Beszámolók


21.Június





Szabina szinte minden sportban élen jár, s ha van, amiben mégsem, azt is kipróbálta már, gerelyhajítás, futás, boksz, foci, na és persze a kézilabda. Nem meglepő, hogy példaképe az európai bajnokok ligája győztes női kézilabdacsapat, a Győri Audi ETO kapitánya Görbicz Anita.

Szabina a kórházból kapott kimenőt a két kezelés között, hogy példaképével találkozhasson az ország másik felében. Tiszalúcról kora reggel indult édesapjával, majd dél körül már Veszprémben találkoztunk. Nagyon izgult, hiszen élőben sem bajnoki meccset, sem Anitát nem látta még.

Izgatottan vártuk a sípszót, s el is kezdődött a Győr Veszprém elleni viadala. Szabina, mint egy sportkommentátor, úgy elemezte végig a játékot - nekünk, hozzá nem értő közönségnek -, például, hogy milyen szabályok vannak a kézilabdában, ki, miért helyezkedik úgy a pályán, ki a legjobb dobó - hét persze, hogy Anita -, és így végig a meccs folyamán.

Miután nyert a kedvenc győri csapat, a nap legérdekesebb része következett, hiszen Görbicz Anita már várta Szabinát. Lelkes üdvözlés, közös fotózás, aláírásgyűjtés után a csapatkapitány egy pólót ajándékozott a csodalámpás nagylánynak, aki egy mézeskalács csodalámpával kedveskedett cserébe. Búcsúzásképpen lehetőséget kaptunk arra, hogy a lányok öltözőjébe is bemehessünk, és ott mindenkivel aláírassunk egy plakátot.



/ 3







Ezt a kívánságot a Győri Audi ETO kommunikációs vezetője, Szilágyi Andrea segítségével teljesítettük. Andrea és a győri lányok kitalálták, hogy a Veszprémben éppen azon a hétvégén zajló Magyar Kupa 4 csapatának kapitánya a szurkolóit a Csodalámpa adhat vonalának hívására buzdítják, így segítve az alapítvány munkáját. Köszönjük a 4 csapat - az FTC-Rail Cargo Hungaria, a Győri Audi ETO KC, a Kiskunhalas NKSE és a Veszprém Barabás Duna.Takarék -, lányainak az odafigyelést.






Felkai Márta
Veszprém, 2013. május 25.

Archívum



Belépés