Beszámolók


20.Szeptember

Adrienn valószínűleg álmában sem gondolta volna, hogy kívánságát egy egy 1300 fős, a Pireneusoknál fekvő kis dél-franciaországi település, Pexiora (Aude) kisiskolásai és az ott működő "Escapades Hongroises" francia-magyar társaság lelkes tagjai fogják teljesíteni...
A társaság, vagy inkább baráti kör célja, hogy megismertesse a franciákkal a magyar történelmet, kultúrát és hagyományokat és egyben segítsen a magyaroknak is felfedezni Franciaországot.

Még áprilisban, egy régi, belga támogatóinkra hivatkozva (nekik, Anick-nak és Alexis-nek köszönhetjük a webshopunkban kapható gyönyörű karácsonyi lapokat!) kapott a Csodalámpa egy kedves e-mailt, hogy az Escapades Hongroises francia-magyar társaság szeretné támogatni a Csodalámpát, vagyis szeretnének egy kívánságot teljesíteni. A 2017-es programjuk legizgalmasabb eleme ugyanis egy magyarországi utazás és ennek keretében adnák át adományukat.

/ 9





Júniusban, immár Budapesten találkoztam Cécile Jozsa-Dutrech-hel, az Escapades Hongroises vezetőjével és a társaság aranyos tagjaival, akik adományuk mellé a pexiora-i kisiskolások rajzait és jókívánságait is átadták. A pexiora-i gyerekek ugyanis a rajzaikkal kívánnak mielőbbi gyógyulást a "csodalámpás" gyerekeknek.

Adrienn bizonyára alaposan meglepődött, amikor szeptember elején egyszer csak megérkezett egy jókora doboz, tele mindenféle rúddal és más alkatrésszel és hozzá a sok-sok színes rajz... Azért ilyen soká, mert orvosai csak augusztus végére ítélték őt elég erősnek ahhoz, hogy alaposan kihasználhassa a trambulint...

A felnőttek segítségével azután hamar összerakták a jókora gumiasztalt: az egyik képen látszik is, amint utolsó feszítő rugót Adrienn maga akasztja be... majd nyomban ki is próbálta a játékot.

Kedves Adrienn, ezúton is szeretném neked tolmácsolni a az Escapades Hongroises és a pexiora-i iskolások jókívánságait. Az ő nevükben is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neked!

Adrienn édesanyja kedves levelet írt nekünk és támogatóinknak:


Kedves Csodalámpa!

Adri már nagyon várta hogy eljöjjön az ősz amikoris megérkezhet a Dzsinntől várva várt trambulin. Imád ugrálni és a lábainak is szüksége van az erősítésre. Izgatottan segédkezett nagypapájának az összeszerelésbe, adogatta a könnyű alkatrészeket és folyton kérdezte hogy mindjárt kész? Nagyon várta hogy birokba vehesse. Sajnos az idő közbeszólt eleredt az eső de türelmesen kivárta amíg újra nekiállhattunk az összeszerelésnek. Még aznap elkészült a trambulin és hatalmas örömmel ki is próbálta.
A rajzokat egytől egyig imádta nagyon sokáig nézte őket kérdezgette ki rajzolta őket mik vannak rajta.
Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek aki hozzájárult hogy miénk lehessen ez a hatalmas ajándék. Nagyon meghatódtunk mikor megtudtuk kiktől is érkezett az adomány és hogy ilyen messziről és ráadásul gyerekek gyűjtötték össze a pénzt. Sosem felejtjük el hálásak vagyunk érte!
F****sz Adrienn


Patzauer Gábor és Ratimorszky Bea
kívánság-koordinátorok
Vadasfa, 2017.09.09

Archívum



Belépés