Beszámolók


13.Május


Izgalmas napnak ígérkezett ez a vasárnap. Két nagyfiú, Martin és Nimród kívánságát mentünk teljesíteni a Balatonhoz. Nem is akármilyen helyszínen, a balatonkeresztúri repülőtéren találkoztunk velük és családjukkal. Miért pont ott? Még egyikőjük sem repült eddig soha, és nagyon szerették volna a levegőből megnézni a tájat, leginkább a Balatont és környékét. Így hát a Csodalámpától mi mást is kérhettek volna, mint egy sétarepülést a Balaton felett. Dzsinn pedig tette a dolgát, hogy mielőbb valóra tudja váltani a srácok kívánságát. Segítségünkre sietett ebben a Lúcia Air, ahol hihetetlen kedvességgel és rugalmassággal szervezték meg a két fiú repülését.

Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így nem volt akadálya, hogy egy felejthetetlen utazáson vegyenek részt. Elsőként Martin szállt fel édesanyjával. Pillanatok alatt felemelkedett a gép, és pár perc múlva már Fonyódnál nézhettük a vitorlásokat. Badacsony felé vettük az irányt, amikor a pilóta megkérte Martint, hogy fogja meg a kormányt maga előtt, majd hátradőlt az ülésében és „átadta” a vezetést az újdonsült másodpilótának. Martin nem ijedt meg a feladattól, egy 13 éves komolyságával „irányította” a gépet a Balaton felett. Néha azért oldalra pislantott, hogy gyönyörködhessen ő is a tájban. Elrepültünk a Szigligeti vár felett, majd a Hévízi tónál egy kunkort tettünk, és szempillantás alatt a Festetics kastélyt és kertjét csodálhattuk meg madártávlatból. Visszaúton a távolban a Kis-Balatont is láthattuk, majd azt vettük észre, hogy egyre lejjebb ereszkedünk, és hamarosan már újra a repülőtéren landoltunk.
Martin felejthetetlen élményekkel gazdagodva lépett ki a gépből.

Mivel ez egy igazi Csodanap volt, kiderült, hogy a Csodalámpa nem csak Martin és Nimród kívánságát teljesítette, hanem Somának, a pilótánknak a vágyát is, aki éppen aznap ünnepelte a születésnapját, és pont 1 héttel előtte gondolt arra, hogy ezt a jeles napot szeretné jótékonykodással megünnepelni. Örülünk, hogy neki is sikerült valóra váltanunk az álmát.

Martin édesanyjától a következő üzenetet kaptuk:
Drága BEA! Hálásan köszönjük NEKTEK és az Alapítványnak ezt a tegnapi csodaszép napot! Még mindig a hatása alatt vagyunk! Köszönjük hogy ez az álom valóra válhatott! SOHA NEM FELEJTJÜK El NEKTEK!! Ez egy igazi csoda nap volt számára, számunkra! Az biztos, hogy sok erőt adott neki ez a tegnapi nap és sok boldog pillanatot, ami örökké fog tartani! Örök hála érte!! Köszönettel Martin és szülei🥰🥰🥰🥰


/ 9







Köszönjük az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája, valamint a CEPOL és az EIT (budapesti székhelyű Európai Uniós Ügynökségek) kollégáinak a támogatását!


Külön köszönet a Lúcia Air-nek, hogy kedvezményes árral támogatták a teljesítést.


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátorok
Balatonkeresztúr, 2021.05.09.

Archívum



Belépés