Beszámolók


4.Szeptember


A Miskolcon élő 17 éves Ildikó már több mint egy éve várt arra, hogy tengerparton tölthessen pár napot.

Augusztus utolsó hetében Ildikó álma valóra vált. 5 napot nyaralhatott az őt kísérő felnőtt testvérével a montenegrói Herceg Noviban, az Adriai-tenger partján álló Hunguest Sun Resort Hotelben csodálatos körülmények között.

A nagylány így emlékezik az utazásra:

„Szeretném megköszönni mindenkinek, akik segítettek, hogy eljuthassak az Adriai tengerhez nyaralni.

Indulásunk előtt már nagyon izgatott voltam, s alig vártam, hogy a Csodalámpa Alapítvány fantasztikus önkéntesével megkezdjük utunkat Montenegróba, az Adriai-tengerhez. Mert az volt az én nagy álmom, hogy lássam a tengert!

Az autóút nagyon hosszú, volt, de megszálltunk Zágrábban a Lagúna Hotelben, s még a várost is megnéztük. A szép hotelben kipihentük fáradalmainkat, és a finom, bőséges reggeli után indultunk tovább, hogy elérjük úticélunkat, s végre megláthassam a tengert.

Utunk a Dinári-hegység szerpentines útjain vezetett keresztül, amíg a késő esti órákban elértük Montenegrót. S megtaláltuk az utat Herceg Novi városba, s ott a Hunguest Sun Resort Szállodába. Ekkor a hotelt, a várost és a tengert csak esti fényükben láttuk, de így is csodálatos, s egyben titokzatos volt. Nappal pedig lélegzetelállítóan gyönyörű volt minden!
Az Adriai-tenger panorámája fogadott, amikor reggel kiléptünk szobánk erkélyére.
Hát az megint valami csoda volt! Nem bírtam betelni a látvánnyal. Ha egész nap csak az erkélyen lehetett volna lenni azt sem bántam volna, olyan csodaszép volt onnan a kilátás.
A hotel egy park közepén áll, ahol rengeteg egzotikus növény, pálmafák, amik szinte az égig értek, bokrok, virágok pompáztak. Valami csoda volt az egész! Olyan volt minden, mintha egy tündérmesébe csöppentünk volna. Annyira boldog voltam, hogy ezt láthattam!

Fürödtünk a selymesen simogató Adriai-tenger hűs hullámai között, kipróbáltuk a hotel összes wellness szolgáltatását, s megkóstoltuk az összes ételt, amit a svédasztalos reggeli, ebéd, és vacsora nyújtott. Valami pazar ellátásban volt részünk! Minden étel, desszert és gyümölcs nagyon nagyon finom volt! A kitűnő ellátásért örökké hálás leszek a hotel vezetésének, Lukács Ritának és Petromarkov Tamarának.

A hotel összes személyzete, kezdve a recepciósokkal, a felszolgálókkal s a takarító személyzettel bezárva mindenki segítőkész, udvarias és kedves volt!
Sétáltunk az esti fényeiben pompázó Herceg Novi sikátoros utcácskái között, hallgattuk a helyi muzsikát, élveztük a városka varázslatos hangulatát. És ahogy szokták mondani, a hab a tortán a hajókirándulások voltak!

Boldog vagyok, hogy megfürödhettem a Kék Barlang vizében, s láthattam a csodálatos Kotori öblöt. A kirándulásokért hálás vagyok Zsuzsi néninek, aki anyai gondoskodással és szeretettel foglalkozott velem és nővéremmel az egész utunk során.

Még egyszer szeretném mindenkinek megköszönni a magam és a nővérem nevében ezt a csodálatos nyaralást!

Az élményt, amiben részem volt, soha nem fogom elfelejteni!!
Köszönöm!! Köszönöm!! Köszönöm!!

Miskolc, 2018. augusztus 28.
………..Ildikó”


Reméljük, hogy az Adriai tengeren eltöltött napokra egész életedben emlékezni fogsz és segített további gyógyulásodban is!


/ 4





Köszönjük támogatóinknak a Domestore Kft-nek, továbbá a Hunguest Hotel Sun Resort szállodának, hogy megvalósították Ildikó álmát!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Tatárné Csonka Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Montenegró, 2018. augusztus 26.

Archívum



Belépés