Beszámolók


1.Január
21.November


Tamásnak hirtelen súlyos betegséggel kellett megküzdenie, az amúgy aktív sportoló fiatalember szeptember óta a Kardiológiai Intézet lakója lett. Sokat beszélgettem vele arról, mi segítené itt a kórházban a mindennapjait. Kívánsága a Csodalámpa Alapítványtól végül egy laptop lett, amit tanulásra, játékra és filmnézésre szeretne használni.

Nagyon készültünk erre a kívánságteljesítésre, a kórházi osztályon szívrepesve vártuk a mai napot! A kis csapat az ajtóm előtt toporgott, mikor megérkezett kedves támogatónk, Nádas Gábor úr. Mindenki izgatott volt, csak Tamás nem tudott semmit az egész szervezkedésről.

Miután beöltöztünk steril ruhába, beléptünk az elzárt kórházi szobába. Tamás azonnal rájött, miért is jöttünk, már mosolygott is, boldog volt! Kibontotta a gyönyörű ajándékát, nagyon tetszett neki a laptop! A két férfiember jól elbeszélgetett, Gábor sok mindenről érdeklődött.

Szuper jó volt ez a kívánságteljesítés, megható és izgalmas. Meg is könnyeztem, és nem csak én…


Köszönjük a Thermal Hotel Visegrád vendégeinek nagylelkű támogatását, melynek segítségével Tamás álma is teljesülhetett!


Veres Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.11.15.

21.November



Diána szereti a természetet, a vizet, ami természetes, hiszen egy Balaton melletti településen él. Sokat gondolkodott azon, mi legyen a csodalámpás kérése, végül arra a döntésre jutott, hogy egy felfújhatós túrakajakot kér, amit családtagjaival együtt tud majd használni.

Egyelőre csak a kajak doboza mellett készült a fotó, de a nagylány alig várja a tavaszt, a jó időt, hogy kipróbálhassa a kétszemélyes kajakot.

Előre is jó időtöltést kívánunk, kedves Diána!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Máté kívánságát valóra válthattuk.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.11.18.

21.November


Gergő hosszas gondolkodás után döntött úgy, hogy egy kerti játszóteret kér a Csodalámpa dzsinnjétől, három hintával, hogy végre együtt tudjon hintázni két fiútestvérével.

Az elkövetkező időszakban nehéz kezeléssorozat vár rá. Sajnos közben semmilyen külső kapcsolatot nem szabad ápolnia. Ezért nagyon nagy segítség lesz neki a kezelések elviselésében és a hosszadalmas felépülésben, hogy friss levegőn együtt tud majd játszani a testvéreivel.

Mialatt épült a hinta-csúszda rendszer, Gergő elmélyülten játszott. Így igazi meglepetés volt számára, hogy teljesült a kívánsága. Nincsenek szavak az örömére, a képek magukért beszélnek.

Édesanyja szerint a betegség kezdete óta nem látott a kisfia arcán ilyen boldog mosolyt! Mielőbbi gyógyulást kívánunk drága kicsi Gergő! Sok erőt a családnak is, hogy megőrizzék ezt a mosolyt!




Köszönjük Herendi Gábor támogatónknak, hogy a születésnapjára meghívott barátai és vendégei összefogásával teljesülhetett Gergő álma.


Benkóczy Márta
kívánság-koordinátor
Érd, 2019. november 8.

20.November



Alex egy aranyos 7 éves kisfiú, aki egy kicsit már unalmasnak találja a kórházi kezelést, ezért elmondta édesanyjának, ő a Csodalámpa Dzsinnjétől egy tabletet szeretne kérni, talán ennek segítségével gyorsabban telnek a kórházban töltött napok, jobban el tudja ütni majd az időt.

