Beszámolók


15.Július

Hirics egy eldugott zsákfalu Baranya megyében, a déli határ mentén. Az ott élő gyerekeknek nincs sok lehetőségük a szabadtéri játékra, a falu egyetlen játszótere is csak korlátozottan használható. Főként igaz ez arra a kisfiúra, akinek édesanyja azt kérte a Csodalámpától, hogy kaphasson gyermeke egy csúszdát.

István 4 éves kisfiú, aki testvéreivel és szüleivel él ezen a szegény településen. Állapota miatt gyakran messze kell utazniuk kezelésekre, fejlesztésre, így igazán fontos, hogy az otthon töltött időt minél kellemesebben tölthesse el családjával.

Együtt nézhettük végig, ahogy házuk melletti kis udvarból percek alatt varázsoltak játszóteret a hozzáértő kezek, azok a kezek, akiknek gazdája a kívánság teljesítésével bizonyította, hogy a szíve is a helyén van. A csúszda mellett mászóka és hinta is díszíti a család udvarát. A munkálatok közben Istikét az autó is nagyon érdekelte, így az időbe egy kis kocsikázás is belefért.

A családdal való beszélgetés alatt megtudhattuk, hogy a szülők és a testvérek együttes munkája, együttműködése kell ahhoz, hogy a mindennapos problémákkal szembenézzenek. Pistike szerencsére nincs egyedül a betegségéből adódó nehézségekben, egy odaadó, szerető és gondoskodó család segíti őt, akik - ahogy az anyuka fogalmazott: mától a csodákban is hisznek.




Szívből kívánjuk, hogy minden álmuk, tervük valósuljon meg, köztük az is, hogy kisfiúk állapota folyamatosan javuljon az évek során!





Szuprics Renáta és Surapka Borbála
kívánságkoordinátorok
2009.07.02.








A kívánságot a MOKI-FAjátékkészítő és Kereskedelmi Bt. támogatásával teljesítettük.

Istvánka nevében is köszönjük!

Archívum



Belépés