Beszámolók


8.Július

Szandival és anyukájával, Barbarával már az utazás előtti hetekben felvettem a kapcsolatot, már akkor nagy izgalommal várták az utazást Párizsba. A nagylány egyik legnagyobb vágya, hogy az Eiffel tornyot láthassa!

Mikor elmondtam, hogy ez hamarosan teljesülni fog, nagyon boldogok lettek.

Péntek reggel a reptéren találkoztam először velük, mindketten nagyon izgatottak voltak a várva várt utazás előtt, különösen Szandi, hiszen életében először repült.

A gép indulását már tűkön ülve várta Szandi, a repülés nagyon tetszett neki.

Megérkeztünk Párizsba, délután egy hosszú sétában megnéztük a Notre Dame-ot, a Városházát, H'otel de Ville, Chatelet negyedet, és sétáltunk a Szajna partján.

A második nap is hasonlóan mozgalmas volt, rengeteg mindent sikerült megtekintenünk. A városnézést a Louvre múzeumnál kezdtük, majd bementünk a Saint-Germain-l'Auxerrois de Paris templomba.
Ezután megnéztünk Arc de Triomphe emlékművet és sétáltunk a Champs-Élysées-en.
Ezután következett a várva várt pillanat és megérkeztünk egy hosszú, de kellemes séta után az Eiffel toronyhoz ahol az egész délutánt eltöltöttünk. Szandi ezt a pillanatot várta a legjobban és elmondása szerint nagyon élvezte.
Nemcsak kívülről néztük meg az épületet, hanem fel is mentünk a toronyba, ahol párizsi panorámában gyönyörködhettünk.

/ 4



A napot a városnéző busszal zártuk, és átmentünk a Sándor-hídon.

Másnap is igyekeztük hasznosan eltölteni a maradék időt, így ellátogattunk a Montmarte negyedbe, ahol megnéztük a Sacré Coeur bazilikát, és hangulatos sétával feltérképeztük a környéket.

Természetesen a látnivalókon kívül a nézelődésre is jutott idő, így Szandi egy párizsi táskával és karkötővel tért haza.

Végezetül még egyszer sétáltunk a Szajna parton, ahol elbúcsúztunk a Notre Dame-tól és megnéztük a Saint-Chapelle kápolnát.

Úgy érzem, a nagylány életre szóló élményt kapott, amire mindig emlékezni fog.

Köszönjük a Firstmed-FMC Kft. és Peter Freed úr és a Best of Budapest gála résztvevőinek a támogatását!
Köszönjük továbbá magántámogatóink segítségét.


Alexandra üzenetét itt olvashatják el


Áchim Boglárka
kívánság-koordinátor
2019. 06.25.

Archívum



Belépés