A kívánság az Európa 2ooo Középiskola diákjait „találta meg”, akik egy jótékonysági séta keretében gyűjtöttek Alex tabletjére. A Tűzoltó utcai Klinikán az iskolát képviselő Szikora Georgina és Tokai Napsugár átadták a kisfiúnak a tabletet, aki olyan örömmel fogadta, hogy majdnem leugrott az ágyról. Anyukája utólag elmesélte, hogy Alex a tablettel aludt el aznap este.

Jobbulást kívántunk a kisfiúnak és még hasonló sok örömet!


Köszönjük az Európa 2000 Középiskola diákjainak, tanárainak és szülői munkaközösségének, akiknek összefogásával Alex álma is valóra válhatott!

Külön köszönjük a "Séta a beteg gyermekek álmaiért!" rendezvény támogató cégeinek is a segítséget.

Köszönjük továbbá magántámogatóink adományait.


Dr.Jenei Tiborné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.17.

20.November


Viktor, aki egy szörnyű betegség szövődménye következtében nem tudja élni a hétköznapi gyerekek mindennapjait, elektromos beülős autót kért a Csodalámpától. Szüleitől tudta, hogy érkezni fogunk ezen a délutánon, és nagyon izgult.

Amikor meglátta a gyönyörű FORD terepjárót, nagyon örült és csillogó szemekkel már be is szállt az új járművébe.

Kis gyakorlás és szülői segítség után már ment is körbe-körbe az autóval és boldogan fuvarozta a testvéreit. Biztosak vagyunk abban, hogy az autó sokáig Viktor kedvenc játéka lesz!


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását, Málnási Kingának, hogy személyesen képviselte támogatónkat ezen a kívánságteljesítésen!


Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.25.

20.November



Zsolt okostelefonra vágyott, mert a régi telefonja elég elavult már. A nagyfiúval a Tűzoltó utcai Klinikán találkoztunk, a támogató céget képviselő Málnási Kinga jelenlétében.

Szívmelengető érzés volt Zsolt örömét látni, ahogyan felcsillant a szeme az ajándék megpillantásakor! Izgatottan bontotta a dobozt, majd boldogan forgatta a kezében a telefont, amire annyira vágyott!

Hálásak vagyunk, hogy az élmény részesei lehettünk!


Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. ismételt támogatását!


Pap Ferenc és Kiss Edit
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.10.24.

20.November


Nikolasz egy nagy Lego City Rendőrállomás kért a Csodalámpától. Kezelése miatt nem mehet közösségbe, otthon kell tartózkodnia, ezért szeretett volna egy komoly LEGO-t.

Egy nagy doboz játékkal érkeztem, amit azonnal ki is bontott. Rengeteg kisebb csomag volt a dobozban. Elkezdte az első játékot összerakni. Édesanyja lapozta a termékfüzetet, Nikolasz pedig nagyon ügyesen pattintotta össze a különböző elemeket. Megvártam, amíg az első csomaggal végez, és én is rácsodálkoztam az elkészült munkára, na meg a kisfiú ügyességére!

Elégedetten mondta, hogy több napra megvan reggeltől estig az elfoglaltsága, remek időtöltés lesz. Megint nagyon jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka, reméljük sokáig öröme lesz benne.

Újból sikerült nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!


A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő LeasePlan Hungaria Zrt. különleges felajánlásként Csodabogár-regisztrációjával szeretne 25 gyerek kívánságteljesítéséhez hozzájárulni, melyből most Nikolasz álma válhatott valóra.

https://www.csodabogarak.com/Csodabogarak/Esemenyek/182


Szabó László
kívánság-koordinátor
Mohács, 2019.10.20.

20.November


Október végén az utolsó olyan hétvége közeledett, amikor még jó időt jósoltak az előrejelzések. Szabadtéri programokhoz kiváló lehetőség. Péntek délután volt. Milán pont egy kezelésről érkezett haza. Nem igazán akart kimozdulni a házból még akkor sem, amikor megérkeztünk Sáhó Dániellel, a Process Solutions képviselőjével.

