Beszámolók


3.Május


Gyöngyi nagyon szereti a zenét, így alapítványunktól egy balkezes, kezdő, klasszikus gitárt kért. A kívánságteljesítésre így emlékezik:

„Gyöngyi vagyok, egy csontvelővel transzplantált 14 és fél éves lány. Másfél hónapot töltöttem steril bokszban, most már otthonról járok hetente kétszer kontrollra. Óvodás korom óta tanulok zenélni. Először furulyáztam, majd klarinétoztam. Az Abonyi Kisfúvós Zenekar másodklarinétosa vagyok. Régi vágyam egy gitár, és hogy megtanuljak rajta játszani.

Egy kontrollos napomon a Démétér Házban egy hölgy látogató lepett meg. Nagyon megörültem, amikor kezében megpillantottam egy gitártokot. Azon töprengtem magamban, hogy vajon ez az én gitárom lesz? Miután megkaptam, izgatottan és óvatosan emeltem ki a tokjából a hangszert. Megcsodáltam elölről, hátulról.

Kitti kérésére lejátszottam az első akkordokat. Az ajándék átadása után hosszasan elbeszélgettünk a kórházban töltött időszakomról, terveimről. Kittivel gyorsan megtaláltuk a közös hangot, a vidám csevegésbe egy kórházi barátom édesanyja, a nagymamám és a tanáraim is bekapcsolódtak.”


Köszönjük a Schneider Electric támogatását és Kutasi Kittinek a személyes jelenlétet.


Pallag Erika
kívánság-koordinátor
Budapest, 2018.04.10.

Archívum



Belépés