Beszámolók


22.December



A Dzsinn karácsonyi ajándéka!

Megesik időnként, hogy nem csak a Dzsinn ad ajándékot, hanem ő maga is kap a gyerekektől. Az ő ajándéka egy mosoly, kitartás, és a gyógyulásba vetett hit.

Kristóf egy PlayStation-t kért ajándékba, hisz a gonosz kór mely megtámadta őt, hosszú ideig fekvésre, műtétre és lábadozásra ítélte. Ez az ajándék segít a gondolatait elterelni, a betegségét egy időre elfeledtetni. A harcos játékokban most Ő a főhős, a győztes, aki legyőzi az ellenfelet. Segít abban is, hogy el merje hinni, hogy az élete nagy csatájában igenis az övé lesz a győzelem.

Egy napfényes decemberi délután látogattuk meg az adományozó által felkért kedves hölggyel a 15 éves Kristófot. Kisöccse, a 3 éves Matyi a karácsonyi csomagolású doboz láttán megörült, de jószívű testvérként nem bánta, hogy bátyját illeti az ajándék. Kristóf előtt szülei titokban tartották érkezésünket, így igazi meglepetés, csoda volt, mikor a szobájába léptünk az ajándékkal. Mikor megtudta jövetelünk okát, és átadtuk az általa kért ajándékot, arcán felragyogott egy széles mosoly.

Nekünk is boldogság volt látni a "kis-nagy Mackót", amint bontogatja és csodálgatja ajándékát. Alig várta, hogy összeszerelje és kipróbálhassa. Az Ő öröme áthatott minket is, nem lehetett nem mosolyogni. Kristófnak biztatásul azt mondtam, hogy amikor bekapcsolja ezt a játékot, családja és barátai mellett a Csodalámpa csapata és az adományozók is ott vannak vele lélekben, és tudja, hogy soha nincs egyedül. Gondoljon ránk, és merítsen belőlünk is reményt, hadd vigyünk egy kis hitet a csüggedésébe, hadd segítsünk neki elhinni, hogy az élet nem teheti meg vele újra azt, ami a nővérével megtörtént. Neki meg kell gyógyulnia!

Nehéz küzdelem, de sikerrel végződő gyógyulásra született ez a komoly szemű fiúcska. Önmagáért, szüleiért, testvéreiért és azért a pici kisfiúért, akinek még nagyon sok mindent meg kell tanítania. A fényképek visszanézésekor az édesanyja szavai a mi szemünkbe is könnyet csaltak: "fél éve hogy nem láttunk így mosolyogni". Szívszorító érzés volt. Valami különös marasztaló érzés, szerettem volna ott maradni és beszélgetni vele, segíteni, enyhíteni a fájdalmat, de egyszer el kellett jönnünk.

Így történt hát, hogy karácsonyi ajándékot kapott a csodalámpa Dzsinnje és vele együtt mindenki, aki ott állt a szobában Kristóf mellett. Angyal repült át a szobán. Köszönjük neked, Kristóf és kívánunk neked békés, nyugalmas Ünnepeket és egészséges új évet!


/ 3





Köszönjük a Szabadics család felajánlását, és Kaszásné Németh Hajnalkának, hogy személyesen is részt az ajándékozáson!

Varga Andrea
kívánság-koordinátor
Sármellék, 2017.12.16.

Archívum



Belépés