Beszámolók


10.Június

Juhász Gyula: Meseváros

Járatlan úton, fényen, árnyon át,
Keresem én a mesék városát,
Hol régen éltem, szépen, boldogan,
A várost, amely az álmokba van.


Andersen és Grimm s az Ezeregyéj
Erről a helyről annyi jót regél,
Bizton hiszem, hogy megvan valahol,
Csak azt nem tudom én, hogy merre, hol?


De ha gyermekszemekbe nézhetek,
Melyek reményt és békét fénylenek,
Nem kell nekem Grimm, Andersen se kell,
Megvan az út, mely oda vezet el...

Évek óta tudok az Alapítvány tevékenységéről, de eddig csak rendezvényeken segítőként vettem részt a munkájában. Idén tavasszal telefonon kaptam a felkérést, hogy segítsek egy kívánságot teljesíteni. A számomra szokatlan szereptől kicsit lámpalázasan hívtam fel Bendzsi anyukáját, hogy kipuhatoljam a gyerek vágyának részleteit. Két-három nekifutással sikerült az összes fontos részletben megállapodni. Ezután már kicsit felbátorodva álltam neki a kívánság teljesítésének. Összeszedve a baráti véleményeket és saját tapasztalataimat, az interneten kerestem a megálmodott kerékpárt. Találtam támogatókat a gyerek-álom megvalósításához! A Berguson Kft. üzletvezetője, Nagy András rendkívüli segítőkészséggel állt a kívánság teljesítése mellé.
A kerékpár megérkezése után következett talán a legnehezebb feladat, az átadás.

A helyszín és az időpont egyeztetése után elég lámpalázasan indultam el a megbeszélt találkozóra. A támogatóval nagyon hamar észrevettük egymást, és könnyen megtaláltuk a játszótérnél Bendzsit és anyukáját is. Szerencsénkre az időjárás sem gátolta a kívánság teljesítését. A számomra új helyzetben kissé feszengve teltek az első percek, de miután beállítottuk a bringát, jó volt látni, hogy a kezdeti bizonytalan méterek után milyen hamar térnek vissza és válnak ösztönössé a kisfiú mozdulatai. Míg anyukájával beszélgettünk, Bendzsi és pajtásai felváltva rótták a köröket a játszótér körül az új kerékpáron.

/ 3



Jahoda László
Kívánságkoordinátor
Budapest, 2009.05.21.

Dávid nevében is köszönjük a CE Bróker Zrt. vezetőinek és munkatársainak e kívánság teljesítéséhez nyújtott támogatásukat és személyes közreműködésüket.

Archívum



Belépés