Beszámolók


13.Május


Izgalmas napnak ígérkezett ez a vasárnap. Két nagyfiú, Nimród és Martin kívánságát mentünk teljesíteni a Balatonhoz. Nem is akármilyen helyszínen, a balatonkeresztúri repülőtéren találkoztunk velük és családjukkal. Miért pont ott? Még egyikőjük sem repült eddig soha, és nagyon szerették volna a levegőből megnézni a tájat, leginkább a Balatont és környékét. Így hát a Csodalámpától mi mást is kérhettek volna, mint egy sétarepülést a Balaton felett. Dzsinn pedig tette a dolgát, hogy mielőbb valóra tudja váltani a srácok kívánságát. Segítségünkre sietett ebben a Lúcia Air, ahol hihetetlen kedvességgel és rugalmassággal szervezték meg a két fiú repülését.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így nem volt akadálya, hogy egy felejthetetlen utazáson vegyenek részt. Elsőként Martin szállt fel, és amíg ő fentről nézte a tájat, minket a Lúcia Air tulajdonosának lánya, Zita szórakoztatott különböző érdekes történetekkel. Hamarosan Nimród szállhatott fel a gépre családjával. Elhozta kedvenc maciját is, hogy ő se maradjon ki a különleges utazásból. Pillanatok alatt felemelkedett a gép, és pár perc múlva már Fonyódnál nézhettük a vitorlásokat. Badacsony felé vettük az irányt, majd elrepültünk a Szigligeti vár felett. Nimród kissé megszeppenve kukucskált ki az ablakon. A Hévízi tónál egy kunkort tettünk, és szempillantás alatt a Festetics kastélyt és kertjét csodálhattuk meg madártávlatból. Visszaúton a távolban a Kis-Balatont is láthattuk, majd azt vettük észre, hogy egyre lejjebb ereszkedünk, és hamarosan már újra a repülőtéren landoltunk.
Nimród felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért vissza a légi kalandból.

Mivel ez egy igazi Csodanap volt, kiderült, hogy a Csodalámpa nem csak Martin és Nimród kívánságát teljesítette, hanem Somának, a pilótánknak a vágyát is, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, és pont 1 héttel előtte gondolt arra, hogy ezt a jeles napot szeretné jótékonykodással megünnepelni. Örülünk, hogy neki is sikerült valóra váltanunk az álmát.


/ 7








Köszönjük a Kia Hungary Kft.-nek, hogy teljesülhetett Nimród kívánsága.
Külön köszönet a Lúcia Air-nek, hogy kedvezményes árral támogatták a teljesítést.



Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Balatonkeresztúr, 2021.05.09.

Archívum



Belépés