Beszámolók


5.Október





Lili egy komoly, megfontolt kislány. Tudta, hogy a kis szíve mélyén rejtőző sok-sok álma közül a csodalámpa dzsinnje csak egy kérését tudja teljesíteni, így aztán sokáig töprengett, mi is lenne az a csoda, aminek megvalósulása esetén öröme maradéktalan lenne.

Lili immáron törzsvendége a csodalámpás mesedélutánoknak és egy alkalommal, a mesedélután kezdete előtt láttam rajta, már csak szerény, csöndes természete akadályozza meg abban, hogy megossza a dzsinnel titkos álmát. Mikor megkérdeztem, szeretne-e beszélgetni, örömmel ült mellém a társalgóban és halkan mesélte el nekem, hogy van egy nagyon jó barátnője, akivel bizony elég nehezen tudják tartani a folyamatos kapcsolatot. Lilinek sajnos sok időt kell kórházban töltenie, méghozzá elég messze az otthonától, ezért az volt a vágya, hogy szeretne egy kis net-bookot, így bármikor üzenhetne barátnőjének, megoszthatná vele minden kis titkát, bánatát és örömét egyaránt. Csillogó szemén, értelmes tekintetén láttam, hogy valamit még szeretne mondani, de félénksége megakadályozza benne. Végül végtelen szerénységgel kérte, ha lehetne, akkor rózsaszín színű net-bookot szeretne…, persze ha nem sikerül rózsaszínt varázsolnia a dzsinnek, akkor is nagyon boldog leszek, bármilyen színű lesz - tette hozzá zavartan.

Élénk fantáziámmal máris hallottam a dzsinn hangját: naná, hogy meglesz a rózsaszín net-book kedves Lili, hiszen két tini lánynak nagyon sok megbeszélnivalója van egymással és a távolság nem lehet akadály!

Szorgos kis dzsinnünk rá is lelt a rózsaszín csodára, én pedig boldogan vittem az ajándékot a Tűzoltó utcai kórházba, ahol Lili sajnos megint hosszabb időt kénytelen eltölteni. Mikor beléptem a kórterembe, Lili bágyadtan, a gyógyszerektől kábultan feküdt az ágyban, és köszönésként csak az ujjával intett felém.

Hozzáléptem és a fülébe súgtam: ha megajándékozol egy ici-pici mosollyal, akkor cserébe megmutatom, mi lapul a táskámban. Láttam, hogy Lilinek nagy erőfeszítésébe kerül, de mégis elmosolyodott, sőt, kicsit nehezen ugyan, de fel is ült az ágyban, és huncut szemekkel rám nézett - már sejtette, hogy megérkezett a várva-várt "álom". Segítettem kibontani a rózsaszín notebook-ot és Lili boldogságtól csillogó, de nagyon fáradt szemeit látva hamarosan elbúcsúztam.

Őszinte szívvel kívánjuk Neked kedves Lili, hogy nagyon sok örömöd legyen a net-book használatában és köszönjük, hogy az ajándékért cserébe mi is kaphattunk Tőled egy fantasztikus ajándékot: a mosolyodat, ami minket legalább olyan boldogsággal tölt el, mint Téged a rózsaszín net-book.

Köszönjük a Marko Dental Fogászat támogatását!!!




Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2011.szeptember 26.

Archívum



Belépés