Beszámolók


6.Október


Egy kis faluból érkezett a Csodalámpa postájára a következő kívánság: „Szeretnék Paplovaggal találkozni.” Először nem is tudtuk, hol, miképp találjuk meg - ha egyáltalán élő személy – Paplovagot. Természetesen egy kis keresgélés az interneten és a közösségi médiában pillanatok alatt megadta a választ, már csak egy kapcsolatfelvételre volt szükség, amelyben segítségünkre volt Németh Beatrix, az InGame pub tulajdonosa. Erre a szórakozóhelyre, a virtuális valóságot megteremtő játékterembe ugyanis azok a fiatal baráti társaságok járnak, akik közösen szereznének playstationnel, nintendóval vagy éppen VR-programokkal játszani.

Itt találkoztam vasárnap délelőtt Kevinnel, akit édesanyja és a nagypapája kísért el a hosszú és izgalmasnak ígérkező útra. Az aprócska kisfiú a betegsége miatt gyakran hiányzik az iskolából, sokat ül a számítógépe előtt, s így talált rá Paplovagra, aki a közösségi hálón keresztül élő közvetítésben halad végig a programokon és elemzi a játékokat. Vendéglátóink a pubban szeretettel fogadtak, beszélgettünk, amikor is belépett az ajtón egy nagyon barátságos fiatalember, Fehérvári Ottó, alias Paplovag.

Gyakran kérdezik tőlünk, nehéz-e lelekileg a beteg gyerekek kívánságait teljesíteni, akkor ezekért a pillanatokért mondjuk, mindent megér: Kevin szeme kikerekedett, szája tényleg szabályosan tátva maradt, s majd pár perc döbbenet után átölelte a kedvencét és hosszú percekig zokogott!!!! Ettől természetesen mindannyian meghatódtunk. Aztán egy kis idő elteltével már folyt belőle a szó, jól felkészült riporterként faggatta Paplovagot, mikor kezdte, miért, hogy jutott eszébe a nappalijából élőben közvetíti a játékát, mi a kedvenc programja, majd mesélt a saját eredményeiről, a játékhőseiről. Nemsokára a két fiú közösen indult harcba az ellenséggel. Még órákig lett volna miről beszélni, játszani, de indulni kellett haza, még el kellett végezni otthon a mindennapi rutinkezeléseket.

További sikereket kívánunk a matematikai versenyeken, ahol Kevin eddig is kiváló eredményekkel képviselte az iskoláját.


/ 3




Köszönjük az InGame Esport Lounge tulajdonosainak és Paplovagnak, hogy összefogásukkal közösen valóra válthattuk Kevin nagy álmát, aki még egy sapkával, egéralátéttel teli HP-táskát is kapott ajándékba a vendéglátóinktól.

Felkai Márta
Budapest, 2017. szeptember 10.

Archívum



Belépés