Beszámolók


22.Szeptember






Virág már nagylány, nem igazán hisz a mesékben..., vagy lehet, hogy titkokban néha azért mégis gondolt arra, hátha tényleg létezik az a bizonyos dzsinn és csak dörzsölgetnie kellene a lámpáját időnként, hogy az általa megálmodott családi tengerparti nyaralás valóra váljon?
Nem tudom, ez maradjon az ő titka.

Sajnos Virágnak nagyon hosszú időt kellett kórházban töltenie, de a lány hallatlan akaratereje, kitartása meghozta az eredményt. Ez év szeptemberre Virág már megerősödött annyira, hogy a hosszú és bizony sokszor fizikailag és lelkileg is nagyon nehéz hetek, napok kitartó helytállásáért a Csodalámpa dzsinnje végre megjutalmazhassa az oly nagyon vágyott családi tengerparti nyaralással.

A megvalósításban a Magyar Autóklub volt segítségünkre, hiszen a család számára ők ajánlottak fel egy egyhetes olaszországi tengerparti nyaralást a csodás Cavallino-félszigeten, a Ca'Savio nemzetközi kempingben. A szálláshely gondos előkészítésében a Magyar Autóklub- Autoclub Travel ügyvezetője, Czeiszing Miklós úr személyesen volt segítségünkre, a legapróbb részletességgel figyelt arra, hogy a családnak a lehető legnagyobb kényelemben legyen része.

Sajnos az időjárást azonban ő sem tudta "megrendelni", így az első napon bizony nagyon hideg volt. Na, de mit számít a hideg, ha a szemünk előtt a tenger? Ki tudja azt megállni, hogy ne rohanjon be azonnal a hullámok közé? Így gondolta Virág is, és csak tátott szájjal bámulta a család, amint a kamaszlány belevetette magát már első nap a mindössze 20 fokos tengervízbe..., az már csak utólag volt kellemetlen, hogy a hangos "nem is olyan hideg" sikoly közepette Virág egy jó adag sós vizet is benyelt. Nem baj, az élmény ezzel is gazdagabb lett!

Mintha csak az időjárás megérezte volna, hogy kötelessége részt venni egy betegségből lábadozó hölgy kívánság-teljesítésében, második nap kisütött a nap és nagy igyekezetében oly erősen szórta sugarait, hogy bizony az első napsütötte nap estélyén kicsit megpörkölt bőrrel kezdődött meg a kagylógyűjtés, a szebbnél-szebb tengeri állatkák felfedezése.
Minden nap volt valami program, ehhez sokszor ki sem kellett mozdulni a kempingből, hiszen a területén minden szórakozási, sportolási lehetőség rendelkezésre állt.

Persze azért Velencét sem lehetetett kihagyni, hiszen mindössze 30 percnyi hajóút kellett ahhoz, hogy elénk táruljon a Szent Márk tér és a sok-sok egyéb, szebbnél-szebb látnivaló. Korán reggel indultunk Velencébe, és gondolni sem mertem volna, hogy Virág ennyire fogja bírni a gyaloglást, de hát ugye a sok látnivaló, a gondola varázsa..., és csiribí-csiribá máris este 6 óra volt, mire a család visszaért a kempingbe.

Virág minden nap fürdött a tengerben és ezt némi tudatossággal is tette, hiszen egyértelmű, hogy a tengervíz gyógyító hatással van az izmaira - az eredmény nem maradt el, hisz mozgása ez alatt az egy hét alatt láthatóan javult, járása biztosabb, kiegyensúlyozottabb lett. Azért lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy Virág szinte naponta elgyalogolt a családdal megenni egy nagy adag fagyit és ugye a gyaloglás a legjobb terápia számára - ha pedig közben finom olasz fagyit is lehet nyalogatni..., hát akkor nincs messze még a "világ vége" sem !

Kedves Virág, őszintén örülök, hogy személyesen lehettem részese örömödnek, megtapasztalhattam mosolygó tekintetedet és rendkívüli humorodat.

A Csodalámpa teljes csapata és a magam nevében kívánunk Neked mielőbbi teljes gyógyulást és reméljük, hogy ez a tengerparti nyaralás még sokáig kellemes emlék marad számodra.

Szeretnénk megköszönni a Magyar Autóklub nagyvonalú támogatását,

hiszen Virág álma e felajánlás nélkül még sok sokáig nem valósulhatott volna meg.






/ 3







Sipos Zsuzsanna
kívánság-koordinátor
Budapest, 2010.szeptember 17.





2010/9/14
xxxxx virág
<*****@hotmail.com>

Nyaralás a családdal Olaszországban


Ez volt életem legjobb nyaralása. Az időnk tök jó volt (bár Szlovéniában úgy szakadt az eső, hogy féltünk...), a tenger, hááááát az hideg volt, de imádtam a hullámokat. Rengeteg kagyló és csigahéjat gyűjtöttünk a húgommal.

Az olasz fagyi pedig a világ legfinomabb fagyija. Elmentünk pizzázni is Zsuzsával (az is finom volt, csak hát hatalmas), egy teljes napot pedig Velencében töltöttünk sok-sok látnivalóval, ami nagy élmény, de bizony fárasztó. És most már legalább pár szót beszélek olaszul.

Köszönöm Csodalámpa ezt a szép nyaralást Nektek és a Magyar Autóklubnak is.




::::::Üdvözlök mindenkit: Virág

Archívum



Belépés