Éppen azon tanakodtunk, hogyan kellene kicsalogatni, hiszen nem tudott érkezésünk okáról. Ekkor egy kíváncsi kis kobak jelent meg a ház sarkánál. Azonnal elé siettünk és az ilyenkor jól működő varázsmondatokat és leleményes kérdéseket vetettük be. Az érdeklődését sikerült felkelteni. Elindultunk az autó felé, ahol a csomagtartóban egy valóságos „szörnyeteg” várta a kis harcost. Egy igaz Ford Ranger elektromos brutális fenevad, melyet Milán álmodott meg magának. De ebből mit sem sejtett a kislegény. Megkapta a szállító kombi kulcsát. Egy rövid gyorstalpaló során elsajátította a csomagtartó felnyitásának folyamatát és megnyomta a szükséges gombokat. A csomagtér ajtaja lassan elindult felfelé.

Milán a kerítés tetején ülve figyelte mi történik. Amikor meglátta és tudatosult benn mi van ott, az leírhatatlan volt. Talán még a fotók sem adják vissza igazán azt, ami az arcára volt írva. A szemem könnybe lábadt, mint ilyenkor mindig. Velem ellentétben Milánnak olyan széles és letörölhetetlen mosoly volt az arcán, ami belém égett örökre. Azonnal használatba vette az új autóját. Körültekintően ellenőrizte a csomagtartót, motorháztetőt, médiaeszközöket. Ezután beszállt, és kezdődött a kaland.

Kishúga is vele tartott, amit azért fontos megjegyezni, hiszen Milán teljesen saját gondolattól vezérelve kért olyan autót, ami kétszemélyes. Pontosan azért, hogy Noncsit mindenhová magával vihesse, ugyanis gyakran hiányzik neki. Nagy szív egy ilyen apró emberkében.

Csodálatos délután volt nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk felnőtteknek is!




Köszönjük a Csodabogár Process Solutions Csapatának, hogy jótékonysági futásukkal ismét valóra váltották egy kisgyermek álmát! Hálásak vagyunk, hogy a csapat képviseletében Sáhó Dániel segített a szállításban és részt vett az ajándékozáson!


Tar Zoltán
kívánság-koordinátor
Székesfehérvár, 2019.10.25.

20.November


Máté, mint korosztályából oly sokan, imád legózni, így alapítványunktól is egy LEGO vonatot kért.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, de először a kisfiú nagyon félénken viselkedett, ezért az ágyára helyeztük a hatalmas dobozt.

Természetesen felkeltette az érdeklődését, izgatottan nyúlt az ajándékához. Megígérte, otthon első dolga lesz, hogy apukájával összeállítsa a vonatot és a hozzá tartozó sínpályát.

A képet tanúsága szerint nagy örömet szereztünk ismét!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Máté kívánságát valóra válthattuk.


Patzauer Éva és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2019.10.24.

20.November


Katrina egy Mercedes 300S elektromos beülős kisautó kért a Csodalámpától. Nem tudta, mért kell lejönnie családi házuk alagsorába.

Mikor meglátta a kisautót, nagyon elmosolyodott és kíváncsian nézett rám. Elmondtam, hogy megérkezett a Csodalámpa ajándéka és próbálja ki. A rossz, esős idő miatt csak az alagsori kis helyen tudta vezetni. Elsőre nagyon ügyesen kormányozta az autót a szűk helyen. A tolatás és a megfordulás is sikerült. Világítottak a lámpák és szólt az autórádió.

Megint nagy örömet szerezve, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány ajándéka. Reméljük, sokáig fogja majd használni kint a szabadban is. Újból sikerült egy nagy mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára!




Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Katrina kívánságát valóra válthattuk.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Szekszárd, 2019.10.30.

20.November



Ez a bűbájos kislány egy okostelefonra vágyott. Julcsi kortársai közül nem csak kiemelkedő intelligenciájával, hanem hatalmas szívével is kitűnik.

