Beszámolók


6.Január


Csodalámpa Karácsonya!

Nem véletlen, a neve is jelzi Csodalámpa. Valóban csodákra képes. Mosolyt csal a szomorú arcokra, reményt visz a reményt vesztetteknek, hitet ad, hogy lesz szép jövő. De csodát tud tenni, hogy a kért ajándék, amely egyik nap még nem tudni, hogy kerül a fa alá, a másik nap meg már ott rejtőzik a fa alatt…épp Szenteste napján. Mi ez, ha nem csoda?

Egy 17 éves fiú, Tamás kérése volt a Go-Pro kamera. Az ő hobbija (nem veszélytelen) a terepbiciklizés. Egy videót mutattak nekem a fiúk, ahol gyönyörű erdei környezetben, különböző akadályokon "átugratva", "átszállva" időnként bicikliztek is. Nagy rutin, figyelem, bátorság kell hozzá. Azt a pályát, amit ők maguk építettek, meg is kellett hódítaniuk. Tamás ezeket a száguldásokat szeretné megörökíteni a Go-Proval.

Nagyon helyes fiú, tetszett a határozott beszéde, elképzelése. Szavából a lázadó kamaszság hangját hallottam ki (ráismerve belőle a saját gyerekeimre). A kapott ajándéknak nagyon örült, arra a kérdésemre, hogy mikor próbálja ki, azt válaszolta: ma, de nem a biciklipályán.

Tamás még kezelésekre jár Pécsre, a gyógyulás útját járja. De biztos vagyok benne, hogy olyan bátorsággal teszi ezt, mint amilyen bátran nekivág a veszélyes pályáknak.

Nagyon jó lett volna egy kis világító csodalámpát akasztani a fára, hogy a fénye beragyogja a Megváltó születésétének ünnepét!

Köszönjük a Budapesti Értéktőzsde Zrt. támogatását!




Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Zalaegerszeg, 2016.12.24.

Archívum



Belépés