Beszámolók


17.December


Amikor Peti a Csodalámpa önkéntesének elmesélte, hogy egy Wii játékgépet kér, még nem sejtette, hogy az igazi Télapó teljesíti majd a kérését

Kedd este, amikor már mindenki hazafelé ment, ő a családjával Budapest belvárosába tartott, méghozzá egy nagyon elegáns szállodába, hogy találkozhasson az igazi, lappföldi Mikulással,
Már nagyon izgatottak voltunk, amikor egyszer csak Joulupukki a manócskájával együtt odalépett hozzánk és ismerősen üdvözölt bennünket. (Az elmúlt évek alatt sokszor találkoztunk már, tavaly pedig egy csodalámpás kisfiú, Csaba kívánságát is ő, Joulupukki teljesítette finnországi otthonában, Rovaniemiben)

A Mikulás magyarul köszöntötte külön Petit is, megölelte, majd egy kicsit leült a padra és beszélgettek. Peti kíváncsi volt mindenre, hol lakik a Mikulás, kikkel tölti a napját, csinál-e mást is, vagy a télapóság kitölti az idejét. Joulupukki pedig a tolmácsa, a kismanó segítségével válaszolt mindenre, majd átadta az ajándékot. Peti azonnal bontogatni kezdte, s hirtelen felcsillant a szeme, ebből mi tudtuk, nagyon-nagyon tetszik neki. Még egy kis fotózás, interjúadás következett, amibe nem csak mi felnőttek, de a megajándékozott kisfiú is igencsak elfáradt. A találkozó végén odasúgta nekünk, már nagyon várja, hogy otthon kipróbálhassa a játékgépet.

Nagyon kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk neked Peti, és azt kérjük, hogy légy továbbra is ilyen vidám gyerek!


Köszönjük a Finnagora finn kulturális, gazdasági és tudományos központ, valamint a Finn Nagykövetség által szervezett jótékonysági főzőprogram résztvevőinek, hogy adakozásukból teljesülhetett Peti vágya. Külön hálásak vagyunk Bogdán Lillának, Nagyné Haris Évának és a Four Seasons Hotel Gresham munkatársának, Kateryna Szabónak, hogy találkozhattunk az igazi Mikulással.



Felkai Márta és Patzauer Éva
kívánság-koordinátorok
Budapest, 2014. december 02.

Archívum



Belépés