Beszámolók


18.Augusztus


Talán sokan tudják, talán sokan nem, de van két vöröspanda a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Egészen mások, mint az óriáspandák, de egy-két dologban megegyeznek. Szeretnek lustálkodni és nagyon játékosak. Ezeket a kis állatokat szerette volna Panni megnézni, részt venni az etetésükön.
i>
Auróra és Bendegúz a látogatás napján a fa tetején lustálkodtak. Két gondozójuk étellel megpakolva érkezett a találkozóra. A bemutatkozás, megismerkedés után elkezdték őket lecsalogatni a fáról, de nem nagyon akartak megmozdulni. Amíg vártuk, hogy enni jöjjenek, addig Panni nagyon sok érdekességet megtudhatott az állatokról, történetükről - ámbár már ő maga is nagyon sokat tudott róluk - de az állatkert dolgozói sok hasznos és különleges információt osztottak meg az érdeklődő lánnyal.

Végül az egyik vöröspanda lemerészkedett és láthatta, ahogyan a gondozója kezéből elkezd eszegetni. Panni arcán látszott a boldogság a kis vöröspanda látványától.




Köszönjük a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársainak, az állatok ápolóinak, hogy segítettek valóra váltani egy beteg gyermek kívánságát!


Köszönjük magántámogatóinknak a segítséget!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.08.08.

Archívum



Belépés