Beszámolók


5.Április

Tamás gitárt kért a Csodalámpától. Tiszteletre méltó és dicséretes módon elhatározta, legfőbb ideje, hogy megtanuljon gitározni.

Igen ám, de gitár sokféle van, méretben, hangzásban... Hogyan találjam ki, milyen lenn a legjobb az ő számára?!
Azután jött egy ötletem. felhívtam és félig telefonon, és megkérdeztem, milyen zenéket kedvel?

Nos, egy ponton bizonyosan egyezik az ízlésünk, a Led Zeppelin zenéjét mindketten szeretjük.
Mivel a 3. albumokon rengeteg akusztikus hangszereken játszott szám van, és azok a gitárok fém húrosak, így eldőlt a "milyen gitár" kérdése.

Azután félig telefonon, interneten nézegettük a lehetőségeket és kiválasztottunk egy különlegesen szép Ibanez fémhúros gitárt.

/ 5





Szándékosan nem április elsejére beszéltem meg a találkozót (nehogy már tréfának vélje...) és külön örültem annak, hogy Tamásék otthonában találkoztunk.

Tamás óvatosan bontotta ki a jókora trapéz alakú karton dobozt amiben a gitár - ha nem csalódom, Indonéziából - érkezett hozzánk, pontosabban hozzá.

Széles mosolya nyugtatott meg, hogy jól választottam, nem csak nekem tetszik a gitár.
Mutattam, hogyan kell fogni, pár hangot játszottam is, hogy hallja milyen hangja. Nagyon jól szól!

Még pár szó "gitáros" beszélgetés és tanács után elbúcsúztam tőle és szüleitől; jó egészséget és mielőbbi teljes gyógyulást kívántam Tamásnak a csodalámpások nevében.

Tamás nevében is köszönjük a British International School Budapest diákjainak és magántámogatóink adományát; Tamás kívánságát az ő segítségükkel teljesítettük.


Patzauer Gábor
kívánság koordinátor
Budapest, 2019.03.31.

Archívum



Belépés