Beszámolók


6.Május





2014. április 24-én reggel a repülőtéren találkozott kis csapatunk: Bence, Janka, Kati, az őket kísérő szülők és a Csodalámpa alapítvány képviseletében mi ketten kísérők. Már az első pillanatban látszott, hogy jó csapatot fogunk alkotni, amit az együtt töltött négy, élményekben gazdag nap teljesen igazolt.
Már a repülőút és a szállodában lakás is nagy és új élmény volt a legfiatalabb kislánynak, de a többiek is rácsodálkoztak a kellemes repülés után a Charles De Gaulle repülőtér nyüzsgő forgatagára. A Hotel Pavillon National-ban laktunk, ahol kényelmesen elhelyezkedtünk, majd egy gyors ebéd után elindultunk felfedezni Párizs csodálatos nevezetességeit. Izgalmas és újszerű élmény volt mindenki számára eligazodni a ”föld alatti”Párizs világában , azaz kiigazodni a 14 metró és 5 RER vonal szerteágazó hálójában.

Az első nap kiemelkedő eseménye a sétahajókázás volt a Szajnán, amely során érintettük a belváros legfontosabb látnivalóit. (Notre-Dame, Musée d’ Orsay, Petit Palais, Grand Palais) Ezután megnéztük az Étoile téren a diadalívet. A második nap két részre vált csapatunk. Janka és Bence a felnőtt kísérőkkel az Eurodisney látványosságait fedezte fel, így teljesülhetett nagy álmuk, hiszen az egész napos kirándulás során találkozhattak mesefigurákkal és mesehősökkel, érdekes és izgalmas játékokat próbálhattak ki, megcsodálhatták a park különleges attrakcióit, a híres mesekastélyt.

Kati, az édesanyja és én pedig elindultunk, hogy felfedezzük Versailles szépségeit. Nemcsak a palota csodálatosan berendezett termei, a park szökőkútjai és szobrai tettek ránk nagy hatást, hanem a Kis Trianon Palota, Marie Antoinette világa is.

A harmadik napon még sok látnivaló várt ránk, sétánk során megnéztük a Notre-Dame-ot, a Sainte Chapelle-t , lifttel felmentünk az Eiffel-Toronyba, ahonnan a szemerkélő eső ellenére szép kilátás nyílt Párizsra. Délután következett a Louvre, séta a Tuileriák kertjében és a Concorde tér.
A negyedik nap délelőtt sok szép és felejthetetlen élménnyel gazdagabban vártuk a haza indulást, búcsút intve a francia fővárosnak.



Köszönjük az Eurodisney, a Földgázszállító Zrt és a Német Gazdasági Klub (DWC) támogatását!


/ 4




Batári Éva és Ugrai Erika
kívánság-koordinátorok
2014. 04.27.

Archívum



Belépés