Beszámolók


25.Július



Krisztofer régi álma volt, hogy eljuthasson Olaszországba, Velencébe, hogy a Sóhajok-hídját láthassa, és kívánságát elmondhassa.

Szállásunk a Lido di Venezia-n volt, így már megérkezésünk délutánján lemehettünk a tengerpartra. Krisztofer most látott először tengert és bár nem volt meleg, nem állhattuk meg, hogy legalább a lábunkat beletegyük. Néhány kagylót is gyűjtöttünk.

Másnap behajóztunk Velencébe. Kísérőnknek, Katalinnak köszönhetően, ki Velencében él, sok mindent megtudhattunk Velencéről. Helyismerete nagyon jól jött, hogy a sok lépcsőt kikerülhessük, így eljuthattunk néhány múzeumba, épületbe. A nagyfiút lenyűgözte a forgatag, a sikátorok, lagúnák kuszasága, a gyönyörű épületek. Muranóban egy üvegöntőt is megnézhettünk.

Nagy izgalommal vártuk, sikerül-e majd a gondolába Krisztofernek beülni, de ez nem jelentett problémát a gondolás legényeknek, mert könnyedén beemelték. Fantasztikus volt, ahogy a szűk lagúnákban egymás mellett hajóztak, anélkül, hogy összeütköztek volna. Az estét természetesen az eredeti olasz pizza megkóstolásával zártuk. Két nap után fájó szívvel, de élményekkel tele indultunk haza.

Külön köszönet Katalinnak, aki két napon keresztül kísért minket, számtalan érdekességet mesélve.




Köszönjük az AbbVie Kft. támogatását, mellyel hozzájárultak Krisztofer álmának a valóra váltásához.







/ 5






Újfalusi Ildikó
kívánság-koordinátor
Budapest, 2013. június 24-26.

Archívum



Belépés