős Réka és Takács Anikó
kívánság-koordinátorok
Győrszentiván,2011. 08.09.

12.Augusztus


Olívia az édesanyjával és Sternócky Balázzsal, a Hotel Azúr értékesítési és marketing igazgatójával.



Olívia határozott kéréssel fordult a Csodalámpa Alapítványhoz. Az volt a kívánsága, hogy a Balaton régió legnagyobb, 4 csillagos wellness- és konferencia szállodájában, a siófoki Hotel Azúrban nyaralhasson az anyukájával.

Amint azt az édesanyjától, Szilviától megtudtam, a kislány rengeteget böngészik az interneten, így határozott elképzelésekkel kezdett kutatni az ideális helyszín után is. Fontos szempont volt, hogy rossz idő esetén se unatkozzanak, ezért is döntött az Azúr mellett, ahol az élményfürdő és szaunapark, a változatos sportolási lehetőségek és gyermekprogramok gondoskodtak a kikapcsolódásukról.

Megtudtam, hogy Olívia kitűnő tanuló, emellett sokat és szívesen mozog, amire a betegsége okán is szüksége is van. Elmondta, hogy a konditermet és a mini disco-t is kipróbálta, de a legszívesebben a wellness részben tartózkodott. Óvodás kora óta úszik, így a kinti medence hűvösebb vize sem riasztotta el a napi fürdőzéstől.

Dicsérte a finom ételeket és a kényelmes szobát is, és bár a szálloda két munkatársa is jelen volt a beszélgetésünkkor, huncut mosoly kíséretében bevallotta, hogy néha bizony ugrándozott az ágyon, de csak, mert annyira jól rugózott.

Egy bájos, életvidám, kedves kislányt ismertem meg Olíviában, akit remek humorérzékkel áldott meg az ég, s akitől az önirónia sem áll távol, ami, azt gondolom, ebben az életkorban kevesek sajátja. Ezek a tulajdonságok pedig nagyban segítenek a betegsége elviselésében, és színesebbé varázsolják a mindennapokat.

Kedves Olívia, kívánom, hogy maradj mindig ilyen vidám és érdeklődő, és gyógyulj meg minél hamarabb.




Köszönet illeti a Hotel Azúrt, amely biztosította Olívia és anyukája felhőtlen pihenését

és köszönet a Csodalámpa Alapítványnak a kívánság teljesítéséért.




Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!






Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Siófok, 2011. augusztus 09.

12.Augusztus


A család Sternócky Balázzsal, a Hotel Azúr értékesítési és marketing igazgatójával



Emil, a 4 éves budapesti fiatalember egy vízparti, családi nyaralásról álmodott, ami a Csodalámpa segítségével augusztus elején vált valóra. Szüleivel és a bátyjával, Kornéllal öt csodálatos napot töltöttek el Siófokon, a Hotel Azúrban.

A nyaralás harmadik napjára, augusztus 9-ére egyeztettük a találkozót Emil édesanyjával, Anitával, akivel kellemesen elbeszélgettünk, amíg az édesapa megérkezett a recepcióhoz a testvérekkel. Emil először kicsit szégyenlős volt, de aztán beleegyezett, hogy készítsek egy fotót róluk a szálloda bejáratánál.

Igaz, ennek az volt a feltétele, hogy utána rögtön visszamehessen pancsolni, azt ugyanis akár egész álló nap meg nem unta, alig lehetett kikönyörögni a medencéből. Édesanyjától azt is megtudtam, hogy a nyaralás alatt igyekeztek Emil minden kívánságát teljesíteni, ezért például, bár ő a legkisebb, ő aludt a legnagyobb ágyban.

S bár picit aggódtunk a meteorológusok által jelzett korai ősz miatt, végül az időjárás is kedvezett a nyaraláshoz. Szép, ragyogó napsütéses idő várta a családot a Balaton partján, vasárnap, amikor igazi kánikula volt, még a Balatonba is bemerészkedtek a fiúk.




Köszönjük a Hotel Azúrnak, hogy lehetővé tette a család kedvezményes nyaralását,

és köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak, hogy valóra váltotta Emil álmát.




Köszönjük az E.ON ZRt. támogatását!






Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Siófok, 2011. augusztus 09.

