Beszámolók


8.Július


Mikor megtudtam, hogy Balázs a jó orvosi eredmények után másnap hazamehet és már otthon ünnepelheti 16. születésnapját, azonnal berohantam az irodába. Felkaptam a kollégák által már gondosan előkészített nem is olyan könnyű ajándékot és szakadó esőben siettem be a Szt. László Kórházba Balázshoz. Tudta, hogy jövök, de az izolált szoba előterében eldugtam a "kincset" és azt füllentettem a csodálkozó kamasz fiúnak, hogy beszélgetni szeretnék vele. Miért is kér a Csodalámpától elektromos gitárt ?

Nagy kerek szemével rám nézett és elkezdte mesélni mivel is töltötte szabadidejét a betegség előtt, és természetesen ezeket a hobbikat a jövőben is folytatni fogja. Nyolc éve gitározik, énekversenyt nyert, karatézik, népitáncol és még sok - sok mindent csinál, ami belefér majd szabadidejébe, mert azért "néha" tanulnia is kell, hiszen kitűnő eredménnyel végezte a 9. osztályt is. Hallatlan akaratereje van, igazi kamaszként tele van lelkesedéssel, vágyakkal, álmokkal.
Elmondta, hogy a barátai zenekart alapítottak és van egy fiú aki hamarosan kilép a zenekarból - az a vágya, hogy helyette ő gitározhasson a zenekarban.

- Meggyőztél arról, hogy a hőn vágyott gitár valóban jó kezekbe kerülne - mondtam neki, és kértem menjünk ki a szobából, hogy megbeszéljük a nővérkével mikor jöhetnék be másnap az ajándékkal, hiszen nincs sok időnk a hazamenetel előtt.

Az előtérben aztán " véletlenül" belebotlottunk egy, a heves zivatartól még kicsit vizes fekete csomagba. Ott lapult "az első lépés" ahhoz, hogy Balázs tagja lehessen a baráti zenekarnak. A fekete tokban egy gyönyörű fehér, elektromos gitár várt új kis gazdájára.

"Hát ezt nem gondoltam volna, jól becsapott Zsuzsa néni"- mondta Balázs, majd segítségemmel kibontotta a csomagot. Kézbe vette a gitárt és kérésemre egy mini koncertet adott; igazán profi színvonalon énekelt, miközben lágyan szólt a gitárzene.


Azután még beszélgettünk egy kicsit és mikor búcsúztam, Balázs azt mondta:
- „nagyon szépen köszönöm az ajándékot és imádkozni fogok a Csodalámpáért, hogy még nagyon sok beteg gyerek kívánságát tudják teljesíteni” ......... bizony egy pillanatra elfordítottam a fejem, hogy a gyerek ne lássa a szemem....



Köszönjük Balázs a szép szavakat, kívánunk Neked nagyon Boldog Szülinapot, drukkolunk, hogy mielőbb bekerülj a zenekarba és még nagyon sok boldog órát töltsél együtt barátaiddal és új "társaddal" - a gitároddal.

Sipos Zsuzsanna
kívánságteljesítő
2009.07.03.

Archívum



Belépés