Beszámolók


19.November

A kis Máté rajong a vonatokért és mozdonyokért, ezért úgy gondoltuk örülni fog, ha némi segítséggel ugyan, de saját maga vezethet egy mozdonyt.


Mikor megérkeztünk a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomására, Máté azt sem tudta merre fodítsa fejecskéjét, annyi látnivaló akadt. Nagypapával azonnal kipróbálták, milyen is egy öreg pöfögős mozdony, aztán szétnéztünk a remízben és a szerelőműhelyben, amíg a mozdonyvezető bácsi beindította a legszebb mozdonyt.


Máté kicsit félve és meghatódva szállt fel anyuci nyakába kapaszkodva a mozdonyvezető fülkébe, de aztán megjött a bátorsága és a Gyermekvasút egyik vezetőjének és egyben kedves oktatójának, Vinish úrnak a segítségével már száguldottak is az "Óperenciás tengeren is túlra". Mikor visszaérkeztek a nagy túráról, jött a következő meglepetés: a sínautó, amit Marci már igazi profiként vezetett, megengedve édesanyjának és a nagypapának, hogy vele együtt részt vegyenek a száguldozásban.


És mi lehet a jutalma egy igazi kis profi mozdonyvezetőnek? Természetes egy Thomas mozdony és hozzá egy terepasztal, mert ugye azért nem lehet állandóan egy ilyen hatalmas mozdonyt vezetni?




Köszönjük a Gyermekvasút támogatását, mert nélkülük Máté álma nem teljesülhetett volna.




Sipos Zsuzsanna és Tomaj Ildikó
kívánság koordinátorok
2008.október 01.

/ 4



Archívum



Belépés