Beszámolók


19.Június

Amikor a gyerekek súlyos műtéteken esnek át, s ezért hosszú évekig kórházba járnak kezelésekre, vizsgálatokra, akkor érthető, hogy szeretnének kikapcsolódni, élményeket átélni, igazán szórakozni.

Erre vágyott Ádám is, aki még soha nem volt igazi nagy koncerten, pedig van egy kedvenc énekese, a rapper fenegyerek, Majoros Péter, alias Majka, akivel nagyon szeretett volna találkozni...

A Csodalámpánál általában nincsenek véletlenek, most sem voltak, így amikor megszereztem Majka elérhetőségét és átnéztem a koncert naptárát, láttam, hogy éppen azon a szórakozóhelyen lesz fellépése, amelynek vezetője alig pár nappal korábban ajánlotta fel a segítségüket.
Így adódott, hogy nagyon vártuk a Budapest Park péntek esti programját, ahol találkozhatunk a rapperrel...

Ádám sűrű nap elé nézett, hiszen reggel Kecskemétről Budapestre kellett jönnie a szokásos vizsgálatra, este pedig az izgalmasnak ígérkező program várta. Így egy kicsit fáradtan ugyan, de kíváncsian várta a sztárt.
Mint a filmekben… amíg elöl a közönség a bejutásra várt, addig mi a hátsó kapu felé tartottunk, a walkie-talkie-n pedig a csodalámpás vendéggyerekről beszélgettek az őrök, majd beléphettünk a színpad háta mögötti világba, a backstage-be, ahol a fellépők készülődtek.

Itt találkozhattunk Majkával, aki hol itt, hol ott volt, hol ide, hol oda szól a kollégáinak: a fellépés részleteit egyeztette a munkatársaival, telefonhívásokat fogadott és mindeközben ránk is szakított időt.

Körbenézhettünk abban a helyiségben, ahol felkészül a koncertre, majd egy kicsit beszélgethettünk… azután elkészült a közös fotó is, Ádám természetesen majkás pólóban.

Már csak pár perc volt hátra a kezdésig, így a munkatársai és a park szervezőinek segítségével az emeleten sikerült helyet kapnunk, ahonnan Ádám végig élvezhette a teljes koncertet, ami szerinte is nagyon klassz volt. Bár lelkesen végig állta a koncertet, a végére bizony elfáradt. Cserében viszont igazi, különleges élménnyel utazott haza szülei és nővérei társaságában Kecskemétre.

Köszönjük Majoros Péternek, azaz Majkának, testvérének Majos Tamásnak, Király Ádámnak, valamint a Budapest Park munkatársainak, Mayer Diánának és Halász Péternek, hogy segítségükkel teljesülhetett Ádám álma.



Köszönjük az Új Európa Alapítvány MOL Gyermekgyógyító Programjának, hogy 2017-es pályázati támogatásukkal egy újabb kisgyermek álmát váltották valóra!



Felkai Márta
Budapest, 2018. június 15.

Archívum



Belépés