Beszámolók


3.December

Misi  (16 éves) , a Szolnok melletti  Örményesen lakik, nagy sportrajongó. A sportok közül is a rallye-t szerti a legjobban. Kedvenc versenyzője ifj. Tóth János, közismertebb nevén Janika.  Talán nem meglepő, hogy Misi azt kívánta, találkozhasson a többszörös bajnokkal.  

A találkozóra egy háromnapos  rally program keretében került sor.   Misi November 26.-án, pénteken indult el segítőnk, Zsolt társaságában a Zamárdi mellett fekvő Szántódpusztára, ahol  ifj. Tóth János  autószerelő műhelye található. Az esti találkozón  hamar kiderült: Misi nemcsak szereti a rallye -t, hanem valódi szakember mind a versenyeket, mind pedig az autókat illetően. Csodálattal nézte a  jókora helyiség falán végig, néhol több sorban sorakozó serlegeket, kupákat,   érmeket, melyekből még az emeleti gallériára is jutott.  Komoly szakmai eszmecsere után a bajnok rallye-s videókazettákkal, pólókkal, sapkával és persze névre szólóan dedikált poszterekkel lepte meg ijú rajongóját.  

A program 27.-én szombaton folytatódott a Veszprém melletti Jutaspusztán, ahol is Misinek nem mindennapi lehetősége adódott:  Mitfahrer-ként beülhetett Janikával abba az autóba, mely a többszörös bajnok első  WRC -je volt. 

28-án Vasárnap a VIII. Perspeed Minor Rallye-n a szervezői V.I.P. kártyával kedveskedtek Misinek, mely megkülönböztetett státuszt biztosított a messziről jött vendégnek. A kártya birtokában szabadon közlekedhetett a V.I.P. sátorban, ahol vendégül látták egy ebédre is. Ez után beülhetett a SAFETY CAR-ba, és találkozhatott a vezető pályabíróval.  

A  csúcsok csúcsa csak ez után jött: A rallye szervezőinek szponzorálásával a levegőbe emelkedhetett a helyszínen lévő helikopterrel. A helikopteres útra az ORINOCO Bt. ügyvezetőjének jóvoltából elkísérhette őt a Várpalotai Városi Televízió operatőre is, aki még a felszállás előtt helyszíni interjút készített Misivel. Így a repülés minden mozzanata is megörökítésre kerülhetett. A szombat-vasárnapi programra Misit elkísérte  a 15-éves Bozsó is, akinek korábban horgászattal kapcsolatos kívánságát teljesítettük.

A jól sikerült nap után Misi késő délután indult haza szüleivel Örményesre.

Ez úton is szeretnénk megköszönni ifj. Tóth Jánosnak, a VIII. Perspeed Minor (Mikulás) Rallye szervezőinek, a hajmáskéri Orinoco Bt.-nek és a Várpalotai Városi Televíziónak és id. Katona Józsefnek és magántámogatóinknak a kívánság teljesítéséhez nyújtott segítségét.

Archívum



Belépés