Beszámolók


30.Július


Milán egy igazi extrém kívánsággal fordult a Csodalámpához, az ejtőernyős ugrást szerette volna kipróbálni. Keresztapja ejtőernyőzik, így már volt némi rálátása erre a sportra, de korábban még csak nem is repült soha.

Egy szombat délelőttön találkoztunk a Siófok-Kiliti repülőtéren, Milánt a családja és a barátok is elkísérték a nagy napra. A regisztrációt követően volt időnk beszélgetni, kicsit megismerni egymást, és elmeséltem neki az ejtőernyős élményeimet. Megtudtam, hogy szakácsnak tanul, időnként már otthon is ő tevékenykedik a konyhában, és a suli mellett korábban focizott. Közben a reptéren nagyüzem volt, a MI8-as helikopter alig pihent, beszálltak az ejtőernyősök, a gép nagyjából 20 perc alatt felrepült velük 4000 méter magasra, ott kiugrottak az utasai, majd a helikopter is visszatért a földre a következő turnusért. Nagy élmény volt már ezt is nézni, ahogy ereszkedtek alá a színes kupolák, és sorra landoltak az ejtőernyősök – egyesével vagy tandemben.

Mikor szóltak, hogy itt az idő, Milán kapott egy kezeslábast, amiben egészen úgy festett, mint egy Forma1-es pilóta. Megismertük a tandempilótát, Csanádi Zsolt Csacsát és az operatőrt, Fürtit, mindketten tapasztalt, több ezer ugrással rendelkező ejtőernyősök, akik elkezdték felkészíteni Milánt az ugrásra. Innen felgyorsult minden, Milán és a srácok eltűntek a gép gyomrában, ami emelkedni kezdett velük.

A talajszinten 30 Celsius-fokos hőmérséklet fokozatosan hűlt, ahogy repültek felfelé, az ugrás magasságában, 4 kilométer magasan mínusz 10 fok volt, de az adrenalin gondoskodott róla, hogy Milán ezt ne érezze. A közel egyperces szabadesés alatt gyönyörködhettek a Balaton és a környező táj szépségében, majd 1500 méteren Csacsa kinyitotta az ejtőernyőt, aminek az irányítását Milán is kipróbálhatta. 5-6 perc alatt ereszkedtek vissza a földre – Fürti pedig eközben végig kamerázta őket. Milán szolidan mosolygott, amikor újra találkoztunk, és szűkszavúan csak annyit mondott, mikor kérdeztem, milyen volt: „Nem volt rossz” – de a szeme csillogása azért elárulta.

Kedves Milán, örülök, hogy ott lehettem veled ezen a napon, és hogy megismerhettelek téged és a családodat. Ha újra ejtőernyőzni támad kedved Siófokon, szólj, szívesen megnézem a következő ugrásodat is.


/ 6





Köszönjük Bordács Gábor úr támogatását, melynek segítségével Milán álma is valóra válhatott!

Köszönjük magántámogatóink segítségét!


Lakatos Edina
kívánság-koordinátor
Siófok, 2019. július 20.

Archívum



Belépés