12.Augusztus



Egy nagyon szép, napsütéses csütörtöki napon találkoztunk a 3 éves Dórával, aki az elején kicsit félénk volt, de ahogy meglátta a játékházikót, azonnal nagyra nyíltak a szemei, és nagyon megörült a játéknak.

Amikor fényképeket szerettem volna készíteni, akkor még kicsit félt a fényképezőtől meg a vakutól, ezért inkább az udvaron adtuk át neki az ajándékot.

Reméljük, még sok boldog órát tudsz eltölteni ebben a házikóban.




Köszönjük magántámogatónk, Szabadics Zoltán segítségét!







T. Attila
kívánság-koordinátor
Létavértes, 2011.08.11.

11.Augusztus



Bence az idei nyarat sajnos kezelésekkel tölti, most azonban otthon volt, így ott látogattam meg. Egy 180cm magas, mosolygó fiatalember fogadott.

Bence régóta vágyik egy saját laptopra, betegsége kezdete óta pedig még inkább megerősödött benne ez a vágy. Nagyon szeretné, ha a kórházban töltött idő alatt is tudná az osztálytársaival tartani a kapcsolatot.

Hozzá értő módon kapcsolta be és nézte végig, hogy milyen programok vannak a gépen. Nővére és unokatestvére is izgatottan ült mellé.

Reméljük egy kicsit mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy Bence minél gyorsabban meggyógyuljon és újra minél több időt együtt tölthessen barátaival.




Bence nevében is köszönjük a KMPG adományát és támogatását.




Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2011.08.02.

4.Augusztus



Nellinek és Ferinek csak néhány hónapot kellett várniuk, hogy teljesüljön a vágyuk, ráadásul ugyanazon a napon, és ugyanabban a T-mobil boltban vehették kezükbe várva várt telefonjukat.

Ferit két testvére és édesanyja kísérte el, Nellit édesanyja, így is szinte megtöltöttük a boltot.

Először Nelli választott számot, majd a telefont is megkapta, utána Feri következett. Mindketten boldogan ismerkedtek az új szerzeménnyel.

Reméljük, hogy sok örömet fognak szerezni számukra! A Csodalámpa Alapítványnak köszönjük a csodálatos ajándékokat, és hogy általuk ismét mosolyt varázsolhattunk betegeink arcára!




A kívánság teljesítését az támogatta, amit Nelli



nevében is köszönünk!




Tatár Ágnes és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
2011.07.05.

4.Augusztus



Nellinek és Ferinek csak néhány hónapot kellett várniuk, hogy teljesüljön a vágyuk, ráadásul ugyanazon a napon, és ugyanabban a T-mobil boltban vehették kezükbe várva várt telefonjukat.

Ferit két testvére és édesanyja kísérte el, Nellit édesanyja, így is szinte megtöltöttük a boltot.

Először Nelli választott számot, majd a telefont is megkapta, utána Feri következett. Mindketten boldogan ismerkedtek az új szerzeménnyel.

Reméljük, hogy sok örömet fognak szerezni számukra! A Csodalámpa Alapítványnak köszönjük a csodálatos ajándékokat, és hogy általuk ismét mosolyt varázsolhattunk betegeink arcára!




Tatár Ágnes és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
2011.07.05.

4.Augusztus



Nagy izgalommal vágtunk neki az útnak, ugyanis még egyikünk sem volt a LegoLandban. Balázs hősiesen küzdött betegségével és útjának megkoronázása, hogy kívánsága is teljesül. Balázst anyukája, Anikó is elkísérte.

2011. július 21-én indultunk reggel 8kor. Úgy számoltuk, hogy aznap délután 4h felé leszünk Günzburgban, ahol az Arcadia szálloda várt bennünket.
Az Őrs vezér téri IKEA mögül indultunk és majdnem egy órába telt „áteveznünk” a reggeli budapesti forgalmon. Amikor végre átléptük az osztrák-német határt, kb. kétórányira Günzburg-tól, lehetett érezni, ahogy fokozódott az izgalom a kocsiban. Végül délután 5-re megérkeztünk a szállodába, kipakoltunk és elindultunk a városba. A szálloda személyzete rábeszélt egy városfelfedező sétára azzal, hogy ha sikerül minden kérdésre helyes válasszal szolgálni, meglepetést nyerünk.
Nyakunkba vettük a várost, megkerestük a sellőtől kezdve Print Paulát is, aki a helyi újság kabalafigurája. A sétától jól megéheztünk és betértünk a város egyik leghangulatosabb vendéglőjébe. Vacsora után szépen haza sétáltunk, mert másnap reggel nyitásra szerettünk volna ott lenni a LegoLand kapujánál.

