Beszámolók


20.Augusztus

Alex három éve várt kívánsága teljesítésére. Nagyon szereti a természetet és az élővilágot, ezért megkérdezte tőlünk, elvinnénk-e őt Norvégiába, ahol fjordokat láthatna és különleges élővilágot.

Mindez még a Covid miatti utazási korlátozások előtt történt, és azóta Alex sok megpróbáltatáson esett át, de türelmesen várt arra, hogy álma teljesülhessen.

Nagy izgalommal készültünk az útra, a szervezés kihívás volt a javából. A tündérien szép kisvárost, Bergent vettük célba, tudtuk, hogy innen naponta számtalan hajó indul útnak rövidebb és hosszabb fjordtúrára.

Az első meglepetés még Budapesten várta Alexet, ugyanis támogatónk, a Wizzair jóvoltából bemehetett a pilótafülkébe, körbejárhatta a gépet, és sok hasznos információt kapott a gép kapitányától, sőt kis ajándékot is kapott a gép teljes személyzetétől.

Ami Norvégiát illeti, mi a rengeteg lehetőség közül Mostraumen-t és Flam-ot látogattuk meg; az első túra szinte a vikingek korába repített minket, fantasztikusan magas, vízbe zuhanó hegyek és sziklák között hajóztunk, vízesések sokaságát láttuk, a második hajóúton pedig több kis faluban kikötve csodálhattuk meg a norvég táj szépségét és a színes "házikókat".

A világ egyik leghosszabb fjordja a Sognefjord, ezen hajóztunk hosszan, az út során azt is megtudtuk, hogy ez a világ legmélyebb fjordja, mintegy 400 méter mélységű. A táj hihetetlenül változatos volt, igen sok madár kísért utunkon, ami Alexnek plusz örömet szerzett, hiszen nagy madárrajongó.

/ 13




A hajózás közben lehetőségünk volt a kis Flam falut is körbejárni, sőt a hegyi patak vízében kavicsokat gyűjteni, sok szép fényképet készíteni a változatos tájról. A tiszta levegőt szinte harapni lehetett és mindaz a nyugalom, ami a hegyekből áradt hiszem, hogy sok erőt ad majd neki a gyógyuláshoz.

Rövid látogatásunk során lehetőségünk volt Bergenben kirándulni is, ugyanis a város egy öböl és több hegy között terül el. Kabinos felvonóval tettük meg a hegyre felvezető utat, innen pedig egy több órás gyalogtúra keretében élvezhettük a környező táj szépségét.

Biztos vagyok abban, hogy életre szóló élményt jelent Alexnek ez az út, erőt ad neki ahhoz, hogy mielőbb teljesen egészséges legyen.

Külön köszönjük számos támogatónknak, a Wizz Air Hungary Ltd-nek és a repülőgép pilótáinak és személyzetének, az MVM Energetikai Zrt-nek, számos magántámogatóinknak, köztük a VakVarjú étteremcsalád, a Budapest Party Service, a Mákvirág étterem, a Bodza Bistro, az Adásszünet Bistro és a Monkey Bistro dolgozóinak, az INLOCK kripto platform adományozóinak, Dr. Jenei Tibornénak, valamint a júniusi jótékony vacsoránkon részvevő támogatóinknak, hogy valóra válthattuk Alex álmát. Külön köszönjük a bergeni magyar közösséget képviselő Zsuzsának és Gábornak, hogy kedvességükkel még szebbé tették ez a varázslatos utazást, valamint a Marriott Hotel Budapest-nek a szállásfoglaláshoz nyújtott szíves segítségét.

Önök nélkül sokkal nehezebben ment volna!




Alex és édesanyja kedves üzenetét ide kattintva olvashatják el.


Patzauer Éva
kívánság kordinátor
Budapest 2022. augusztus 15.

Archívum



Belépés