Beszámolók


2.Augusztus



Gábor nagy álma volt, hogy közelről lásson repülőt, hogy érezhesse láthassa azt a hatalmas méretet és tömeget, mely emberek millióit repíti a világ minden pontjára. Még sosem repült, de még a repülőtéren sem volt ez idáig. A repülés az állapota miatt sajnos most nem volt lehetséges, de ezt leszámítva olyan különleges vendégként járhatta be a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, ahogyan nagyon keveseknek adatik meg. A Wizz Air légitársaság és az Aeropark Budapest munkatársai (Zima Nikoletta és Kránitz Balázs) olyan programot állítottak össze Gábornak, mely felejthetetlen élményt jelentett a számára. Megnézhetett egészen közelről egy éppen szolgálatban lévő repülőgépet, átmehetett a leszállópálya alatti titkos alagúton, majd részese lehetett a leszállópálya közelében 2 repülőgép leszállásában, ami kb. 40 méterrel a feje felett ereszkedett le a közeli kifutópályára.




A Wizz Air egyik nagyon kedves pilótája, Tóvári Attila is csatlakozott a programhoz, akitől nagyon sok érdekességet is megtudott a repülőkről. Ahogy a reptérről is- köszönhetően az Aeropark Budapest idegenvezetőjének. Igazi kuriózumokat, érdekes történeteket meséltek, melyeket csak nagyon kevés gyermek hallhat. Saját sofőrje is volt, az AMS egyik kedves kollégájának, Fehér Gábornak a személyében. Amikor már azt hitte, hogy vége a programnak, akkor jött még a meglepetés. Egyrészt a kifutópálya összes fényét felkapcsolták neki, másrészről pedig torta gyertyákkal, ajándékok és kedves dallal köszöntés várta őt, hiszen Gábor másnap töltötte be a 17. évét. Szerintem ettől klasszabb születésnapi ajándékot nem is kaphatott volna.




Gábor nevében is köszönjük a Wizz Alapítvány vezetőségének, valamint Dávid Frenc úr és Müller Tibor úr kiemelkedő támogatását, segítségükkel egy újabb álom válhatott valóra!


Szilvágyi Erzsébet
kívánság-koordinátor
Budapest, 2022.07.29.

Archívum



Belépés