Amikor kiszálltunk az autóból és megláttunk a hatalmas LegoLand Deutschland táblát a bejárat fölött, Balázs hangos ujjongásban tört ki. Végre valóra vált Balázs álma! Beléptünk a kapun, és szinte meg se tudtunk mozdulni, hiszen minden irányban akadt valami izgalmas látnivaló, tennivaló. A kezdeti ámulásból felocsúdva elindultunk felfedezni a parkot. Már a bejáratnál LEGO StarWars figurák fogadtak a bemutató kirakatban. Alig tudtunk a vitrin mellől elszakadni, de megpillantottuk az első attrakciót: a Techno-Schleuder szélvész sebességgel forgó berendezést. Persze felültünk rá, aminek az lett a következménye, hogy teljesen összepréselődtünk a gyorsulástól.

Már ekkor nehéz volt eldönteni, hogy ki örül jobban a LegoLandnak, Balázs vagy a felnőttek! Azután a hullámvasút következett. Ami alulról meredeknek tűnik, az felülről még meredekebb. Itt tapasztaltuk meg az első zuhanásunkat egy majdnem Lego méretű kocsiban… jó néhányan még mindig keressük a gyomrunkat, miután 18 méterről gurultunk meredeken lefelé. A vicc ebben az, hogy talán nem is a gurulás a legfontosabb része a kalandnak, ugyanis a nagy lejtőknél kamerákat szereltek fel, az arckifejezéseket rögzítik a zuhanás közben. Miután lejött az ember a szerkezetről, egyből odafut a bódéhoz, hogy megpillantsa, mennyire félt.

Utána jöttek a kiállítások, játékok, LEGO építés. Igaz, amit a táblán írnak Günzburgban: „Ein Tag ist nicht genug”, azaz egy nap nem elég.

Az első nap végére az utolsó csepp energiánk is elfogyott. Nem volt gond az elalvás…

Másnap újult erővel vágtunk neki a Legolandnak. Újabb kalandra vágytunk, ezért megkíséreltünk busszal kimenni a parkba, de a busz helyett csak az eső jött, így lekéstük a nyitást. Ettől persze a lelkesedésünk nem csökkent, Balázs arcáról nem tűnt el a mosoly.
Ezen a napon sorra vettük az előző nap élményeit, ill. kipróbáltunk újabb berendezéseket, mint például a kalózhajóról mások locsolását vagy a forgó vízágyút. Balázs olyan mesterien kezelte a gépeket, mintha már korábban is járt volna a parkban.

Élmény volt Balázst látni, mennyire élvezni a parkot. A második napon Balázs felült a dzsungel expedícióra is, amely úgy ér végett, hogy a csónak hatalmasat zuhan, majd csobban egy tóba. Két nap után teljesen kimerülve estünk bele az ágyba.

Balázs álma megvalósult, és bár ezt ő nem tudja, sok ember életét érintette meg ez a „kaland”. Köszönjük Balázs, hogy Te segítettél nekünk.



A kívánság teljesítését az támogatta, amit Balázs



nevében is köszönünk!




/ 3







Benkő Vilmos, Benkő Niki és Benkő Dávid
kívánság koordinátorok
2011.07.21-24.

3.Augusztus

Réka kívánsága az 1527. sorszámot kapta. Találkozni szeretett volna egy színésszel…
Mégis, talán az egyik legizgalmasabb kívánság lett ez a Csodalámpa történetében: a színészt ugyanis Johnny Depp-nek hívják.

Amikor beérkezett hozzánk a kívánság kissé bizonytalanok voltunk, hogyan és miként fogjuk tudni valóra váltani Réka álmát. 1 évig is eltartott, míg közel kerültünk a kívánság megvalósításhoz.

Végül támogatóinknak köszönhetően, elrepülhettünk Rékával és édesanyjával Londonba. Réka orvosai nem voltak elégedettek a friss leletekkel, de azért csak hozzájárultak az utazáshoz. Igaz, már a visszaérkezés másnapjára vizsgálatokat ütemeztek be.

