Beszámolók


26.Október



Timurral egy igazi időutazáson vehettünk részt, amikor egy napsütötte vasárnapon az igencsak meglepő, érdekes kívánságát teljesíthettük. Timur már korábban elmesélte nekünk, hogy érdeklődik a régen üresen álló létesítmények története iránt, szívesen olvassa Hajner Gyula blogger írásait ezekről a felfedezésekről, így szívesen találkozna vele és elkísérné egy ilyen szellemvárosokat kutató útra.

Timur és a csapat Keszthelyen találkozott, mert a blogger szerint ott van sok, igazán felfedezni való régi, elhagyatott építmény. Mielőtt nekiindultunk a túrának Gyula egy maga készített ajándékkal kedveskedett Timurnak.

S azután indult is a felfedezés: egy korszakot rejtő, magára hagyott hotel a Balaton parton, egy hegyoldali présház és egy ürességtől kongó laktanya épülete várta őket. Nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal indult a túra. Kérdésemre, hogy melyik volt a legérdekesebb elhagyatott épület, így válaszolt: „…mindhárom helynek volt valami varázsa, mindegyik nagyon tetszett, nem is tudnék választani, melyik volt a legizgalmasabb.”


/ 3




Köszönjük Hajner Gyula felfedező bloggernek, a Szellemvárosok Magyarországon fb-oldal írójának ezt a klassz napot, s hogy segített valóra váltani Timur álmát!


Icsó Klára
kívánság-koordinátor
Keszthely, 2018. október 15.

Archívum



Belépés