Beszámolók


14.Július

Jónás Legolandbe vágyott, a kívánságát sok ember összefogásával sikerült megvalósítanunk. A kisfiú így emlékezik az utazásra:
„Én egy vidám, mosolygós kisfiú vagyok, aki imádja a legot. Már kb. három éve kitaláltam, hogy Legolandba szeretnék menni és ezt kérem a Csodalámpa Alapítványtól. A kívánságom a Billundi Legolandba szólt, mert az egész lego játéknak onnan indul a története, az erről szóló videót már számtalanszor megnéztem szüleimmel.
A kívánságom teljesülésére türelmesen vártunk, csak vártunk, és láss csodát idén májusban az anyának csörgött a telefonja, a Csodalámpa Alapítványtól hívták, hogy a kívánságom teljesülhet. Innen felgyorsultak az események, telefonok, egyeztetés, e-mail váltások, útlevél csináltatás és elérkezett június 18-a az utazás napja.
A repülőgép reggel korán indult, így hajnalban már úton is voltunk a repülőtérre. Egy kicsit izgultam a repüléstől, mert még sohasem ültem utasszállító repülőgépen, és ezzel tulajdonképpen valóra vált még egy álmom, amiért nagyon hálás vagyok. Az 1 óra 40 perces út nagyon hamar elrepült, és már szálltunk is le Billundban, ahol már a repülő ablakából láttam Legolandet, ami lélegzetelállító volt. Gyors lepakolás a szálláson és irány Legoland, ahol már a bejáratnál minden legoból volt! Ámultam és bámultam, hogy bármerre nézek, mindenhol legoból épített szobrok, építmények, járművek, emberek sorakoznak.
Az első utunk a kétszemélyes kis csónakhoz vezetett, amit én kormányoztam. Ez annyira tetszett nekem, hogy másnap reggel is itt kezdődött a napunk, és délután a szakadó esőben is beültünk. Bármerre mentünk valamire fel lehetett ülni, ki lehetett próbálni. Ültünk a csónak mellett magasvasúton, legovonaton, Safari terepjáróban, forgó kilátóban, kalóz hajón, valamint egy barlangi csónakázásban is volt részem. Várakozás közben pedig néhány helyen lehetett Duplo kockából építeni. Megnéztük még a lovagi tornát, a toronyugrós színdarabot, a pingvineket, Atlantisz gyönyörű víz alatti világát, tüzet oltottunk lego tűzoltóautóval, valamint a parkban található moziban is jártunk.
Szerencse, hogy két napos jegyünk volt, mert az a rengeteg látnivaló és program egy napba nem fért volna bele. Mindkét nap újabb legoval tértünk vissza a szállásra, és kaptunk hozzá mindkét nap ajándék legot is a Legoland Shopban. Mivel az ajándékok egyformák voltak, gondoltam az egyikkel meglepem önkéntes segítőnket, aki velünk utazott és segített nekünk ott mindenben. Nagyon örült az ajándéknak, mi pedig köszönjük még egyszer Molnár Andreának az út során tőle kapott segítséget.
Az időjárás nagyon kedvezett nekünk, napsütés és meleg volt a két napban, csak a második nap délután esett picit az eső. Távozásunk napján az időjárás is szomorúbb lett, lehet azért mert már én sem töltök több napot Billundban.

Hatalmas élmény volt, köszönöm a néniknek és bácsiknak a felajánlásokat, és az alapítvány munkatársainak a gyors és rugalmas segítséget.”

/ 3




Köszönjük magántámogatóink segítségét!

Köszönjük az E.ON Hungária Zrt., Tóth Zoltán és Dr. Szentesi Péter támogatását!



Molnár Andrea
kívánság-koordinátor
2019. 06.21.

Archívum



Belépés