A hosszadalmas és fárasztó kórházi kezeléseket követően szüleivel a továbbiakban a kórházi kezelés helyett az otthonukban családi körben töltött minőségi együttlétet választották.

Így hatalmas öröm volt, amikor magkapta a meglepetést, mivel ez a szuper telefon segíti a mindennapokban a kommunikációját, és a teljes szeparáció kivédését a külvilágtól, a kortársaitól, és barátaitól.

Köszönjük, hogy az alapítvány jóvoltából mi is részesei lehettünk egy álom megvalósításának.


Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde ismételt támogatását!


Sallai Anita
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.11.07.

20.November


Dorián nagyon szereti az autókat, szobája telis-tele kisebb, nagyobb autókkal. Tűzoltóautó, traktorok, sportautók - felsorolni sem lehet.

Így nem lepődtünk meg azon, hogy a Csodalámpa Alapítványtól egy elektromos beülős autót kért. Az autó megérkezett hozzájuk, apa titokban összeszerelte, érkezésem után együtt kimentük az udvarra, ahol igazi meglepetés érte!

Mikor meglátta az elektromos MERCEDES terepjáró autót, egy pillanatra elállt a szava is:
- „Ez ekkora? Hol lehet beleülni? Kimehetek az utcára vele?”

És az utcán többször is megtett egy kisebb kört, mielőtt teljesen besötétedett, minden percet kihasznált! Tudta, másnap kórházba kellett menni.

Kívánjuk, hogy onnan gyorsan térj haza és tudd használni ezt a gyönyörű autót!


Köszönjük a Schneider Electric ismételt támogatását!


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Jánosháza, 2019.11.03.

20.November



Csongor egy elektromos rollert kért a Csodalámpától. Komoly biciklije van már, azzal közlekedik a faluban.

A rollert együtt összeállítottuk, nagyon izgatott volt a kisfiú, már nagyon szerette volna kipróbálni, amit az udvaron hamarosan meg is tudott tenni. Ha az idő engedi, zeneiskolába már azzal tud menni, de a bukósisak nem maradjon otthon.

Kívánjuk, sokáig tudd egészségben használni a rollert!


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Csongor kívánságát valóra válthattuk.


Huszárné Török Katalin
kívánság-koordinátor
Uraiújfalu, 2019.10.30.

20.November


Brigitta egy kerékpárt kért a Csodalámpától, nem tudott az érkezésemről, édesapja titokban tartott mindent, a kislány apukája után jött ki az udvarra, nagy, csodálkozó szemekkel nézte a nálam levő kerékpárt.

Határtalan izgalom lett úrrá rajta, mindjárt meg is kezdte az ajándék kicsomagolását. Felszereltem a kosarat a kerékpárra és az ülést is a megfelelő magasságba állítottam, lámpát is bekapcsoltam.

Szerette volna kipróbálni új biciklijét, de kint nagyon esett az eső. A konyhában azért tett egy próbakört, még ha csak 3 métert is…

Nagyon köszöni mindenkinek ezt a kiváló váltós kerékpárt. Megint nagy örömet szerezve, jó helyre került a Csodalámpa Alapítvány újabb ajándéka.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Brigitta kívánságát valóra válthattuk.


Szabó László
kívánság-koordinátor
Barcs, 2019.11.05.

20.November


Attila az idén sokat volt kórházban, állapota súlyosbodott. E kapcsán kérdeztem meg, hogy ha lehetne egy kívánsága, mi lenne az. És ekkor olyan történt, ami számomra igazán nagy pillanatnak számít, és amit sosem fogok elfelejteni, a kérése annyi volt csupán: meggyógyulni. Miután Édesanyja és én is elpityeredtünk, összeszedtük magunkat és folytattuk a beszélgetést. Végül megtudtuk, van másik nagy kívánsága is, az pedig egy Hoverboard lenne.

