Beszámolók


21.Június





Az InterContinental Budapest Hotel meghívására ismét különleges jótékonysági főzőest részesei lehettük a Fundamenta Lakáskassza munkatársaival. A szálloda és a Fundamenta összefogásával a 18 éves Krisztián kívánsága teljesülhetett, aki egy tabletet kért, mivel azt mindenhova magával viheti, s így annak segítségével akár útközben is tanulhatja a kiválasztott nyelvet.

Krisztiánt és a vendégeket a szálloda vezetése nevében Márkus Csaba, a rendezvényszervezés vezetője és Zelnik Róbert értékesítési menedzser köszöntötte, miközben kis falatkák és hűsítők fogyasztására invitálták a résztvevőket. A kamasz fiú a betegsége miatt évet halasztott, így csak jövőre érettségizik, addig is szeretné kihasználni az ajándékot, aminek nagyon örült.


Egy kis előfalatozás után a konyhában mindenki kötényt és sapkát kapott az ízlésesen elkészített menülap mellé, s Ulf Burbach főséf irányításával elkezdődött az eddigi legizgalmasabb főzőest. A munkálatok során még 3 séf segített nekünk eligazodni a különlegesnél különlegesebb ételek elkészítésében. Melis Róbert, Bányai János és Horváth Zsolt folyamatosan tanítottak bennünket, s így sikerült jó néhány praktikát elsajátítanunk.

A főzés már az elején kellemes hangulatban indult, hiszen a különféle koktélokban marinált ételek előkészítésekor a pácolásokhoz használt gyümölcsös szeszes italkeverékeket megkóstoltunk, igazából ellenőrzésképpen, hogy a kiinduló ízek hogyan változtatják meg sütés közben az ételek íz világát. Mondhatjuk, fantasztikusra. Elkésztettük a sárgadinnye gyöngyöket, megtanultuk a tengeri alga salátás polipokat pohárba tölteni, a csirkét mojito koktélba pácoltuk, a sügérdarabokat banánlevélbe csavartuk, a mangalicát pedig baileysben marináltuk. S hogy a sok finomságot méltóan zárjuk, az epreket leöntöttük csokoládélikőrrel töltött vaníliafagylalttal. Már a konyhában jól laktunk, s ezután következett a kellemes vacsora, melyet a vendégek a szálloda éttermében fogyasztottak el.

Köszönjük mindenkinek a felejthetetlen estében a közreműködést és a kívánságteljesítéshez a támogatást!









/ 3






Felkai Márta
Budapest, 2013. június 14.

Archívum



Belépés