Beszámolók


29.Július

Balázs kedvenc játéka kiskora óta a PlayMobil. Azután megtudta, hogy „ebből” jókora vidámpark is létezik…
Nagyon precízen fogalmazta meg kívánságát, mely így hangzott: „A Nürnberg melletti Playmobil Parkba szeretnék elmenni.”

Hogy őszinték legyünk nem is tudtuk, hogy Európában, azaz Németországban létezik ez a park. Óriási várakozással néztünk az út elé, nálunk jobban csak Balázs izgult. A majd egy napig tartó úton sokszor kérdezte, mikor érünk már oda…

Végre elérkezett a várva-várt nap, beléphettünk a parkba. Vajon hasonlítanak majd a kis játékfiguráimra vagy sem, milyen magasak lesznek, szigorúan néznek vagy mosolyognak és egyáltalán, hogy lehet majd játszani velük – ezek a kérdések foglalkoztatták Balázst és bennünket is.

A parkban lévő játékok és foglalkozások minden várakozásunkat felülmúlták. Az ott töltött nap gyorsan elszállt, hiszen hol a dinókkal harcoltunk, hol egy középkori várat kellett bevennünk, a következő percben a kalózok támadásától rettegtünk, velük kellett csatáznunk és visszafoglalni hajónkat, ami nem volt egyszerű feladat, hiszen vízen kellett támadtunk, tutajon eveztünk, függőhídon futottunk, majd mikor végre pihenhettünk volna, következett az arany és egyéb kincsek keresése. Balázs még a minigolf pályára is ellátogatott, ahol lelkesen játszott.

/ 8




Hisszük, hogy erre a napra ő és kedvenc játékai, a búvár és a tengeralattjáró személyzete is sokáig fognak emlékezni, akik elkísérték Balázst erre a hosszú útra. Ők az itthon hagyott játékoknak és persze családtagoknak hosszú élménybeszámolót tartanak majd és hogy hitelesebb legyen a beszámoló, Balázs "bizonyítékul" kapott néhány új játékot tőlünk is.

A kívánság teljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük a FŐTAXI vezetőségének és munkatársainak, különösen Tihanyi Sándor úrnak, aki személyesen is elkísért minket az útra, valamint azoknak a magánszemélyeknek, akik lehetővé tették Balázs álmának valóra váltását.

Patzauer Éva és Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátorok
Legoland, Günzburg, 2011. július 26.



Balázs élménybeszámolója:

Archívum



Belépés