Beszámolók


13.Február


Roland hosszú idő óta vágyakozott arra, hogy egy kommunikációs eszközt gyártó üzemben gyárlátogatást tegyen.

Roland vese transzplantáción esett át kb. 10 évvel ezelőtt és azóta rendszeresen kontrol vizsgálatokra jár a Bokay utcába, de szerencsére állapota kielégítő. Éppen a vizsgálatok befejezését követően, február 6.-án sikerült sort keríteni az áhított gyárlátogatásra.

A kora reggeli órákban közösen tettük meg az utat a vidéken működő gyárhoz. Roland hosszú ideje gyűjti a régi kommunikációs eszközöket, és új típusokat tervez és azokat kartonpapírból megkonstruálja.

A gyárlátogatás szervezése sokáig akadályokba ütközött, majd egy készséges, bennünket támogató hölgy jóvoltából „zöld lámpát” kaptunk. Így lehetőségünk adódott hazánk egyik legnagyobb és legkorszerűbb üzemében a termelést végignézni.

Roland sok kérdéssel készült, hiszen a gyárban készített termékeket igen jól ismeri, kívülről fújja a forgalomba került típusok cikkszámait. Minden kérdésére kimerítő választ kapott és gyártás megtekintése után egy vetítésen vehettünk részt, mely bemutatta a gyár történetét, működésével kapcsolatos statisztikai adatokat, így Roland kimerítő és átfogó képet kapott a gyár teljes tevékenységével kapcsolatban.

Visszafelé vezető utunk során alkalmam nyílt Roland édesanyját és nagynénjét megismerni, akik kifejezték hálájukat és hangsúlyozták, hogy mekkora örömet okoztunk Rolandnak azzal, hogy megvalósítottuk élete egyik legnagyobb álmát.



Köszönetet szeretnénk mondani a gyárban a két hölgynek, akik lehetővé tették számunkra a kívánság megvalósítását és akik olyan nagy szeretettel és hozzáértéssel fogadtak bennünket!




Lángh Zsófia
kívánság-koordinátor
2009-02-06

A kívánságot az támogatásával teljesítettük. Roland nevében is köszönjük!

Archívum



Belépés