Beszámolók


7.December

Ugrás a kívánság utóéletéhez

Ákos (15) és Olivér (11) a kórházban kötött nem is akármilyen barátságot egymással. A két fiatalember közös a kívánsággal fordult hozzánk: együtt szerettek volna részt venni egy alpok-aljai utazáson.

Alapítványunknak személyes kapcsolatok révén sikerült megszerveznie a kívánság teljesítését.

A két barát és a mamák segítőnk társaságában november 21-én, szombaton reggel indult el Eisenstadtba.

A szállás a város központjában található Haus der Begegnung vendégházban volt. Délután szervezett programokra indult a kis csapat. A természet gyönyörű napsütéses időjárásról gondoskodott, mintha megérezte volna az elkövetkezendő két nap fontosságát.

Először a csodálatos Eszterházy kastélyba vezetett útjuk, melyet ugyan télen a nagyközönség előtt zárva tartanak, a két fiú kedvéért azonban kivételt tettek, és még idegenvezetőről is gondoskodtak a vendéglátók. Sőt, a szokványos látogatói útvonalról letérve a fiúk megcsodálhattak a kastélyban lévő titkos útvonalak közül kettőt, valamint megmutatták nekik a belső kápolnát is, ahol Szent Konstantin múmiája található. Az izgalmas és érdekes idegenvezetés után a Burgenlandi Tűzoltóság parancsnokságán bemutatták a fiúknak a legmodernebb tűzoltó gépjárműveket és felszereléseket. Vacsora után kis esti séta következett.

Másnap, vasárnap ellátogattak a Joseph Haydn végső nyughelyére, a Bergkirche templomba, ahol a kedvükért az amúgy éppen akkor zárva lévő mauzóleumot is kinyitották…

Visszaútban, Eisenstadtból kis kerülővel útba ejtették a Forcheinstein-i (Fraknói) várat. Itt egy kis hógolyózásra is sor kerülhetett, mivel a magas hegyen, ahol a vár áll, megmaradt a hó. Lachenbachban megnézték az erdészeti múzeumot, majd ebéd után hazaindultak és este már mindenki a saját ágyában alhatott (már aki tudott a sok élménytől).

Vicai Zsolt koordinátor

A kívánság utóélete

From:    ****@freestart.hu
To:      webmester@csodalampa.hu
Subject: Köszönet
Date:    2005. January 10. 18:34

Sziasztok!Köszönjük az ausztriai kirándulást,nagyon jól éreztük magunkat.Zsolt készitett rolunk videófelvételt és igért egy másolatot nekünk.Mivel a tel.száma nincs meg nem tudjuk elérni. Ha tudtok segitsetek.

     Köszönettel: Olivér

Archívum



Belépés