Beszámolók


10.Február


Virág nagymamával, nagypapával és a nővérével él az abonyi kis házban. A törékeny kislány tüdődonorra vár, állapota már nagyon súlyos, ettől függetlenül állandóan izeg-mozog, tornázik. Folyamatosan oxigénmaszkot kell hordania, de az utazástól sem riad vissza, ha kedvencével, Rubint Rékával találkozhat.

A találkozóra egy speciális mentő hozta a családot Szentendrére, ahol a kis kávézóban a fitness házaspár várt rájuk. Schobert Norbi süteményt sütött Virágnak, Réka pedig megígérte, együtt tornázhatnak. Ez nem volt azért könnyű, mivel az oxigénpalack korlátozta a mozgási lehetőséget, de egy rövid beszélgetés, ismerkedés után ez sem maradt el.

Szólt a zene, Virág tornázott és közben folyamatosan mosolygott, a mentősök is elégedetten nézték a rögtönzött műsort, pedig rájuk még egy hosszú út várt, Abonyba kellett visszavinni a családot. Nehéz volt a búcsú a kedvencektől, de Virág mosolyában minden benne volt: szeretnek engem, meg kell gyógyulnom.

Most már csak egy megfelelő donor kell és persze sok-sok segítség a nagymamáéknak, hiszen a nagy műtét után steril fürdőszobát kell építeni a jelenlegi régi helyébe.



Köszönjük Rubint Rékának és Schobert Norbinak, illetve Oláh Jetti sajtómunkatársnak, hogy segítettek a találkozó megszervezésében.




Felkai Márta
Szentendre, 2008. december 22.

A kívánságot a támogatásával teljesítettük. Köszönjük!

Archívum



Belépés