Beszámolók


29.Augusztus


Panna édesanyja így emlékezik:

Panna kívánsága a Csodalámpától egy látogatás volt a németországi Legoland-be, Günzburgba. Günzburg egy kb. 20.000 lakosú kisváros, 10 perces autóútra innen hamar Legolandbe értünk. Már a messziről látható Legoland zászló és a színes bejárat rengeteg élményt ígért, és nem is csalódtunk. Legoland egy igazi, nagyon okosan kialakított kalandpark, ahol a felnőttek is megtalálják a maguk szórakozását.

Rögtön a belépéskor kiszúrtuk az első hullámvasutat, ahol négyszemélyes kis legókocsit utánzó járművel száguldoztunk a síneken. Nagyon élveztük, főleg Panna, aki a második hullámvasutat sem hagyta ki. Furfangos volt ennek a kialakítása, úgy indult a kaland, hogy egy várban találtuk magunkat, itt egy kisvasútba ültünk be, és úgy gondoltuk, hogy körbevisz minket a várban. Így is volt. Eleinte kacsáztunk a konyhában, kínzókamrában, a kincses teremben, természetesen minden legóból volt kirakva, aztán zutty, eltűntünk egy sötét folyosón, aztán ki a szabadba, a fák közé. Szenzációs volt!

A park közepén német, svájci, osztrák, holland városkák híres épületei, utcái lettek megépítve, mindegyikről kis táblák adtak információt, miért is híresek. Ezek a városok, hajók, épületek darabja sok-sok tízezer legóból lett felépítve, és ezek azok a kisméretű legók, ami a boltokban is kaphatóak. A parkban sétálva a Star Wars rajongók – mint Panna is – kardozhattunk Darth Vaderrel, találkozhattunk Yoda mesterrel, R2D2-val. a figurák legóból készültek, és nagyon élethűek voltak.

Felültünk egy kör alakú csupa üvegfalú kabinba, ami egy rúd mentén felhúzott minket a park fölé és körbe fordulva a rúd körül jó messze elláttunk a vidéken. Atlantisz elsüllyedt világát is megidézték itt, rövid vetítés után egy akváriumszobában találtuk magunkat, különleges tengeri élőlények között legóból kirakott tengeralattjárók, búvárok bukkantak fel. Ültünk kalózhajón, forgó csészealjakon, egy barlangban még gonosz harcosok ellen is küzdhettünk, persze csak utánozva a mozdulatokat, de családos szinten Legoland-csúcsot állítottunk be. Sokat sétáltunk, ámuldoztunk a hatalmas fáraón, T-rex-en, balettozó zsiráfon.

Nyitástól zárásig, minden időt kihasználva nagyon szép napot töltöttünk együtt, Pannának óriási örömöt szerzett ez a kaland. Köszönjük a Csodalámpa Alapítványnak és a szponzoroknak, akik hozzásegítették Pannát, hogy eljusson erre a messzi helyre, ahol tényleg minden a LEGO-ról szólt, ami Panna kedvenc időtöltése.

Be is dobtunk egy 10 Ft-os a „mini Rajnába”, hogy visszatérünk majd...

Panna édesanyja
2017. augusztus 14.





Köszönjük a Panalpina Magyarország Kft., a KLM és magántámogatóink segtségét!


Archívum



Belépés