Beszámolók


1.Január
23.Február


Gergő kis kamasz komolysággal érkezett apukájával az ajándék átadásra. Megelőző nap hagyhatta el a kórházat, szinte első útja hozzánk vezetett.
Megérkezéskor, már látszott szeme sarkában a mosoly, és egy kicsinyke huncutság. Gergőnek LEGO volt a vágya. Boldog örömmel nézegette az ajándékot, látszott rajta, alig várja, hogy felépíthesse. Gergő megígérte, küld egy képet az összerakott birodalmi csillagrombolóról. Láttuk, hogy óriási álma vált valóra, teljesült a nagy kívánsága.



Gergőék köszönőlevelét fényképek kíséretében kaptuk:

Tisztelt Csodalámpa Alapítvány!

Nagyon szépen köszönjük a Lego adományt, Gergőnek hatalmas örömet okoztak!
Mellékelem a fotókat:


Üdvözlettel: Gergő édesanyja


Ezúton is köszönjük a LEGO Manufacturing Kft. ismételt hozzájárulását, hogy ez a kívánság is teljesülhetett!


Major Kriszti
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020. február 18.

21.Február



Tibi nagy motorrajongó, imád motorozni, tavaly ősszel már megszerezte a motorra a jogosítványt. Nagy vágya volt egy saját motor, így nem kellett sokat gondolkoznia, mit is szeretne kérni a Csodalámpától.

Az ajándék átadásra Tibi a családjával érkezett Pécsre, ahol sikerült megtalálnunk neki álmai motorját. A nagyfiú szinte el sem hitte, hogy egy motor tulajdonosa lett.

Az ajándékozás után rögtön fel is pattant a motorra, és egy tesztkört ment vele.

Kedves Tibi, kívánjuk, hogy sok szép helyet látogass meg a motoroddal!

Köszönjük a Batschka Alapítvány és a Lurdy Ház támogatását



Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020.február 01.


20.Február



Rajmond már régen vágyott egy okostelefonra, egy olyanra, ami nagyon sok mindent tud, lehet vele komoly játékokat játszani, bármikor-bárkit-bárhol elérhet a telefonnal, és le tud tölteni olyan programokat, amelyek segítségével sok-sok újdonságot fedezhet fel a nagyvilágban.

A kamasz fiú szerencsére túl van a hosszú kórházi kezeléseken, akkor leptük meg az ajándékkal, amikor már csak rövid időre kellett bent tartózkodnia a Tűzoltó utcai Gyerekklinikán.

Amikor beléptem a szobába és az ágya felé tartottam, kicsit zavartan mosolygott rám, de már sejtette, elérkezett a pillanat és régi álma valóra válik. Kicsit nehéz volt kibontani a komoly csomagolást rejtő "álmot", de végül előkerült az elegáns, mindentudó telefon. Rajmond boldogan megsimogatta az ajándékot, megköszönte… és azonnal megkezdődött a telefon beüzemelése.

Biztos vagyok benne, mire délután haza mehetett a nagyfiú, már minden fontos és talán néhány kevésbé fontos dolog is felkerült a telefonra.

Kívánjuk Neked kedves Rajmond, hogy nagyon sok örömöd teljen a telefon használatában!


Köszönjük a Ferro-Sped 2000 Kft. támogatását!


Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2020.február 03.

20.Február


Patrik titkos vágya régóta egy számítógép. A fájdalmas kezelések az utóbbi időben nagyon elszomorították. Óriási meglepetés volt számára a Csodalámpa csomagjának érkezése.

Nem is maradt el a széles mosoly és boldogság, amikor meglátta az asztali számítógépet. Örömmel tervezgette, miként fogja bővíteni és kedvét lelni az ajándékban.


Köszönjük a Hesse Trade Kft. támogatását, nagy örömet szereztek Patriknak!


Dóczi Tamásné
kívánság-koordinátor
Szeged, 2020. február 10.

20.Február



A 18 éves Martina kívánsága egy laptop volt, melyet elsősorban a kapcsolattartáshoz és a tanuláshoz szeretne használni. Hamarosan Essenbe megy egy komoly beavatkozás miatt, így fontossá vált, hogy óhaja mielőbb teljesüljön.

Nagy volt az öröm, mikor értesítettük, hogy átveheti a Csodalámpa Alapítvány ajándékát! A kívánságteljesítésre a szombathelyi Markusovszky Kórház pulmonológiai szakrendelésén került sor orvosai jelenlétében.

Szívmelengető érzés volt látni Martina boldog arcát!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a The British International School Budapest ismételt támogatását!


Fekete Mónika és Huszárné Török Katalin
koordinátorok
Szombathely, 2020.01.14.

20.Február


A CSODALÁMPA Alapítvány újabb gyermek kívánságát teljesítette. Kevin egy elektromos rollert kért a Csodalámpától.

Édesapja is segített az összeszerelésben. Érthetően azonnal ki kellett próbálni az ajándékot, Kevin teljes megelégedésére.

Nagyon sokszor megköszönte és kérte mindenkinek adjam át, a köszönetét. Igazi nagy örömet láttam az arcán, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány újabb ajándéka. Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!




Köszönjük a Fércművek ismételt támogatását!


Szabó László
kívánság-koordinátor
Nagykozár, 2020.01.28.

20.Február


Dorina születése óta él együtt a betegségével, édesanyjával folyamatosan járnak Budapestre, orvosi vizsgálatokra, így az egyik ilyen alkalommal a kezelés után a Csodalámpa irodájában találkoztunk.

