Beszámolók


10.Augusztus

Ki közelebbről, ki távolabbról, de mindenki – Péter, Dávid, Bence, Judit és szüleik - időben érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre a péntek hajnali találkozóra. Mindenki kicsit izgatott volt, hiszen többen még sosem repültek a csapatból. Ráadásul Petya bokarögzítő "csizmája" valamiért gyanúsnak találtatott, de persze a - hmmm... - meglepően alapos vizsgálódás sem talált semmi problémát.

Valamennyien nagy FC Barcelona rajongók lévén azt kérték a Csodalámpától, hogy hadd láthassanak „élőben” egy Barca meccset a Camp Nou-ban.

Tehát irány Barcelona!

A Csodalámpa dzsinnje szerzett pár ősz hajszálat, mire sikerült mindenkinek jegyet venni a szezonnyitó Barca - Arsenal meccsre. Mint utólag kiderült, 98.000-en voltak a meccsen…

Két órás repülőút után, csodás napsütésben érkeztünk az El Prat repülőtérre, majd hamarosan a szállodába. Mivel még szinte reggel volt, a szobákat nem lehetett elfoglalni, így a barcelonai hangulatba merülés első lépéseként elmetróztunk a város leghíresebb látnivalójához, a Sagrada Família-hoz. Persze ez csak az „építészeti” hangulatra igaz, mert rengeteg gyereken és felnőttön Barcelona trikó volt, pedig a meccs csak vasárnap volt.

Egy véletlen folytán megtudtuk, hogy van a stadion közelében egy Futballárium nevű étterem, Erika és Péter tulajdona, elképesztő mennyiségű futball trófeával, ott ebédeltünk. Erika sokat mesélt a Barcáról, a játékosokról, a sport trófeák eredetéről és nem mellékesen az ebéd is különlegesen finom volt.

Késő délután több órás Barca stadion és -múzeum látogatás volt a program, elképesztő mennyiségű kupát, érmet és más trófeát, emléktárgyat láthattunk a klub múltjából és jelenéből is. Itt az egy helyiségre jutó Barca mezes látogatók száma bőven 50% felett lehetett...
Hogy, hogy nem, előtte és utána is útba esett a Barcelona Fan Shop, elképesztő Barca mez, sapka, sál, kulacs, stb. fajta- és színválasztékkal.

/ 13





Szombaton nagy sikerrel „plázsoltunk” pár órát a város 6,5 km-es strandjának egy kevésbé zsúfolt részén. A gyerekek élvezettel lubickoltak, csodáltuk a vitorlásokat, köveket szedtünk a tökéletes strandidőben.
Az esti program a Sagrada Familia „igazi” meglátogatása volt, vagyis belülről is megnéztük, amit csak lehetett. Monumentális építmény, fantasztikusak belül a fények, hatalmasak a terek. A tervek szerint 2026-ra lesz kész az építkezés, Gaudi terveit és elveit követve – ezekből is ízelítőt kaptunk a múzeumban.

Vasárnapra városnézést terveztünk, a csoport kettéoszlott: az egyik csapat inkább erőt gyűjtött az esti meccsre, a másik fél a Hop On Hop Off busszal utazta be a fél várost.

Este 6-kor találkoztunk a Camp Nou előtt, 7 körül már a helyünket is megtaláltuk – sajnos nem kaptunk egy szektorba jegyet. A meccs 8-kor kezdődött, addig a Club vezérszurkolója, játékosai szórakoztatták a közönséget. Majd bemutatták az „idei” csapatot: az összes sztár, többek között a gyerekek kedvenc játékosa, Messi is integetett a közönségnek.

Azután kezdőrúgás és elkezdődött! Villámgyors játékosok, pontos passzok, szinte kosárlabda-szerű „inga” játék a két kapu között, enyhe Barca mezőnyfölény, majd jött a sokk és felhördült a stadion: az Arsenal szerzett vezetést! Félidő: 0:1. Pedig az összes Csodalámpás gyerek és szülő nagyon szurkolt!
A második félidőben az elsőhöz hasonló játék, kisebb nagyobb helyzetek mindkét oldalon, egy kis hullámzás, majd újabb Arsenal gól, csak ez öngól volt, így lett 1:1. Végül az utolsó percben egy szép Barca gólt is láttunk, sajnos a távolabbi kapunál. Így lett a végeredmény 2:1.

Mindenki kimerült a nagy szurkolásban, de lám, lett is eredménye!

Másnap csodálatos élményekkel gazdagodva repültünk haza Magyarországra.

Ezúton is köszönjük támogatóinknak, a FGSZ Földgázszállító Zrt-nek, a Baán Faipari Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-nek, az
ibis Styles Budapest Airport Hotel vezetésének és magántámogatóinknak, hogy segítségükkel életre szóló élményt szerezhettünk Péternek!


Ratimorszky Bea és Bakonyi Tamás
kívánság-koordinátor
Barcelona, 2019.08.05.

Pétertől és Édesanyjától kaptuk az alábbi kedves üzenetet:

From: E*** *** mailto : ****@gmail.com
Sent: Thursday, August 8, 2019 7:46 PM
Subject: Barcelona képek


Szívből köszönjük azt a sok élményt amiben a Barcelonai utazáson részesei lehettünk Petyussal. Fantasztikusan éreztük magunkat és mindig jó szívvel fogunk emlékezni minden percére. Hatalmas nagy élmény volt ott lenni a Camp Nou stadionban és együtt szurkolni a FC Barcelona csapatának.Az meg csak pont az í-re,hogy 2:1-re nyert a csapat.
Köszönjük még Beának és Tamásnak,hogy olyan tartalmasra szervezték meg a programokat és mindig a segítségünkre voltak.

Köszönjük Csodalámpa,hogy teljesült Petyus álma! <3

Hálás köszönettel: Eliz és Petyus

Archívum



Belépés