Mikor megérkezett hozzám az új járgány, Édesanyjával egyeztettem, megbeszéltük, hogy Attilának nem szólunk a kívánságteljesítésről, és másnap bejönnek, Ati csak annyit tudott, hogy vérvétel lesz. Nem szóltam arról, hogy a kívánsága megérkezett. Úgy gondoltam, így nagyobb lesz a meglepetés.

Nagyon meglepődtek, hogy ilyen hamar teljesítették a kívánságát, majd azonnal kibontotta a csomagot. Hamar összeraktuk az elektromos csodajárgányt, hogy ki tudja próbálni. Fülig érő szájjal "száguldozott" a kórház folyosóján. Majd ideadta nekem is, hogy próbáljam ki. Nálam már a felszállás is gondot okozott, de Attila nagyon élvezte és nagyon boldog volt ezzel az ajándékkal.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a American International School of Budapest tanárainak, diákjainak és szüleiknek, hogy Attila kívánságát valóra válthattuk.


Nagy Edina
kívánság-koordinátor
Miskolc, 2019.11.07.

16.November

Ricsi betegségét régebben diagnosztizálták, akkor három hónapot töltöttek a Szt. László Kórházban. Eleinte hetente többször, szerencsére már csak félévente jönnek kontrollra.
Ricsi már első osztályos, jelenleg kosarazik.
Kívánsága a Csodalámpától egy MTB kerékpár volt. Az ajándékozásra egy kontroll vizsgálat alkalmával került sor.
Ricsit az ambulancián kerestük fel a kívánság támogatójával, Dr. Zalányi Katalinnal, és fiával, Gézuval. A kisfiú mit sem sejtve ücsörgött anyukája mellett, amikor beszélgetni kezdtünk a családdal. Édesanyja titokban tartotta, hogy ezen a szép verőfényes őszi napon, nem csak a szokásos kontrollvizsgálat vár rá, hanem egy meglepetés is.
Látni kellett volna Ricsi arcát, amikor Katalin autójának a csomagtartójából Gézu elővette a szuper biciklit, és a kisfiú elé tette, hogy ez mostantól az övé!
Ricsi alig akarta elhinni, hogy ezt valóban ő kapta. Nem kellett sokáig győzködni, rögtön ki is próbálta, s ment néhány hosszt vele az ambulancia előtt.

/ 5



Köszönjük kedves támogatóinknak, Dr. Zalányi Katalinnak és Gézunak, hogy Ricsi álmát valóra váltották.


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.14.

16.November



Gergő otthoni számítógépe már nem igazán működött, így nem kellett sokat gondolkodnia azon, mit is kérjen a Csodalámpától: asztali PC-t.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, de a nagyfiú mit sem sejtett arról, hogy ezen a napon nem csak a kórházi kellemetlenségek várnak rá, hanem egy jó dolog is.

Szülei titokban tartották a látogatásunkat, így igazi meglepetésként léptünk be a kórterembe a hatalmas dobozzal, amit kedves támogatónk, Herendi Gábor tartott a kezében.

A mosoly, ami megjelent a Gergő arcán, mindent elárult, ő igazán, nagyon-nagyon akarta ezt a gépet!!!

A két férfi könnyen szót értett, beszélgettek a gépről, Gergő szakmájáról (asztalosnak tanul), megmutatta eddigi vizsgamunkáit képen…

Gyorsan telt az idő, magára hagytuk őt, de megígérte, amint hazaengedik, első dolga lesz a PC beüzemelése, képet is küld majd!


Köszönjük Herendi Gábor támogatónknak, hogy a születésnapjára meghívott barátai és vendégei összefogásával teljesülhetett Gergő álma.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.31.

16.November

Kriszti, betegsége miatt magántanuló, így több ideje van játékra, kedvencei a számítógépes játékok.

Azért, hogy asztalánál minél kényelmesebben tudjon ülni, a Csodalámpa Alapítványtól egy GAMER széket kért.

Az ajándékozásra az alapítvány irodájában került sor, ide érkezett Krisztina az édesanyjával és nagymamájával, és ide vártuk kedves támogatóinkat, a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjait, akik segítségével teljesülhetett Kriszti álma.