Azt már megtudtuk, hogy Dóri nagyon szeret olvasni, akár interneten elérhető könyveket is, de amikor csak van rá lehetősége, a barátaival találkozik, beszélgetnek és közösen játszanak. A sok kezelés miatt azonban gyakran van távol tőlük, így egy okostelefont kért az alapítványtól, amin akár információkat is elérhet a tanulmányaihoz, de leginkább a barátaival beszélgethet rajta.

Abból az alkalomból, hogy a Csodalámpa Alapítvány 16 éves tevékenységét elismerve 2019 év végén Pro Voluntarius díjat kapott, egy kisfilm is készült Dóri kívánságteljesítéséről, ezért kissé eltért ez az ajándékozás a hagyományostól. Dóri nagyon profin állta a sarat, és türelmesen várta, hogy a stáb összekészüljön. Természetesen őt az ajándék a forgatásnál jobban izgatta, így amikor átadtuk neki az okostelefont, azonnal kibontotta és már indult is a program rajta. Együtt nézegettük, mit is tud ez a csodakészülék, de annyi biztosan látszott, már nagyon várja, hogy otthon, egyedül belevethesse magát a készülék rejtelmeibe.




Köszönjük a Fashion Street üzemeltetőjének, az Immobilia Zrt.-nek a támogatást, mellyel valóra válhatott Dorina álma.



Az alapítvány munkáját a kitüntetéssel kapcsolatosan bemutató film az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. megbízásából készült:

https://www.facebook.com/erzsebetifjusagialap/videos/2546672655605161/


Felkai Márta
Budapest, 2019. december 10.

20.Február



Amira nagyon szeret olvasni, filmeket nézni, legózni. Kedvenc könyve és filmje a Harry Potter sorozatok.

Látta a neten, hogy már létezik Harry Potteres LEGO, így minden vágya összerakni a Kastélyt vagy a Nagytermet, vagy az Óratornyot. Ezért a Csodalámpától Harry Potteres LEGO-t kért.

Amikor megkapta a nagy dobozokat, határtalan volt a boldogsága.

Kedves Amira!
Kívánjuk, hogy sok örömöd legyen ajándékodban, s gyógyulj meg minél hamarabb!


Köszönjük a Corinthia Hotel Budapest ismételt támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2020. január 29.

18.Február

A 3 éves Sára a kórházban töltött délelőtt és az utazás fáradalmai miatt még az igazak álmát aludta megérkezésünkkor.

Bágyadtan ébredt szülei unszolására, de annál nagyobb volt az öröme, mikor az udvaron meglátta a hőn áhított beülős akkumulátoros kisautót, mely igazi meglepetés volt számára. Édesapja elmeséléséből megtudtuk imád mindenféle járgányt vezetni. Még a nagypapa traktorját is szerette volna kipróbálni, de egyelőre „be kell érnie” a Csodalámpa által adományozott szuper beülős kisautóval.



Természetesen azonnal kipróbálta és a kertjükben élvezettel vezette új ajándékát.

Köszönjük Laczkó Gábornak és Letenovics Rolandnak, magántámogatóiknak, barátaiknak, hogy a születésnapi Csodabogár - eseményén gyűjtött adományból teljesülhetett Sára álma. Ez talán a legszebb születésnapi ajándékot jelentette Nektek!


Sulija Anikó és Piacsek István
kívánságkoordinátorok
Bénye, 2020. január 24.

18.Február


Kevin hónapok óta nem járhat óvodába betegsége miatt, ezért Alapítványunktól egy kis szobakutyát kért, hogy otthon is legyen kivel játszania.

Hosszas keresgélés után találtunk egy nagyon kedves Yorki tenyésztőt, aki örömmel segített nekünk kiválasztani a Kevinnek megfelelő kutyust. A kisfiú izgatottan várta a napot, amikor hazavihetik a kiskutyát. Megígérte, hogy nagyon fog rá vigyázni, gondoskodni róla, és természetesen sokat játszik majd vele.



Köszönjük magántámogatóinknak és a Souvenir-Dog Kft.-nek, hogy segítségükkel örömet szerezhettünk Kevinnek.


Ratimorszky Beáta
kívánság-koordinátor
Pécs, 2020. február 1


18.Február


Bár törekszünk arra, hogy a kívánságokat a gyerekek otthonában vagy más "semleges" helyen teljesítsük, Dávid állapota miatt a kórházban tudtuk csak megszervezni a találkozót. Persze ragaszkodva hagyományainkhoz titokban tartottuk, hogy mikor...
Dávid sajnos visszaesett és ezért ismét kívánhatott.

Mikor Dávid megtudta, hogy a Csodalámpa teljesíti ezt kívánságát is, szemmel látható volt, mennyi erőt adott számára a jó hír.
A telefont gyorsan beüzemelte és azóta sok videót néz a telefonon, barátaival és rokonaival tudja tartani a kapcsolatot és persze a neten is rendszeresen szörfözik.

Ezúton kívánunk Dávidnak mielőbbi teljes gyógyulást!

Köszönjük a Vakvarjú Étterem vezetőinek és dolgozóinak támogatását, melynek köszönhetően sikerült Dávidnak örömet szereznünk! Reméljük, kívánjuk, hogy mielőbb gyógyulj meg!

Nagyné Éva
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2020.01.29.

9.Február

Archívum



Belépés