Beszámolók


5.Október



Rita édesanyjával érkezett Tatárszentgyörgyről Budapestre. A korai kelés fáradalmait elnyomta az érdeklődés Rita arcán, így a buszpályaudvarról egyből a budaörsi repülőtérre mentünk.

A pilótánk még nem volt ott, így volt időnk tüzetesen megnézni egy javító műhelyt. Szinte a repülés egész története belezsúfolódott a kis hangárba a dupla fedeles nyitott üléses géptől a kis kétszemélyes helikopterekig. Persze többségében a mai kornak megfelelő kisrepülőgépek voltak.

A szabadban is voltak kiállítva repülőgépek. Sőt, egy gép pilótafülkényi részéből büfét rendeztek be, de zárva lévén, csak ablakon keresztül nézhette meg Rita a műszerek helyén lévő sörösüvegeket.

Rövidesen megérkezett a repülési lehetőséget felajánló Földvári Gábor, a pilóta is. A gép gyors, de gondos ellenőrzése után beszálltak az utasok, majd indult a gép Budapest fölé. A magasból a Parlament és a Duna-hidak voltak láthatóak. A Dunakanyar fölött letekintve Szentendre és Visegrád házacskáit lehetett látni, majd Solymár felől érkezett a gép vissza Budaörsre.

Rita és édesanyja mosolyogva, egy nagy élménnyel gazdagabban szállt ki a gépből. Gábor pilóta pedig büszkén mutatta meg a csehországi Zlin 43-as típusú repülőgépét a nagyon erős műszaki érdeklődésű Ritának.

A repülés egy ebéddel ért véget, de Rita lelkesedése nem, ő csak sorolta-sorolta, majd újrakezdte élményeit. Még talán most is meséli, hacsak közben haza nem ért velük az autóbusz.




Köszönjük a Mikulás Kocogás résztvevőinek és dunakeszi West-End Air Team támogatását!








/ 8






Sulija Anikó & Piacsek István
kívánság-koordinátorok
2011.10.01.

Archívum



Belépés