Beszámolók


6.November



2018. október 19-én reggel találkozott kis csapatunk a repülőtéren, a 16 éves Fanni és a 16 éves Roland, hogy együtt megismerkedjünk Párizs nevezetességeivel és csodálatos műemlékeivel. Roland először utazott repülővel, így neki már ez is új élményt jelentett. A kellemes repülőút és a szállodában történő elhelyezkedés után elindultunk felfedezni a Montmarte szépségeit, megmásztuk a Sacré-Coeurhöz vezető lépcsőket és a dóm megtekintése után letekintettünk a város alattunk elterülő látványosságaira.

A szombat délelőttöt a Louvre gazdag gyűjteményének megismerése töltötte ki, az egyiptomi műkincsek, az ókori görög és római szobrok megtekintése után az itáliai reneszánsz festők műveit, köztük a Mona Lisát, csodáltuk meg. Az olasz mesterek: Leonardo, Raffaello, Botticelli, Michelangelo műveinek megtekintése után a későbbi korok néhány remekművét néztük meg. Ezután egy hatalmas sétát tettünk a Tuileries kertjén és a Concorde téren keresztül eljutva a Champs Élysées-re, ahol felszálltunk egy városnéző buszra, amivel kényelmesen és a kellemes napsütést élvezve ismerkedtünk a város szépséges látnivalóival. Esténként fáradtan, de az élményektől fellelkesülve tértünk haza a szállodánkba, hogy másnap reggel pihenten és vidáman folytassuk Párizs felfedezését.

A harmadik napot a Notre-Dame lenyűgöző szépségeivel kezdtük, ahol a vasárnapi mise ének- és orgonahangjai, az üvegablakokról áradó színes fények varázslatos hangulatot teremtettek. Ezután kis csapatunk a városnéző busszal indult tovább, hogy megismerje a város többi, méltán híres épületét és történelmét. És a legjobban várt nevezetesség megtekintése még csak ezután következett! Az Eiffel –torony nem csak méreteivel nyűgözte le Rolit, de a toronyból letekintve az egész várost megcsodálhatta, így régi vágya teljesült! Este a kivilágított Champs Élysées-én sétálva a Diadalívhez érkeztünk, ami Fanni álma volt.

Az utolsó nap programját közösen döntöttük el! A vincennes- i kastély felfedezését terveztük és jól döntöttünk, mert a középkori királyi vár termei, bástyái, a várbörtön, a várkápolna megtekintése méltó befejezése volt a négynapos párizsi kirándulásnak!


/ 2




Köszönjük a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. és a Főtaxi támogatását!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Ugrai Ivánné
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018. október 24.

Archívum



Belépés