Beszámolók


29.Július

Július utolsó napjaikig a „két Zoltán” nem ismerte egymást, csak annyit tudtak egymásról, hogy mindketten rajonganak a legos játékokért, így egyértelmű volt számukra, hogy egy legolandi túrát kérjenek tőlünk.

Itthonról nyáron szokatlan módon igen hűs, esős időben indultunk a günzburgi Legoparkba, ahol szép idő fogadott minket, mondhatni az „égiek” így járultak hozzá, hogy a két csodaváró minél jobban érezze magát.

A sok játék közt nehéz volt eldönteni, hogy mire üljünk fel, hol dobjunk célba, horgásszunk, csúszdázzunk, melyik hullámvasutat próbáljuk ki először, cirkuszba menjünk vagy csak nézelődjünk.
Rövid tanakodás után úgy döntöttünk, hogy ezeket szép sorjában mind tesszük.

A minivilág körbejárása után, ahol a neuschwannsteini kastélytól – 1,2 millió legodarabból rakták össze – a velencei gondolásokon keresztül, a bécsi óriáskeréken, az Allianz arénán és sok, sok működő hajón, repülőgépen keresztül mindent és a tárgyak minden apró részletét megcsodálhattuk, pihenés gyanánt beültünk a park legújabb attrakciójára, a kínai cirkuszra. Itt nyolc rendkívül tehetséges művész kápráztatott el minket előadásával, guminők és férfiak ugráltak, zsonglőrködtek kaspókkal, székekkel, erőművészkedtek, szó szerint elvarázsoltak minket.

Az előadást és ebédet követően ismét bevették magukat a gyerekek a parkba és estig játszottak, szórakoztak és célba is dobtak. Ez utóbbit addig gyakorolták, amíg nem nyertek valamilyen csodadolgot. Felfrissülésként a vízi játékokat is kipróbáltuk, ahonnan ép, azaz száraz bőrrel senki sem tudott kijutni.


/ 15



A nap megkoronázásaként a két Zoli néhány új kedvenc legojátékkal tért haza: Harry Potter és a Star Wars hősök kísérik el őket és kezdenek velük újabb kalandokba már hazai földön.

A kívánság teljesítéshez nyújtott segítséget köszönjük a FŐTAXI vezetőségének és munkatársainak, különösen Tihanyi Sándor úrnak, aki személyesen is elkísért minket az útra, a Merlin Entertainment Group Merlin's Magic Wand alapítványának, valamint azoknak a magánszemélyeknek, akik mind lehetővé tették az álom valóra váltását.


Patzauer Éva és Tihanyi Sándor
kívánság-koordinátorok
Legoland, Günzburg, 2011. július 26.

Zoli élménybeszámolója

Archívum



Belépés