Beszámolók


17.November

Norbert (6 éves) igazi gőzmozdony vezetőfülkéjét szerette volna belülről látni. Mikor elmondtuk, hogy október után a hideg miatt - múzeumi darabokról lévén szó -  a gőzmozdonyok már nem járnak, de egy motorvonatot azért a MÁV szívességéből tanulmányozhat,  azt monda, az se kutya.

November 16-án Norbertet a MÁV szóvivője vasutassapkával, indítótárcsával és még sok más vasutas ajándékkal várta a Nyugati Pályaudvar 1. vágányánál. Úgy tűnt ő még Norbinál is jobban izgul, hiszen "még soha nem csinált ilyet"...

Mire Norbert számbavette az összes ajándékot, begurult egy gyönyörű, piros, Siemens Desiro motorvonat a vágányra.

Norbi - természetsen a vasutassapkával a fején - fülig élrő szájjal indult a vezetőfülkébe.

A vezető bácsi Norbi minden kérdésére válaszolt, de azt már Norbi sem hitte volna, hogy pár megálló után ő nyomhatja meg az ajtózáró gombot, sőt az egyik közúti átjárónál még dudálhatott is egyet.

Sajnos minden csoda véget ér egyszer és hát a vonatnak időre kellett Esztergomba érkeznie, így azután Piliscsabán leszálltunk.

Búcsúzóul Norbi saját indítótárcsájával segített az állomásfőnöknek a vonat indításában.

Hogy mit érezhetett Norbi? Talán elég annyi, hogy búcsúzáskor annyit mondott édesanyjának: Meglásd, most már egy-kettőre meggyógyulok és vasutas leszek!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Magyar Államvasutak vezetőinek, Kabalecz Imre szóvivőnek, a vonat személyzetének segítőkészségét és kedvességét és magántámogatóink segítségét!

Archívum



Belépés