Angliai ráhangolódásként zuhogó esőben érkeztünk, de ennek hála SZIVÁRVÁNY alatt szálltunk le! Gondoltuk, ez nem lehet véletlen, hiszen Réka életében először repült és ez igazán kedves fogadtatás.

Londonban a a Park Plaza szállodalánc magyarországi tagjának, az Art’Otel Budapest vezetőinek köszönhetően a város szívében az egyik leggyönyörübb szállodában, a Park Plaza Westminster Bridge Hotel-ben szálltunk meg. Réka ablaka pont a Westminster hídra nézett...
Érkezésünkkor nagy szeretettel fogadtak minket, valahogyan elterjedt a híre Rékának és a Csodalámpának, így a szállodában töltött néhány nap alatt sok kedves alkalmazottal találkoztunk.

Depp úrral a Pinewood Stúdióban találkoztunk, többször is beszélgetett Rékával, de hogy is zajlott a találkozó?

/ 17





Réka nevében szeretném megköszönni Johhny Depp úrnak, hogy segített valóra váltani egy 16 éves lány lehetetlennek hitt álmát, Andy G. Vajna és Rudolf Péter uraknak és mellettük minden angol, amerikai és magyar kollégának, legfőképpen Sarah, Nicky, Nathan, Peter, Lea, Ágnes, Miklós és Zanuck úrnak a segítséget, kedvességüket.
Köszönöm az Art’Otel Budapest és Park Plaza Westminster Bridge támogatását, ahol nem csak a vezetőség, de az alkalmazottak is elkényeztettek minket kedvességükkel és a kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokkal.
Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti a MALÉV-et és a Duna Club törzsutasait, akik felajánlották a Csodalámpának bónusz pontjaikat, ezzel is hozzájárulva, hogy létrejöjjön ez a különleges “csoda”.

Patzauer Éva
kívánság-koordinátor
London, 2011.07.08.





3.Augusztus



Az idén a jelentkező gyerekek közül Noémi volt az egyetlen, akinek az állapota megengedte, hogy el tudott menni a száguldó cirkusz versenyeire. Határozott kéréssel fordult a Csodalámpához, szeretne a boxutcába is bejutni és ott valamelyik híres pilótával személyesen is találkozni. A futam megtekintéséhez ismét a Hungaroring Sport Zrt. vezetését kértük, szinte azonnal meg is kaptuk a legjobb helyre szóló jegyeket.

Mivel a boxutcai látogatás a futamokat megelőző délutánon van, így Noémi családjával 2 napra érkezett Budapestre, melyhez a kedvezményes szállást a Art’Otel Budapest vezetősége biztosította. Noémi és mamája épphogy elhelyezkedett a kényelmes szállodai szobában, máris indulni kellett a Hungaroringre, ahol izgalmas percek várták.

A Red Bull csapata ebben az évben is lehetővé tette, hogy a csodalámpás kívánság teljesüljön, Noémit elkalauzolták a boxutcában, megnézhette, hogyan készülnek a pilóták a mérkőzésre, majd élete eddigi legnagyobb örömét élhette át, találkozott, beszélt vele és még meg is ölelhette Mark Webbert, akitől sapkát és dedikált pólót is kapott ajándékba. Majd sorban érkeztek a hírességek: Schumacher, Alonso és a többiek. Noémi szinte a reflektorfénybe került, kattogtak a fényképezők, még az esti híradóban is megmutatták, ahogy a sztárkoszorúban mosolygott.

Az izgalmas percek azonban itt nem értek véget, hiszen másnap azt is megtapasztalhatta, milyenek is ezek a szuper autók a versenypályán. A hatalmas zaj, a sürgő-forgó emberáradat sem vette el Noémi lelkesedését, hiszen elmondhatta, ő személyesen is ismeri ezeket a hihetetlenül küzdő sportóriásokat.




Köszönjük Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnökének a szuper jegyeket,

Manuela Pellegrininek az Art’Otel Budapest HR-vezetőjének a kitűnő szállást,

Nagy Bernadettnek és munkatársainak pedig azt, hogy a Red Bull Hungary Kft. képviseletében

megszervezték a sztártalálkozóval egybekötött boxutcai látogatást.







/ 9






Beregi Györgyi, Felkai Márta és Lengyel Andrea
kívánság-koordinátorok
Budapest – Mogyoród
2011. július 29-30.

Archívum



Belépés