Beszámolók


10.Október


Fruzsina PS4 játékgépéhez kiegészítőket és új játékokat kért a Csodalámpától, amit kedves támogatóink segítségével tudtunk teljesíteni, akik így emlékeznek a kívánságteljesítésre:


„Ha segítesz másokon, az Téged is épít, többé, jobbá tesz! Nem tudsz úgy átvinni valakit a csónakodon a túlsó partra, hogy közben te magad is meg ne érkezz!”

Tudtam, hogy meg fog érinteni, és tudtam, hogy okkal. Sokszor érzem azt, hogy áldott vagyok, mert megvan mindenem. Amikor viszont az ember nem csak tudja, hanem szembesül is vele, az már olyan dolog, ami alól akkor sem vonhatom ki magam, ha akarom. Fruzsina egy csoda. Úgy, ahogyan a szülei is. Hallva a történetüket, csak arra tudtam koncentrálni, hogy ne sírjam el magam – ők igazi, hétköznapi HŐSÖK. Csupa nagybetűvel.

Felnőtt embereket meghazudtoló módon tűrni azokat a fájdalmakat, amikről mesélt a betegsége kapcsán, egészen megdöbbentő volt. Ugyan csak 8 éves, mégis felnézek Rá. Nagyon boldog volt, amikor egyszerre mondtuk Neki: „Milyen szép hajad lett! Nagyon csinos vagy! Nem is látszik, hogy beteg voltál!” Lehetett érezni, hogy nyomokat hagyott a lelkében. És persze, miért is ne lenne így. Amikor viszont kibontotta az ajándékot, amit kért (kontrollerek, és X BOX játékok), láttuk az arcán: most igazán boldog.

Elmesélték, hogy attól féltek a legjobban, hogy nem tudja Fruzsina elkezdeni az iskolát idén, mert olyan gyenge az immunrendszere, mint egy 1 éves kisgyereknek. Szerencsére viszont mégis be tudott ülni szeptember 1-én a várva-várt iskolapadba, és újra olyan lehet picit, mint a többi gyermek. Hálásan köszönöm az Édesanyjának és Fruzsinának, hogy megtisztelt minket a bizalmával, és elmesélte a történetüket, mert megint több lettem ez által én is: tanultam kitartást, hitet és akaratot.

Gyógyulj meg Fruzsi, nagyon drukkolunk Neked!

Csiszár-Szlamek Márta”





„Egy napos hétfői délutánon érkeztünk meg Esztergomba Fruzsináék háza elé. Nagyon izgatottan vártuk már, hogy megismerhessük ezt a kislányt, akinek kívánságát teljesíteni tudjuk. Már a kapuban vártak. Nagy mosoly volt a szülők arcán és nagy meglepődéssel fogadott minket Fruzsi, hiszen számára meglepetés volt a találkozó. Miután beinvitáltak otthonukba, ami már önmagában egy jóleső érzés, szívélyes fogattatásban volt részünk.

Beavattak kicsit az életükbe, és Fruzsina arca boldogsága fordult, miután ráébredt, ma teljesül a vágya. Elmesélte nekünk megható történetét, melybe beleborzongtunk mindannyian. Elismerésre méltó, hogy milyen alázattal viselte betegségét, és vette tudomásul, hogy Neki ezt meg kell élnie és túl kell rajta lennie. Érdekes szembesülni azzal, hogy mindenki életében mást jelent a „normális” szó, másak a mindennapi normák. Ezt megdöbbenten vettem tudomásul.

Rendkívüliek a gyermekek, ahogy Fruzsina is. Hiszek abban, hogy mindennek oka van, ami talán a kislányra is teljes mértékben igaz. Hisz furcsa érzés volt hallani, mikor azt mondta: „Nekem betegnek kellett lennem!” Ezt a terhet vette ő magára, de látszott rajta ma már örömmel telnek napjai.

Ehhez volt egy cseppnyi támogatás az ajándék, amivel segíthettük Őt kilépni a mindennapi mókuskerékből. A játékokkal, melyekkel játszat ezután, átléphet egy-egy másik világba, ahogy nem csak általunk elismert hős lehet, hanem akár ő is annak érezheti magát mikor megment egy virtuális világot, vagy éppen egy versenysorozat kupáját tarthatja virtuálisan kezében.

Örülök, hogy könnyebbé, élménydúsabbá tehettük ennek a gyönyörű kislánynak a mindennapjait. Jó egészséget és gyógyulást kívánok Neki.

Tóth Csaba Barnabás "






Köszönjük a Fundamenta Lakáskassza Szakértői Üzletág észak- és dél-dunántúli kollégáinak a támogatását!


Szerencsés Tamás
kívánság-koordinátor
Esztergom, 2017.09.25.

Archívum



Belépés