A fiatalok könnyen beszélgetésbe elegyedtek, az idő gyorsan repült, a diákok rohantak vissza az óráikra.


Köszönjük magántámogatóinknak, köztük a Eötvös József Gimnázium diákjainak, szüleiknek és tanáraiknak, hogy közösen ismét sikerült egy álmot valóra váltanunk.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.18.

16.November


Dani 12 éves fiú, aki nagyon szereti a számítógépes játékokat, igazán otthon van a játékok világában.

A Csodalámpától egy XBOX játékkonzolt kért hozzá tartozó játékokkal.
Előzetes egyeztetések után egy délután a klinikán találkoztunk, ahol átadhattam neki a várva várt ajándékot.

Láthatóan nagyon nagy örömet szereztünk, Dani szemében azonnal láttam az izgatottságot, minél előbb szerette volna kipróbálni ezeket a komoly játékokat…

Ígéretet kaptam, utólag küldenek képet az otthonában beüzemelt játékgépről .

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Miholecz Judit
kívánság-koordinátor
Debrecen, 2019.10.16.

16.November

A kicsi Anna nagyon szereti a LEGO-t, a hercegnős meséket és a Barbie babákat…

Így nem csodálkoztunk azon, hogy a Csodalámpa dzsinnjétől a LEGO Friends sorozatból Stephani házát kérte.

Az ajándékozásra a Tűzoltó utcai Klinikán került sor, mikor beléptem a kórterembe, a kislány bágyadtan pihent az ágyon, hiszen megviselik a kezelések…

Végül kicsit felélénkült, nagyon tetszett neki a LEGO szett és a hozzá vásárolt jeep.

Megígérte, ha hazamennek, első dolga lesz, összeépíteni a kastélyt.

Jó időtöltést kívántam neki.
Köszönjük….


Köszönjük Tóth Tamásnak, aki évek óta indul futó-, kerékpár- illetve triatlonversenyen, s ebben az évben már a kilencedik alkalommal képviselte Csodabogárként az alapítványunkat. Az általa és barátai segítségével összegyűjtött adományból teljesítettük Anna álmát.


Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
Budapest, 2019.10.25.

12.November

Krisztián súlyos betegséggel küzd, de ennek ellenére mozgékony kisfiú, nagyon szeret az udvarukon játszani, amikor az időjárás engedi.
Így végül a Csodalámpa dzsinnjétől egy kerti játszóteret kért, amit testvéreivel tud majd használni.
Nagy izgalom lett úrrá a tiszakarádi család otthonában, amikor a játszótérkészítő autója beállt a kertjükbe.
A szerelés után a gyerekek nagy örömmel vették birtokba új, csodálatos játékukat.

/ 3




Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását!



Bakonyi Joli
kívánság-koordinátor
2019.10.22.

12.November

Gyuri egy beülős kisautóra vágyott, méghozzá egy fekete FORD Rangerre… Az ajándékozásra a kórházban került sor, a támogatónkat képviselő Lenkei Árpád úr jelenlétében. A kisfiú nagyon félénken vette kezébe a kisautó kulcsát, bár nagyon örült az ajándékának. Árpáddal közösen kipróbálták a terepjárót, bekapcsolták a magnót, a világítást, a csomagtartót, felnyitották a motorházat is, dudáltak is.
Gyurikát elkápráztatta ez a vagány járgány!!!
Végül bátorságát összeszedve önállóan beült a kormány mögé és elment egy körre az csodaautójával.
Végül megnézték Lenkei úr régi gyerekkori képeit, megtudtuk, neki is volt annak idején beülős autója…

Elköszöntünk, balesetmentes közlekedést kívántunk a kisfiúnak!

/ 3



Köszönjük az S&T Consulting Hungary Kft. támogatását, Lenkei Árpád úrnak a személyes részvételt az ajándékozáson!


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
2019.10.14.

Archívum



Belépés